«360ο»: «Η Αθήνα που οι περαστικοί αποφεύγουν»
Media

«360ο»: «Η Αθήνα που οι περαστικοί αποφεύγουν»

Το κέντρο της Αθήνας έχει πολλά πρόσωπα. Από τη μία είναι η Ακρόπολη, το Μοναστηράκι, το Σύνταγμα και από την άλλη η Πλατεία Βάθη, η Ομόνοια, τα Εξάρχεια. Δύο εικόνες διαφορετικές σε απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους.

Οι επισκέπτες επιλέγουν πού θα περπατήσουν και τι θα δουν. Υπάρχουν όμως και οι κάτοικοι, οι άνθρωποι που πεισματικά μένουν και δίνουν ζωή στις δύσκολες περιοχές της πρωτεύουσας, εκείνοι που αρνούνται να φύγουν από την γειτονιά τους.

Λίγες μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του κέντρου της Αθήνας, Έλληνες και μετανάστες, μιλούν στην κάμερα της εκπομπής «360°» για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Η Νανά έχει μάθει τα ωράρια της διακίνησης των ναρκωτικών και τις συνήθειες των εμπόρων. Ο Παναγιώτης νιώθει ότι όταν κυκλοφορεί στην πόλη βρίσκεται σε video game. Ο Σταύρος βλέπει συμμορίες να συγκρούονται, με ρόπαλα και μαχαίρια, για τον έλεγχο της περιοχής. Ο Σαγιέντ και ο Ραφακάτ προσπαθούν να πείσουν ανήλικους μετανάστες να απομακρυνθούν από την παρανομία. Ο Κάρολος και η Βεανούς έβλεπαν κάθε μεσημέρι πενήντα τοξικοεξαρτημένους έξω από την πόρτα τους. Η Γεωργία έχει δει σφαίρες να μπαίνουν, από το παράθυρο, στην κρεβατοκάμαρα γειτονικού σπιτιού.

«Εκείνο που είναι το πιο ενοχλητικό είναι οι κραυγές. Οι κραυγές των ανθρώπων μέσα στη νύχτα. Δε φοράς τακούνια, δε φοράς κοσμήματα και χρυσαφικά, κυκλοφορείς με σακίδιο πλάτης, δεν είσαι αφηρημένος, πάντα κοιτάζεις γύρω σου». «Τώρα άλλαξαν οι συμμορίες χέρια με αποτέλεσμα να γίνονται τον τελευταίο μήνα συμπλοκές 20 ατόμων για τον έλεγχο του παραεμπορίου. Σφάζονται στην κυριολεξία με μαχαίρια. Στη Σαπφούς πέθανε, πριν από δυο βδομάδες, άνθρωπος και προχθές το βράδυ, Μενάνδρου και Ευριπίδου», λένε η Νανά και ο Σταύρος, στη Σοφία Παπαϊωάννου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved