Την Κυριακή 7 Απριλίου ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει το «Kitchen Lab»
PHOTOS

Την Κυριακή 7 Απριλίου ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει το «Kitchen Lab»

Το Κυριακάτικο γεύμα ξεκινά με αφράτα τυρόψωμα στο Kitchen Lab.

Η προετοιμασία τους είναι πολύ εύκολη. Ο Άκης φτιάχνει τη ζύμη, την ανοίγει με τον πλάστη και, αφού προσθέσει τυρί φέτα, την τυλίγει σε ρολό, το οποίο κόβει σε κομμάτια για να πλάσει τα τυρόψωμα. Τα αφήνει να φουσκώσουν κι έπειτα τα ψήνει.

Για δεύτερο πιάτο ετοιμάζει μπάμιες με γαρίδες. Πρώτα ψήνει τις γαρίδες με ούζο. Στη συνέχεια μαγειρεύει τις μπάμιες σε σάλτσα ντομάτας και, στο τέλος, προσθέτει τις γαρίδες και τα μυρωδικά.

Για επιδόρπιο προτείνει μελόπιτα, ένα Πασχαλινό Κυκλαδίτικο γλυκό, το οποίο φτιάχνεται χωρίς φύλλο και αλεύρι. Περιέχει μόνο μέλι, ανθότυρο και αυγά. Αφού αναμείξει όλα τα υλικά, με το χέρι, ο Άκης απλώνει το μείγμα σε ταψί και το ψήνει. Η μελόπιτα σερβίρεται με καρύδια, κανέλα και θυμάρι.

Άκης Πετρετζίκης