Το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Λυριτζή
Media

Το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Λυριτζή

Αυτή την ώρα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι «συνοδεύουν» τον Βασίλη Λυριτζή στην τελευταία του κατοικία.

Ο Βασίλης Λυριτζής «έφυγε» στα 59 του χρόνια χτυπημένος από τον καρκίνο μετά από σύντομη νοσηλεία σε νοσοκομείο.


Την δυσάρεστη είδηση είχε ανακοινώσει ο επί χρόνια συνεργάτης του, φίλος και κουμπάρος του, Δημήτρης Οικονόμου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.


«Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω. Η επιδείνωση της υγείας του υπήρξε ραγδαία τον τελευταίο μήνα», είχε πει λίγες μόλις ώρες μετά το δυσάρεστο νέο.

Η κηδεία του δημοσιογράφου είναι πολιτική και γίνεται αυτή την ώρα στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Δείτε το βίντεο από το μεσημεριανό δελτίου ειδήσεων του Star.

Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957, μεγάλωσε, όμως, στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο. Αφού τελείωσε το σχολείο πήγε για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας.
Ολοκληρώνοντας τη θητεία του στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης επέστρεψε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε στην εφημερίδα «Αυγή» και λίγο αργότερα, το 1990, στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96,1.
Εργάστηκε ως συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στη συνέχεια μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου ανέλαβε το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού κι έτσι ο κύκλος του Flash έκλεισε για τον Βασίλη Λυριτζή.


Το επόμενο δημοσιογραφικό βήμα του έχει ως εξής. Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή - Οικονόμου, βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Λίγους μήνες μετά κάνουν πρεμιέρα στην πρωινή ενημέρωση της ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή». Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 όπου το τηλεοπτικό δίδυμο της «Πρώτης Γραμμής» ρίχνει τίτλους τέλους. Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm, αλλά και από τις γραμμές της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.


Με τη σύζυγο του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά, τη Μαριλένα και τον Δημήτρη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved