Ο Γιώργος Αυτιάς πάντρεψε την κόρη του Αντιγόνη και μιλάει πρώτη φορά με συγκίνηση γι' αυτό (photos)
Media

Ο Γιώργος Αυτιάς πάντρεψε την κόρη του Αντιγόνη και μιλάει πρώτη φορά με συγκίνηση γι' αυτό (photos)

Ο Γιώργος Αυτιάς είναι ένας δημοσιογράφος με πορεία, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει εφαλτήριο και για μια πολιτική καριέρα.

Ο παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΙ, κάθε Σαββατοκύριακο, δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι σε κάθε προεκλογική περίοδο δέχεται προτάσεις να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια και εξομολογήθηκε τις βλέψεις και την σκέψη του στον χώρο της πολιτικής.

Ακόμη, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, την φοιτητική του ζωή στην Αθήνα, αλλά και τον γάμο της μοναχοκόρης του Αντιγόνης Αυτιά.

Στην παιδική σας ηλικία, υπήρ­ξατε άτακτος και σαματατζής;

«Ούτε σπασικλάκι ούτε σαματα­τζής. Παίζαμε μπάλα όλη μέρα! Ο παππούς μου, κά­θε φορά, μου έλεγε: "Καλά, πώς μπήκες στη Νομική; Αφού διάβαζες λίγο". Και η κλασική απάντηση από μένα: "Παππού, τα μάθαινα από την παράδοση του καθηγητή"».

Αν και Σαμιώτης, πώς και δεν γίνατε ναυτικός;

«Δεν έγινα γιατί ζούσα από κοντά τις δυσκολίες που βιώνει η ναυτική οικογένεια. Τον πατέρα μου έκα­να και τέσσερα χρόνια να τον δω! Δύσκολα χρόνια στο νησί. Όμως υπήρχε αλληλεγγύη, εκτίμηση, σε­βασμός, πίστη στην επιτυχία. Αν δεν πιστεύεις στην επιτυχία και σε αυτό που αγαπάς, δεν έχει νόημα η ζωή».

Η γνωριμία με το δημοσιογράφο Νόσο Αθανασίου άλλαξε την επαγγελματική σας πορεία;

«Λοιπόν, ήταν μεσημέρι Ιουνίου και θα έδινα Συνταγματικό Δίκαιο. Απέναντι από τη Νομική ήταν το καφενείο του Σωκράτη. Πήγαιναν οι φοιτητές της επαρχίας. Εκεί καθόταν ο φτασμένος τότε δημοσι­ογράφος Νάσος Αθανασίου. Απλός, ευγενής, σαφής και προπάντων άνθρωπος. Την επομένη με κάλεσε να παρακολουθήσω την εκπομπή "Κάθε μεσημέρι", που μετέδιδε η ΕΡΤ. Το μικρόβιο είχε εισβάλει!

Σε λίγους μήνες, με τη δική του βοήθεια μπήκα στην οικονομική εφημερίδα "Ημερησία". Του οφείλω πάρα πολλά! Η ζωή τον έστειλε στην πολιτική και πολλές φορές δια­φωνούμε ή συμφωνούμε, αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσω τα λόγια του: "Αν επιλέξεις τη δημοσιογραφία, Γιώρ­γο, κάν' το, αλλά πάντα δίπλα στην κοινωνία"».

Τι αναμνήσεις κρατάτε από τα πρώτα σας χρόνια στην Αθήνα, ως φοιτητής;

«Ζήσαμε πολλές όμορφες στιγμές με τον Θοδωρή Δρακάκη. Με την ΑΕΚ αυτός, ΠΑΟΚ εγώ, αλλά πάντα φίλοι! Είχα συμφοιτητές πολλά κορυφαία πρόσωπα της σημερινής πολιτικής ζωής».

Η συνεισφορά της συζύγου και της οικογένειας;

«Χωρίς αυτήν τη στήριξη δεν πας πουθενά».

Ευτυχισμένος και υπερήφανος με το γάμο της μοναχοκόρης σας;

«Η ζωή έχει τη δική της δυναμική και ομορφιά! Της δώσαμε την ευχή μας και χαιρόμαστε που είναι ευ­τυχισμένη. Οι γονείς χαίρονται διπλά όταν τα παιδιά προοδεύουν».

Όσον αφορά στην πολιτική αλλά και στην ενασχόληση με αυτήν, ο παρουσιαστής αποκαλύπτει και οι απαντήσεις του ακολουθούν στις παρακάτω εικόνες…

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved