«Το κόκκινο ποτάμι»: Η αληθινή ιστορία και το καστ (photos)
Media

«Το κόκκινο ποτάμι»: Η αληθινή ιστορία και το καστ (photos)

«Το κόκκινο ποτάμι» είναι μια ερωτική ιστορία που γεννήθηκε και άνθισε στα χρόνια του διωγμού των Ελλήνων του Πόντου.

Η νέα σειρά του ΟΡΕΝ έρχεται στη μικρή οθόνη με την υπογραφή του μοναδικού σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη.

Ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας από τη μικρή οθόνη ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει το προσεχές φθινόπωρο στο ΟΡΕΝ με μία νέα σειρά, κινηματογραφικών προδιαγραφών. Πρόκειται για το σίριαλ «Το κόκκινο ποτάμι», το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και αναμένεται να ταξιδέψει τους τηλεθεατές στα σκληρά χρόνια του διωγμού των Ελλήνων του Πόντου μέσα από έναν μεγάλο και θυελλώδη έρωτα.

Όπως αναφέρει το my tv o συγγραφέας του βιβλίου είναι παιδί προσφύγων του Πόντου και έχει γνωρίσει σημαντικούς ανθρώπους που είδαν και έζησαν από κοντά την κόλαση της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο ίδιος, ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Σιδηρουργόπουλος βρέθηκε εκείνα τα χρόνια στις φυλακές του Τσαρίτζιν και γνώρισε τον Μίλτο Παυλίδη, δηλαδή τον κεντρικό ήρωα του μυθιστορήματος και της σειράς.

Το «Κόκκινο ποτάμι» μας μεταφέρει στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του Νομού Άγκυρας τον Μάιο του 1895, όπου η οικογένεια Παυλίδη αρραβωνιάζει τον 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, με τη μόλις 9 ετών Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαΐδη. Πρόκειται για έναν αρραβώνα σκοπιμότητας που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να γλιτώσει η κοπέλα από τα χέρια των Τούρκων, καθώς, σύμφωνα με τον μουσουλμανικό νόμο, αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν, θεωρούνταν ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Ωστόσο, οι επιθέσεις των Τούρκων αναγκάζουν τις οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Έντεκα χρόνια μετά, λοιπόν, οι δύο νέοι συναντιούνται τυχαία στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να γνωρίζουν τη σχέση που τους δένει και ερωτεύονται παράφορα. Η αγάπη τους, όμως, πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπη με πολλά δεινά.

Τον ρόλο του Μίλτου Παυλίδη ενσαρκώνει ο Ιωάννης Παπαζήσης, ενώ την Ιφιγένεια Νικολαΐδη υποδύεται η Αναστασία Παντούση. Το υπόλοιπο καστ αποτελείται από καταξιωμένα πρόσωπα της υποκριτικής τέχνης, όπως οι Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Κοζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Χαρά-Μάρα Γιαννάτου, Τατιάνα Παπαμόσχου, Δημήτρης Δρόσος, Σωτήρης Χατζάκης, Στέφανος Κυριακίδης, Πέτρος Ξεκούκης, Κώστας Ξηκομηνός, Αργύρης Πανταζάρας, Νικόλας Παπαγιάννης, Γιώργος Παυλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώργος Τσαμπουράκης, Θοδωρής Φραντζέσκος και Κέλλυ Γιακουμάκη. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι το σενάριο της σειράς υπογράφουν ο Νίκος Απειρανθίτης και η Δώρα Μασκλαβάνου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved