Ο Λάκης Λαζόπουλος αποκαλύπτει ποιο είναι το δικό του άγχος - H σχέση του με την τηλεθέαση
Media

Ο Λάκης Λαζόπουλος αποκαλύπτει ποιο είναι το δικό του άγχος - H σχέση του με την τηλεθέαση

Η επιστροφή του Λάκη Λαζόπουλου και του Αλ Τσαντίρι Νιουζ είναι γεγονός.

Ο γνωστός παρουσιαστής μέσα από τη συχνότητα του Open tv ξαναέστησε το Τσαντίρι του και αποκαλύπτει αν μετά την πρεμιέρα του έσπευσε να δει τα νούμερα τηλεθέασης. Παράλληλα, σε συνέντευξή του, μιλά για το στοίχημα της επανόδου κι αν έθεσε κάτι τέτοιο, ενώ δηλώνει ότι το χιούμορ δημιουργεί προβλήματα σε όσους δεν το καταλαβαίνουν.

Πώς ήταν η πρεμιέρα του Aλ Τσαντίρι στο Open;

Ωραία. Είχα άγχος...Έχω ζήσει όλα τα πράγματα και με ενδιαφέρει να χάνομαι, να ξαναβρίσκομαι. Μου αρέσει πολύ η συγκεκριμένη στιγμή που βρίσκομαι ξανά με τον κόσμο. Ξέρω πως θέλει φτιάξιμο, απαιτείται κούραση και χρόνος, τα ξέρω όλα αυτά. Και μου αρέσουν.

Είχες την αγωνία αν αυτό το νέο αντάμωμα με τον κόσμο θα ήταν τόσο γλυκό, όπως το ήξερες;

Όταν συναντηθούν άνθρωποι που τους συνδέουν μνήμες, εικόνες, γέλια, απο­κλείεται να μη βρουν ξανά τον τρόπο να επικοινωνήσουν. Δεν είναι αυτό το άγχος μου. Το άγχος που έχω πάντα σχετίζεται με το αν όλα αυτά που έχουν σχεδιαστεί θα λειτουργήσουν σωστά. Αν μπορούσε κάποιος να μου εξασφαλίσει ότι θα πέ­φτουν τα βίντεο στην ώρα τους, όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες θα πραγματοποι­ηθούν βάσει του σχεδίου, τότε θα ήμουν ήρεμος. Βλέπεις, το τελικό αποτέλεσμα δεν εξαρτάται 100% από εμένα.

Το στοίχημα της επανόδου είναι κρίσιμο;

Δεν έβαλα κανένα στοίχημα εγώ. Τι στοίχημα να βάλω; Είκοσι δύο χρόνια που κάνω τηλεόραση έχω κάνει τα πάντα. Δεν είναι δικό μου στοίχημα, είναι άλλων. Το στοίχημα είναι του κυνηγού, αν θα σκοτώσει το πουλί που πετάει. Το πουλί γιατί το βάζουμε στην εξίσωση; Αυτό είναι το στοίχημα των κυνηγών, εγώ είμαι το πουλί που πετάει ελύθερο. Αυτή είναι η φύση μου.

Το επόμενο πρωί ξύπνησες με το άγχος να τσεκάρεις τα νούμερα τηλεθέασης;

Δεν ξυπνάω ποτέ με τέτοιο άγχος, όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο. Δεν κρίνεται η αξία κάποιου από τα νού­μερα τηλεθέασης.

Δεν είναι ένα μέτρο αποδοχής σου από τον κόσμο; Δεν ήθελες να ξέρεις αν είσαι ακόμη «ο Λάκης τους»;

Δεν το εξέταζα ποτέ. Αλλωστε, τι να αποκομίσω τώρα; Περισσότερη δημο­σιότητα; Στην πορεία ενός δημιουργού μπορούν να συμβούν διάφορα. Σημασία έχει το τελικό αποτύπωμα που μέ­νει στη συνείδηση του κόσμου. Εκεί κρίνονται όλα. Τα πάνω και τα κάτω, τα μπρος και τα πίσω, είναι όλα μέρος μιας διαδρομής. Δεν πρέπει να τα βλέ­πεις σαν κάτι μεγάλο. Αν πάρεις έναν μεγεθυντικό φακό, θα δεις μεγάλο ακόμη και ένα ψίχουλο. Στη ζωή μου ποτέ δεν χρησιμοποιούσα μεγεθυντικούς φακούς. Δεν μεγαλοποιώ τα πράγματα, δεν με τρομάζει κάτι.

Από την άλλη, μήπως τα υποβαθμίζεις;

Κι αυτό το κάνω. Τα μικραίνω.

Για ασφάλεια;

Δεν μπορώ να εξηγήσω τον λόγο, αλλά το κάνω.Όλα αυτά τα κάνω ενστι­κτωδώς. Από παιδί, μέσα από το χιού­μορ, κατάφερα να πλάθω τα πράγματα όπως θέλω. Το χιούμορ μου έχει λύσει εκατομμύρια θέματα. Αν ήμουν φιλό­σοφος, θα ήμουν Στωικός. Οι αγαπη­μένοι μου είναι ο Επίκτητος, ο Μάρκος Αυρήλιος, ο Σενέκας. Η φιλοσοφία μου καθορίζει τον τρόπο σκέψης μου. Κι αυτό το ξέρω από παιδί.

Το χιούμορ, ωστόσο, σου έχει δημιουρ­γήσει και προβλήματα...

Όχι, το χιούμορ δεν δημιούργησε προβλήματα σε μένα, αλλά σε εκείνους που δεν το καταλαβαίνουν. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη της σάτιρας. Εδώ αυτοεξορίστηκε ο Αρι­στοφάνης. Πάντα το φέρνω αυτό ως παράδειγμα. Εχουν περάσει 2.500 χρό­νια Θυμάται κανείς ποιος τον έκανε να αυτοεξοριστεί; Όχι! Τον Αριστοφάνη θυμούνται όλοι. Γιατί εκείνος είχε τη ματιά να διεισδύσει σε αυτό που οι άλλοι αρνούνταν να δουν. Αρα, λοιπόν, εγώ ξέρω πως αυτό που είχα να πω το έχω πει και επίσης ξέρω πως το έχουν ακού­σει. Επίσης, ξέρω πως όλα αυτά που λέω μπορεί να τα δει και να τα καταλάβει κανείς κάνοντας μια βόλτα στον δρόμο. Δεν έχει να μου πει κανείς κάτι.

Πηγή: People

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved