Ράντου: «Αδιανόητη αδιακρισία. Το να μπερδεύει κανείς την ερμηνεία ενός ηθοποιού με τον χαρακτήρα»
Media

Ράντου: «Αδιανόητη αδιακρισία. Το να μπερδεύει κανείς την ερμηνεία ενός ηθοποιού με τον χαρακτήρα»

Η Ελένη Ράντου συναντά τη φετινή θεατρική σεζόν τη Τζάσμιν του Γούντυ Άλεν και εξασφαλίζει τα αποκλειστικά δικαιώματα της θεατρικής διασκευής του οσκαρικού αριστουργήματος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η ηθοποιός μίλησε για την ηρωίδα της ενώ καλείται να απαντήσει στο αν μοιάζει με εκείνη, ξεσπά λέγοντας πως αυτό δεν είναι το ζητούμενο.


Τι σ' έκανε να αποφασίσει να ανεβάσεις τη «Blue Jasmin» του Γούντι Αλεν στο θέατρο;
«Ήταν κάτι που το σκέφτηκα με το που είδα το έργο πριν πέντε χρόνια μαζί με μια φίλη μου στο θησείο. Θυμάμαι, που κάποια στιγμή, γυρίζω και της λέω: «Αυτήν την ταινία, εγώ θα την κάνω θεατρικό»


Είσαι η πρώτη στο ν κόσμο που έσπευσες να ζητήσεις το σενάριο από τον Γούντι Αλεν! «Ναι, ήταν πέρυσι τέλος Απριλίου, κάπου τέτοια εποχή που είχα πάρει τη θετική απάντηση, από την ατζέντισσά του, πως ο Γούντι Αλεν δίνει το «οκ» για να γίνει σε παγκόσμια πρώτη, θεατρική διασκευή στη ταινία του. Είχε μάλιστα, ζητήσει να τη διαβάσει στα ελληνικά! Από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους»


Δείχνεις να καταλαβαίνεις πολύ καλά την γοητευτική ηρωίδα του Γούντι Αλεν, που υποδύεσαι. «Ναι, γιατί την είδα απέναντι μου πολύ καθαρή. Δεν μου μοιάζει, για αυτό δεν με παίδευσε. Δεν έχει κοινά σημεία με εμένα για να με μπερδέψει, μολονότι συχνά κρυβόμαστε από τον εαυτό μας»


Πουθενά δεν μοιάζετε; «Ίσως στον ναρκισσισμό, που όλοι οι ηθοποιοί έχουμε, καθώς η ύπαρξη μας έχει να κάνει με τη γνώμη των άλλων. Το αν είμαστε καλοί ή όχι πάνω στη σκηνή, με τα φώτα στραμμένα σε μας, κρίνεται από τους άλλους»

Οδυνηρό, όταν γίνεται η καθημερινότητα σου! «Ναι γιατί είναι σαν να κρίνεται ολόκληρη η ύπαρξη σου! Γυρίζουν και σου λένε «είσαστε πολύ καλή» κι όχι «είναι καλό αυτό που φτιάχνετε πάνω στη σκηνή»! Αδιανόητη αδιακρισία! Το να μπερδεύει κανείς την ερμηνεία ενός ηθοποιού με τον χαρακτήρα του. Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση είναι να μη γίνεις ο ρόλος που υποδύεσαι», λέει η ηθοποιός στο περιοδικό Grande.

Ράντου: «Αδιανόητη αδιακρισία. Το να μπερδεύει κανείς την ερμηνεία ενός ηθοποιού με τον χαρακτήρα»
©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved