Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Σπάνια γίνονται καλές δουλειές στην τηλεόραση»
Media

Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Σπάνια γίνονται καλές δουλειές στην τηλεόραση»

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη μίλησε για την τηλεόραση και τη δυναμική της ως μέσο.

Ακόμη, μίλησε και για τους γονείς της, τις συμβουλές που της έδωαν αλλά και για τη συμμετοχή της στη «Ζωή εν τάφω».

Θεωρείτε ότι μέσα από την τηλε­όραση και συγκεκριμένα από μια σειρά μπορεί να βγει ένα κοινωνι­κό μήνυμα;

Η τηλεόραση είναι πάρα πολύ ισχυ­ρό μέσο που περνάει εύκολα στα σπίτια των ανθρώπων και άρα και στις συνειδήσεις τους. Και αν οι δουλειές γίνονταν με προσοχή και με σκέψη, θα μπορού­σαν να είναι από τα πιο χρήσιμα μέσα.

Θεωρείτε ότι γίνονται προσεγμέ­νες δουλειές στην τηλεόραση;

Σπάνια γίνονται καλές δουλειές στην τη­λεόραση. Και τα τελευταία χρόνια είναι αμφιβόλου αποτελέσματος οι σειρές λό­γω παραγωγής. Νομίζω και φέτος δεν έγιναν με τους όρους που γίνονταν πα­λαιότερα, έγιναν-με πολύ λιγότερα χρή­ματα και με σενάρια που δεν μου φάνη­καν τα ίδιο εμπνευσμένα με την παλιά καλή εποχή της τηλεόρασης, των σει­ρών του Μega.

Τι έχετε διδαχθεί σε ό,τι αφο­ρά την υποκριτική από τους γονείς σας, τον Βασίλη Μαυρομάτη και τη Λίλα Καφαντάρη;

Είναι πάρα πολλά αυτά που φαντάζομαι ότι έχω διδαχθεί, χωρίς καν να το κατα­λαβαίνω. Κυρίως αυτό που έχω μάθει εί­ναι να έχω πάθος για τη δουλειά μου και να την αγαπώ. Η επιθυμία και το πάθος είναι αυτά πού οδηγούν τα πράγματα.

Κρατάτε κάποιες συμβουλές τους;

Προτιμώ να ακολουθώ το ένστικτο και τη σκέψη μου στα πράγματα,, παρά να επηρεάζομαι από τη γνώμη άλλων, ειδι­κά στο θέμα της δουλειάς! Το μόνο που κάνω είναι ότι συζητώ εκ των υστέρων ως προς το αποτέλεσμα της δουλειάς.

Πρόσφατα σας είδαμε στη σει­ρά της ΕΡΤ «Η ζωή εν τάφω». Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Ο σκηνοθέτης, ο Τάσος Ψαρράς με τους συνεργάτες του, έκανε μια ανοιχτή ακρόαση και μου πρότεινε να κάνω τον ρόλο της Στυλιανούλας. Μια κοπέλα που ήταν πρόσφυγας. Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία.

Επαγγελματικά τι άλλο ετοιμά­ζετε;

Θα βρίσκομαι στον «Προμηθέα Δεσμώ­τη» που θα ανέβει στην Επίδαυρο. Για ΐον χειμώνα υπάρχουν συζητήσεις, χωρίς να μπορώ να σας ανακοινώσω κάτι.

Πηγή: Τv Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved