Οι ομογενείς σαρώνουν στις τηλεκουζίνες!
Media

Οι ομογενείς σαρώνουν στις τηλεκουζίνες!

Άριστοι πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας αποδεικνύονται οι Έλληνες σεφ του εξωτερικού. 

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου, η πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε το αγγλικό «ΜasterChef» για γυναίκες, είναι μόνο μία περίπτωση.

Πριν από χρόνια, ο Σπύρος Θεο­δωρίδης δεν πίστευε ότι η συμμετοχή του στο ιταλικό «MasterChef» θα του χάριζε και τον πο­λυπόθητο τίτλο, τον οποίο, όπως είπαν οι κριτές, κέρδισε «με το σπαθί του». Για τον Σπύρο, που μεγάλωσε στο Αιγάλεω και στα 21 του χρόνια πήγε στην Ιταλία για να κυνηγήσει το όνειρο του, «η μα­γειρική είναι η αγάπη για τους άλλους». Και συνεχίζει να το αποδεικνύει μέχρι σή­μερα, έχοντας εργαστεί σε μεγάλα εστι­ατόρια, κάνοντας εκπομπές και παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής.

Πριν από 12 χρόνια όμως, ένας ακόμη σεφ ελληνοιταλικής καταγωγής, ο Μάικλ Σάιμον διακρίθηκε με τις συνταγές του στον τηλεοπτικό διαγω­νισμό μαγειρικής «The Next Iron Chef». Είναι ιδιοκτήτης εστιατορίων και γνωστός για τις εμφανίσεις του σε εκπομπές μαγειρικής στις ΗΠΑ. Μάλιστα το 2013, μαζί με τη δημοφιλή ηθοποιό Εύα Λονγκόρια πρωταγωνίστη­σαν σε διαφήμιση προώθησης γνωστής φίρμας με πατατάκια.

Ακόμη, μεγάλη καριέρα στον χώρο της μαγειρικής κάνει στην Αυστραλία και ο σεφ Γιώργος Καλομπάρης, ο οποίος είναι ένας από τους τρεις κριτές-παρουσιαστές του «MasterChef Australia». Διατηρεί μια αυτοκρατορία που περιλαμβάνει 21 εστιατόρια στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη.

Η φετινή νικήτρια του αγγλικού «ΜasterChef» για γυναίκες, Ειρήνη Τζώρτζογλου ανήκει σε όλες εκείνες τις Ελληνίδες που αγαπούν τη μαγειρική, ωστόσο δεν αποφάσισαν σε νεαρή ηλικία να λειτουργήσουν επαγ­γελματικά σε αυτόν τον χώρο. «Στην ηλι­κία μου νομίζω δεν συμβαίνουν τέτοιου είδους θαύματα» θα δηλώσει στη «Φω­λιά των Κου Κου» η 61 ετών νικήτρια, για την οποία οι κριτές δήλωσαν κατά την παράδοση του μεγάλου επάθλου: «Αυτό που δεν μπορείς να διδάξεις σε κάποιον είναι η απόλυτη αγάπη και το πάθος. Και η Ειρήνη εκρήγνυται από αυτό».

Πηγή: Tv Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved