Χαντζή-Σουρέλης: «Μεγαλύτερη είναι η ευθύνη μας απέναντι στους τηλεθεατές» (photos)
Media

Χαντζή-Σουρέλης: «Μεγαλύτερη είναι η ευθύνη μας απέναντι στους τηλεθεατές» (photos)

Η Βίκυ Χαντζή και ο Παναγιώτης Σουρέλης συνεργάζονται για πρώτη φορά στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Alpha παντού». 

Η Βίκυ Χαντζή έχει βρεθεί αρκετές φορές στο τιμόνι ενημερωτικής εκπομπής, αλλά για τον Παναγιώτη Σουρέλη είναι η πρώτη φορά.

Οι δυο τους μίλησαν για τις πολιτικές εξελίξεις, τη θεματολογία της εκπομπής τους, αλλά και τα άγχη τους.

Πώς αισθάνεστε που ξεκινήσατε σε μια περίοδο με έντονες πολιτικές εξελίξεις και παρασκήνιο;

Βίκυ Χαντζή: «Στη δουλειά μας μαθαίνεις να είσαι πάντα σε εγρήγορση και να έχεις τον νου σου στο τιμόνι, είτε πλέεις σε ήρεμα είτε σε ταραγμένα νερά. Οπωσδήποτε οι πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν την ατζέντα της εκπομπής και π ευθύνη για το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη. Ωστόσο υπάρχει μία δυνατή συντακτική ομάδα, η πολύτιμη στήριξη του δημοσιογραφικού μηχανισμού του δελτίου ειδήσεων και ένας κοινός στόχος, να κάνουμε το καλύτερο για την ενημέρωση του κόσμου»

Παναγιώτης Σουρέλης: «Το φετινό καλοκαίρι δεν είναι όπως τα προηγούμενα, καθώς έχουν μειωθεί σημαντικά «τα μπάνια του λαού», όπως συνηθίζουμε να λέμε. Όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ή του καιρού που μας τα έκανε μούσκεμα, αλλά και λόγω των εκλογών. Γι’ αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι οι πολίτες αναζητούν μια «αποσυμπίεση» από τα πολιτικά, αλλά και τη συνήθεια της καθημερινότητας. Και αυτό προσπαθούμε να προσφέρουμε, χωρίς όμως να κλείνουμε το «παράθυρο» στην πιο «βαριά» ενημέρωση. Μεταδίδουμε όλες τις ειδήσεις, αφιερώνοντας τους τον χρόνο που εμείς κρίνουμε ώστε να μη χαλάει η διάθεση μας. Καλοκαίρι είναι, ας το απολαύσουμε.»

Βίκυ, εσύ έκανες το ίδιο και πέρσι… Παναγιώτη, για σένα είναι η πρώτη φορά. Το φορτίο της ενημέρωσης του κοινού είναι μεγαλύτερο το καλοκαίρι, καθώς ελάχιστες εκπομπές είναι «ζωντανές»;

Βίκυ Χαντζή: «Για μένα είναι η 5η φορά που αναλαμβάνω το τιμόνι της πρωινής ενημέρωσης του Alpha το καλοκαίρι. Στο παρελθόν είχα συνεργαστεί με τους εξαίρετους συναδέλφους Πέτρο Καρσιώτη και Δημήτρη Μάρκο. Οπωσδήποτε, οι «ζωντανές» εκπομπές κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος των τηλεθεατών. Ωστόσο είναι και πρόκληση για κάθε επαγγελματία, καθώς καλείσαι να χτίσεις σχέση με ένα κοινό που εναλλάσσεται διαρκώς¨

Παναγιώτης Σουρέλης: «Το φορτίο της ενημέρωσης το καλοκαίρι δεν θα το χαρακτήριζα μεγαλύτερο. Νομίζω ότι η σωστή λέξη είναι «διαφορετικό» φορτίο. Ο Ουμπέρτο Εκο έχει πει ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, κάτι που έχει διαψευσθεί πανηγυρικά. Τα θέματα είναι εκεί, απλά πρέπει να τα προσεγγίσεις από διαφορετική οπτική. Μεγαλύτερη θα έλεγα ότι είναι η ευθύνη μας απέναντι στους τηλεθεατές, καθώς οι τηλεοπτικές επιλογές για άμεση ενημέρωση, για ό,τι συμβαίνει ιη στιγμή που συμβαίνει είναι λιγότερες»

«Αντικαθιστάτε» μια από τις πιο δυνατές εκπομπές του σταθμού, το «Happy Day» αυτό σας γεμίζει με άγχος, αναφορικά με τα ποσοστά της τηλεθέασης;

Βίκυ Χαντζή: «Στόχος μας είναι οπωσδήποτε να διατηρήσουμε την επιτυχημένη σχέση που έχει χτίσει ο Alpha με τον. κόσμο το πρωί. Τα ποσοστά τηλεθέασης αποτελούν αναμφισβήτητα πυξίδα για όλους μας. Ωστόσο από τη λέξη «άγχος» που προκαλεί αγωνία, προτιμώ τη λέξη «εμπιστοσύνη» που φέρνει αποτελέσματα»

Παναγιώτης Σουρέλης: «Για να είμαστε ακριβείς, το πρώτο μισό της εκπομπής «Alpha παντού» συμπίπτει χρονικά με το «Happy Day» και το δεύτερο μισό με το «Alpha ρεπορτάζ». Οπότε κληθήκαμε να κάνουμε ένα «πάντρεμα» δύο επιτυχημένων εκπομπών του Alpha, κλείνοντας το μάτι περισσότερο προς το «Happy Day», που έχει πιο έντονο ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Το δημιουργικό άγχος που έχουμε είναι η εκπομπή να έχει σωστή δομή, ωραία ρεπορτάζ, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και χρηστικές ενότητες για τους τηλεθεατές. Και προσωπικά έχω ένα επιπλέον άγχος, που λέγεται πρωινό ξύπνημα (γέλια). Δεν ήμουν πρωινός τύπος, αλλά έχω αρχίσει να το συνηθίζω» εξήγησαν στο tvkouskous.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved