Δυο φορές μπαμπάς ο Αρζόγλου
Media

Δυο φορές μπαμπάς ο Αρζόγλου

Ο Κώστας Αρζόγλου σε ταινία με την κόρη του Ωρόρα Μαριόν και τη μητέρα της Εστέλ Μαριόν, σημαντική ηθοποιό του Εθνικού Θεάτρου του Βελγίου και καθηγήτρια υποκριτικής.

Ο πολυσχιδής ηθοποιός επιστρέφει έπειτα από πολλά χρόνια στη μεγάλη οθόνη, στη νέα ταινία του Νίκου Κορνήλιου «Η τέχνη καταστρέφει», που βγαίνει στους κινηματογράφους την Πέμπτη.
Υποδύεται έναν διάσημο ηθοποιό του θεάτρου, ο οποίος ύστερα από ένα έμφραγμα καλεί κοντά του τις δύο κόρες του, από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Προσπαθώντας να τις κρατήσει δίπλα του, τους προτείνει να ανεβάσουν μαζί έναν «Μάκβεθ για τρεις».
Σύμφωνα με την Espresso, στη διάρκεια των προβών, έρχονται στην επιφάνεια σκληρές αλήθειες για το παρελθόν, πικρίες και θυμοί απέναντι σε έναν πατέρα απόντα, δοσμένο ολοκληρωτικά στην τέχνη του. Εκείνος προκαλεί τις ηθοποιούς-κόρες του να χρησιμοποιήσουν το τραυματικό αυτό παρελθόν στην ερμηνεία των ρόλων.
Μέσα από την εγγύτητα των διαδοχικών προβών τα ψυχικά ρήγματα βαθαίνουν...
Κινηματογραφική κόρη του Κώστα Αρζόγλου, αλλά και κόρη του στην πραγματική ζωή, είναι η Ωρόρα Μαριόν, που μετράει σημαντικές συμμετοχές στο θεατρικό σανίδι και στον κινηματογράφο, όπως στην ταινία «A wedding», για την οποία κέρδισε το Β' Βραβείο Γυναικείου Ρόλου στο φεστιβάλ «Les Magritte du Cinema», στις Βρυξέλλες. Στην ταινία παίζει, επίσης, και η μητέρα της Ωρόρα, η γοητευτική Εστέλ Μαριόν, με την οποία ο Κώστας Αρζόγλου δεν παντρεύτηκε ποτέ, ωστόσο ήταν μια γυναίκα που σημάδεψε τη ζωή του.

Αριστερά: Η Ωρόρα στην αγκαλιά του Αρζόγλου σε σκηνή της ταινίας. Κέντρο: Η Εστέλ Μαριόν. Δεξιά: Κάτια Λεκλέρκ - Ωρόρα Μαριόν

«Με την Εστέλ ζήσαμε μια έντονη σχέση. Την ερωτεύτηκα βλέποντάς τη να παίζει θέατρο» είχε δηλώσει παλαιότερα για εκείνη ο ηθοποιός.
Η ταινία συμμετείχε στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ του Sao Paulo, στο 58ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, όπου έλαβε ομόφωνα Βραβείο Κοινού της επιτροπής αναγνωστών του «Αθηνοράματος» για τις εξαιρετικές ερμηνείες και την ανατρεπτική ματιά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved