«Το κόκκινο ποτάμι»: Ένας έρωτας σε απάνθρωπους καιρούς - H πλοκή της νέας σειρά του Μανουσάκη
Media

«Το κόκκινο ποτάμι»: Ένας έρωτας σε απάνθρωπους καιρούς - H πλοκή της νέας σειρά του Μανουσάκη

Μια νέα σειρά κινηματογραφικών προδιαγραφών ετοιμάζει ο Μανούσος Μανουσάκης για το OPEN, με την υπόθεση να μας μεταφέρει στην τραγική εποχή της γενοκτονίας των ποντίων (1908-1925).

Η νέα τηλεοπτική σεζόν αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα, με τα περισσότερα κανάλια να βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες ετοιμασίες για τις παραγωγές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα τους. Το ΟΡΕΝ έχει συμφωνήσει ήδη με τον γνωστό, δημιουργό πολλών επιτυχιών Μανούσο Μανουσάκη για μια σειρά εποχής κινηματογραφικών προδιαγραφών που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση. Ο τίτλος της σειράς είναι «Το κόκκινο ποτάμι» και έχει βασιστεί στο ομώνυμο, ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη. Το σενάριο υπογράφουν η Δώρα Μασκλαβάνου, ο Νίκος Απειρανθίτης και ο Μανούσος Μανουσάκης. Σύμφωνα με το 7 Mέρες TV, η σειρά ξετυλίγει το χρονικό της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους μέσα από μια συγκλονιστική ερωτική ιστορία.

H υπόθεση

Τον Μάιο του 1895 στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του Νομού Αγκύρας η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 6χρονο αγοράκι της, Μίλτο, με την 4χρονη, Ιφιγένεια, την κόρη του Μιχάλη Νικολαίδη. Ο αρραβώνας ήταν μια συχνή πρακτική της εποχής που ακολουθούσαν οι Έλληνες χριστιανοί προκειμένου να σώσουν τα κορίτσια τους από τους μουσουλμάνους, καθώς σύμφωνα με τον μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν εθεωρείτο πλέον ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Η μοίρα χωρίζει τα παιδιά μέχρι που οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά έπειτα από μια δεκαετία και η ζωή τους θα δεθεί για πάντα μέσα από αναπάντεχα σκληρές στιγμές. Ένας ανθρώπινος έρωτας που πρέπει να ξεπεράσει απάνθρωπες καταστάσεις και συνθήκες βγαλμένες από τον χειρότερο εφιάλτη. Ένας νέος κόσμος θα γεννηθεί με επώδυνο τρόπο μέσα από αυτές τις συνθήκες. Θα καταφέρει ο έρωτας να βγει νικητής;

Τα πρώτα γυρίσματα

Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν πριν από μερικές μέρες, λίγες εβδομάδες πριν από την επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στις 19 Μαίου. Ο σκηνοθέτης της σειράς, Μανούσος Μανουσάκης, με αφορμή την έναρξη τους δήλωσε: «Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον. Κι εμείς δεν γνωρίζουμε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τα δεινά που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός. Ξεκινώντας μια έρευνα για αυτήν την ιστορική περίοδο, βρέθηκε στα χέρια μου το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, γνωριστήκαμε και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του».

Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της Ιφιγένειας και του Μίλτου θα υποδυθούν η Αναστασία Παντούοη και ο Ιωάννης Παπαζήσης. Το καστ συμπληρώνουν κορυφαίοι ηθοποιοί όπως ο Τάκης Βαμβακίδης η Τατιάνα Παπαμόσχου, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, η Τάνια Τρύπη, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Σωτήρης Χατζάκης, η Χαρά-Μάτια Γιαννάτου, ο Αργύρης Πανταζάρας, ο Θοδωρής Φρατζέσκος, ο Γιώργος Ταμπουράκης, η Κέλλυ Πακουμάκη, η Δήμητρα Σιγάλα, η Δήμητρα Βήττα κ. ά. Καθώς τα γυρίσματα θα προχωρούν, οι ηθοποιοί θα ταξιδέψουν σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, στη Γαλλία και στη Ρωσία.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved