Αντώνης Καφετζόπουλος: «Ενδιαφέρον έχουν οι ρόλοι που είναι αντιφατικοί, περίεργοι»
Media

Αντώνης Καφετζόπουλος: «Ενδιαφέρον έχουν οι ρόλοι που είναι αντιφατικοί, περίεργοι»

Φέτος ο Αντώνης Καφετζόπουλος υποδύεται  τον Αντρέα Σοφοκλέους στη σειρά «Έλα στη θέση μου».

Ποια στοιχεία του χαρακτήρα του κέντρισαν το ενδιαφέρον;
«Ο ρόλος που υποδύομαι είναι ένα... κάθαρμα. Ξέρετε, οι μονόχνοτοι άνθρωποι δεν είναι ενδιαφέροντες στην τηλεόραση ή στο σινεμά. Ενδιαφέρον έχουν αυτοί που είναι αντιφατικοί, περίεργοι, βίαιοι. Με εξιτάρουν αυτοί οι ρόλοι. Δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον αν υποδυόμουν κάποιον που μου μοιάζει»


Για να προσεγγίσετε έναν ρόλο δεν αναζητάτε δικά σας στοιχεία;
«Όχι, δεν το κάνουν αυτό οι ηθοποιοί. Ψάχνεις να βρεις τρόπους ώστε να είναι πειστικό αυτό που θέλεις να παραστήσεις, ακόμα και αν είναι περίεργο ή ακραίο. Διότι σε μια τέτοια κωμωδία, που κινείται στα όρια του ρεαλισμού, καμιά φορά γίνονται περίεργα πράγματα»

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσάς; «Κάθε φορά είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Το ενδιαφέρον στον Αντρέα είναι ότι δεν έχω κάνει πολλούς ανάλογους ρόλους ανθρώπων που είναι δολοπλόκοι, σκοτεινοί, κακοί, ανήθικοι. Συνήθως κάνω καλά παιδιά!»


Ο Αντρέας προσπαθεί να πείσει ότι είναι τρελός ή πράγματι υπάρχει δόση τρέλας;
«Υπάρχει μια δόση. Και στην πραγματική ζωή, όταν προσπαθείς να πείσεις τους άλλους ότι κάτι είσαι, το κάνεις πολύ καλύτερα όταν το πιστεύεις»


Ο Αντρέας έχει συνέλθει από την αμνησία, θα θελήσει να εκδικη¬θεί την Αιμιλία και τον Δαμιανό για το κόλπο που του έστησαν;
«Νομίζω ότι ο Αντρέας είναι ένας άνθρωπος που τον έλκει η καταστροφή. Έλκεται από τον κακό του εαυτό, πάντα θα γυρίζει εκεί»


Υπάρχει περίπτωση να τον δούμε να αλλάζει, να μετανιώνει; «Δεν νομίζω ότι αλλάζουν οι άνθρωποι, προσαρμόζονται στις συνέπειες των πράξεων τους. Αν ανταμειφθούν για αυτά που κάνουν, θα συνεχίσουν να είναι αυτοί που είναι, Αν τιμωρηθούν, θα είναι πιο προσεκτικοί και θα αλλάξουν συμπεριφορά, ωστόσο βαθύτερα δεν αλλάζουν. Έχουν έναν χαρακτήρα με τον οποίο γεννιούνται και προσαρμόζονται»


Η Φαίη παρέσυρε τον Αντρέα στα δίχτυα της. Θα τα ξαναβρούν;

«Αυτό δεν το ξέρω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Αντρέας είχε δύο πολύ σοβά ρους λόγους να έλκεται από τη Φαίη. Πρώτον, είναι μία όμορφη, νέα γυναίκα, ενώ αυτός δεν είναι νέος, και αυτό είναι πάντα ένα ισχυρό κίνητρα για να συμπεριφερθεί κανείς λίγο σαν... ξεμωραμένος. Παράλληλα, βλέπει σε αυτήν τον εαυτό του σε γυναίκα, και αυτό τον γοητεύει»

Είδαμε τον Αντρέα να πολεμάει τη Ρενάτα. Η εγκυμοσύνη της θα αλλάξει τη σκληρή στάση του απέναντι της; «Όχι, νομίζω πως ο Αντρέας δεν συγκινείται από τέτοια πράγματα»


Η σειρά θα συνεχιστεί και του χρόνου; Θα είστε μέλος της;
«Δεν έχω ιδέα. Άλλωστε, δεν είναι κάτι που μπορώ να το συζητήσω δημόσια, είναι κάτι ανάμεσα σε μένα και στους παραγωγούς», λέει ο ηθοποιός στο Mytv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved