Έφυγε από τη ζωή πασίγνωστη δημοσιογράφος
Media

Έφυγε από τη ζωή πασίγνωστη δημοσιογράφος

Η είδηση του θανάτου της κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Θλίψη έχει σκορπίσει στον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση ότι πασίγνωστη δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή. Ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες μάχημες δημοσιογράφους και η απώλειά της είναι μεγάλη για τον χώρο που υπηρέτησε επί πολλές δεκαετίες.

Όπως, αναφέρει στο άρθρο της η βρετανική έκδοση της HuffPost UK, η δημοσιογράφος έκανε το ντεμπούτο της στις 20 Ιουνίου 1960, όταν ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έκρινε πως, ήταν αρκετά σοβαρή για να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις που εκφράστηκαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες, οι γυναίκες ήταν υπερβολικά επιπόλαιες για να παρουσιάσουν σοβαρά νέα.

Η πασίγνωστη δημοσιογράφος παρουσίαζε για αρκετά χρόνια το δελτίο ειδήσεων στο βρετανικό κανάλι BBC.

Το BBC από την πλευρά του, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της, μέσω της διευθύντριας ειδήσεων Φραν Ανσγουορθ, δήλωσε πως:

«Σε μία εποχή που διαθέτουμε μία σειρά λαμπρών γυναικών, που επεξεργάζονται, μαγνητοσκοπούν και παρουσιάζουν τις ειδήσεις του BBC, θα πρέπει να κοιτάξουμε και το παρελθόν και να αποτίσουμε φόρο τιμής στους πρωτεργάτες, όπως η Ναν, την πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του BBC».

Το πραγματικό της όνομα ήταν Νάνσι Γουίγκινκτον, έμεινε στη θέση αυτή κοντά ένα χρόνο, αφού τον Μάρτιο του 1961 απομακρύνθηκε, ύστερα από μία έρευνα που διενήργησε το BBC ανάμεσα στους ακροατές και κατέληξε στο συμπέρασμα πως, δεν ήταν αποδεκτή μια γυναίκα, για να παρουσίαζει το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων.

Δείτε για ποια πρόκειται στη gallery που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved