Σωτήρης Δούβρης: Αποκαλύπτει τον λόγο που είπε «ναι» στην «Επιστροφή»

Σωτήρης Δούβρης: Αποκαλύπτει τον λόγο που είπε «ναι» στην «Επιστροφή»

Ο Σωτήρης Δούβρης μας συστήνεται ως Δημήτρης Γιάνναρης στην καθημερινή και Επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Η επιστροφή».

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του, εξηγεί τους λόγους που δέχθηκε την πρόταση του σταθμού και αν ξεχωρίζει το θέατρο από την τηλεόραση.

Πως προέκυψε η συμμετοχή σας στην «Επιστροφή»;

«Οι υπεύθυνοι της σειράς και ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Πανταζούδης μου πρότειναν να κάνω δοκιμαστικό για τον ρόλο του αστυνόμου Γιάνναρη και έτσι προχώρησε η συνεργασία μας».

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πείτε «ναι»;

Η «Επιστροφή» μού τράβηξε το ενδιαφέρον από την αρχή που προβαλλόταν. Μου φάνηκε πως ξεφεύγει από τα καθημερινά που έχουμε συνηθίσει. Από τα πρώτα επεισόδια που παρακολούθησα η υπόθεση είχε το κάτι παραπάνω από όσα έχουμε δει. Δεν έχει μόνο έρωτες και πάθη. Μιλάει για σημαντικά ζητήματα, όπως η απαγωγή ενός παιδιού. Επίσης,, το άλλο που μου φάνηκε ενδιαφέρον είναι οι χώροι που χρησιμοποιήθηκαν. Κακά τα ψέματα, τα καθημερινά σίριαλ τόσα χρόνια γυρίζονταν μέσα σε πλατό. Η «Επιστροφή» έχει πολλά εξωτερικά γυρίσματα, που ανεβάζουν την ποιότητα της παραγωγής. Τώρα αυτό το βλέπω και από μέσα και είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Και το καλό αποτέλεσμα έχει και τη δυσκολία του».

Με ποια κριτήρια επιλέγετε τις συνεργασίες σας;

«Ξεκινάει από το να έχει μια ποιότητα η παραγωγή και να φαίνεται αυτό στον κόσμο. Έπειτα θέλω ο ρόλος που θα υποδυθώ να είναι μακριά από τον χαρακτήρα μου για να μου κινήσει περισσότερο το ενδιαφέρον, να τον ερευνήσω και να τον ψάξω».

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε με μόνιμο ρόλο σε καθημερινή σειρά. Ήταν επιλογή σας μέχρι τώρα να μην το κάνετε;

«Όχι, απλά δεν μου είχε προταθεί κάτι άλλο. Δεν βάζω τέτοιες κόκκινες γραμμές. Μια δουλειά είτε έχει ποιότητα είτε όχι. Είτε έχει καλό αποτέλεσμα είτε όχι, ανεξαρτήτως αν είναι καθημερινή ή εβδομαδιαία σειρά, ταινία ή παράσταση».

Κυρίως δραστηριοποιείστε στο θέατρο όμως... Τα ξεχωρίζετε;

«Είναι σίγουρα δύο διαφορετικά πράγματα, αλλά και στα δύο η δουλειά του ηθοποιού είναι μία. Το αγαπάω αυτό το επάγγελμα, οπότε με χαρά κάνω και θέατρο και τηλεόραση. Στην τηλεόραση δεν είχαν προκύψει τόσες προτάσεις όσες έχω στο θέατρο κάθε χρόνο. Ηταν καθαρά θέμα τύχης μέχρι τώρα, όχι επιλογή μου», λέει στο my tv.