Τι επιθυμεί η οικογένεια του Βασίλη Λυριτζή, λίγο πριν το τελευταίο «αντίο»
Media

Τι επιθυμεί η οικογένεια του Βασίλη Λυριτζή, λίγο πριν το τελευταίο «αντίο»

Ο Βασίλης Λυριτζής τα ξημερώματα της Τρίτης (02/04/2019) έχασε τη «μάχη» που έδωσε με τον καρκίνο.

 

Το θάνατο του δημοσιογράφου ανακοίνωσε ο επί χρόνια συνεργάτης του, Δημήτρης Οικονόμου στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας «Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα βαρύ πλήγμα για μένα. Αυτό μόνο μπορώ να πω...Ήταν περίπου ένα μήνα στο νοσοκομείο. Επιδεινώθηκε ραγδαία η κατάστασή του, τους τελευταίους 2-3 μήνες και δυστυχώς πριν από λίγη ώρα κατέληξε».

Παράκληση της οικογένειάς του είναι όσοι βρεθούν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Α’ Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο δημοσιογράφο αντί στεφάνων, να ενισχυθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα».

Λίγα λόγια για τον δημοσιογράφο

Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957, μεγάλωσε, όμως, στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο. Αφού τελείωσε το σχολείο πήγε για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας.

Ολοκληρώνοντας τη θητεία του στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης επέστρεψε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε στην εφημερίδα «Αυγή» και λίγο αργότερα, το 1990, στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96,1.

Εργάστηκε ως συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στη συνέχεια μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου ανέλαβε το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού κι έτσι ο κύκλος του Flash έκλεισε για τον Βασίλη Λυριτζή.

Το επόμενο δημοσιογραφικό βήμα του έχει ως εξής. Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή - Οικονόμου, βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Λίγους μήνες μετά κάνουν πρεμιέρα στην πρωινή ενημέρωση της ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή». Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 όπου το τηλεοπτικό δίδυμο της «Πρώτης Γραμμής» ρίχνει τίτλους τέλους. Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm, αλλά και από τις γραμμές της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

Με τη σύζυγο του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά, τη Μαριλένα και τον Δημήτρη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved