Αθηνά Καμπάκογλου: Η υποκριτική, η συνεργασία με τον Ξαρχάκο και η εκπομπή στην ΕΡΤ 2 (pics)
Media

Αθηνά Καμπάκογλου: Η υποκριτική, η συνεργασία με τον Ξαρχάκο και η εκπομπή στην ΕΡΤ 2 (pics)

Η Αθηνά Καμπάκογλου ασχολήθηκε με την υποκριτική, αλλά η ενασχόλησή της σταμάτησε όταν ήρθε στον κόσμο η κόρη της.

Ωστόσο, κατάφερε να κάνει σημαντικές συνεργασίες και μια από αυτές που ξεχωρίζει είναι εκείνη με τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Τελειώσατε και δραματική σχολή. Πώς και ασχοληθήκατε με την υποκριτική;

«Έκανα ραδιόφωνο και μια μέρα είδα τη δασκάλα μου, τη Νίκη Τριανταφυλλίδη, στην τηλεόραση, η οποία ήταν καλεσμένη σε μια εκπομπή του Σταμάτη Φασουλή. Με μαγνήτισαν τόσο πολύ η παρουσία της και ο λόγος της, και πήγα και τη βρήκα. Είχαν ξεκινήσει τα σεμινάρια της, της είπα «θέλω να γίνω μαθήτρια σου!» και έμεινα επτά χρόνια της. Ήμουν ήδη γύρω στα τρία χρόνια δημοσιογράφος τότε. Πήγα και στη δραματική σχολή, και αρίστευσα κιόλας. Είχα την καλύτερη δασκάλα πολύ σπουδαία για μένα η Νίκη, μου χάραξε πορεία»

Πώς συνδυάζατε και ηθοποιία και δημοσιογραφία; Ακούγεται εξαιρετικά δύσκολο.

«Είμαι ενεργητικό άτομο γενικά, έχω πολλή ενέργεια, αλλά και στα νιάτα μου ακόμα πιο πολλή. Μη σου πω ότι έβγαινα και κάθε βράδυ μετά. Και σχολές και γλέντια και τα πάντα! Είχα μια τεράστια τσάντα, όπου είχα όλη μου την «προίκα» και έτρεχα όλη μέρα!»

Ο πρώτος σας ρόλος ως ηθοποιός;

«θα σου πω για την πιο ωραία μου συνεργασία το πρώτο «Αμάν - Αμήν» του Σταύρου -Ξαρχάκου, όπου τραγουδούσα και χόρευα. Με τις Πολύ Πάνου, Σωτηρία Λεονάρδου, με υπέροχα λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια. Ήταν μια σπουδαία συνεργασία, που μου έχει μείνει αξέχαστη»

Κάνατε και θέατρο;

«Ναι, έκανα και θέατρο, αλλά το άφησα, γιατί 26 χρόνων γέννησα την κόρη μου Ερατώ Αγγουράκη, που είναι κι αυτή ηθοποιός, όπως ο πατέρας της και σύζυγος μου Χάρης Εμμανουήλ. Το «Εμμανουήλ» είναι καλλιτεχνικό - καθένας σε αυτή την οικογένεια έχει το δικό του επίθετο...»

Πώς αντιδράσατε όταν σας είπε ότι θα γίνει ηθοποιός;

«Εγώ το ήξερα ότι θα γίνει ηθοποιός! Εκείνη το ανακοίνωσε ξαφνικά στα 19 της, αλλά εγώ ήξερα ότι αυτό θα κάνει. Και πραγματικά, ανακάλυψε μέσα σε αυτόν τον χώρο έναν λόγο ύπαρξης. Δεν τη φοβάμαι. Ήδη τα πάει καλά. Τελείωσε το θέατρο Τέχνης, τώρα είναι με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τις «Εκκλησιάζουσες». Ανυπομονώ να πάω στην πρεμιέρα στο Ηρώδειο, στις 9 Σεπτεμβρίου, να δω αυ¬ή τη σημαντική εργασία πάνω στον Αριστοφάνη και φυσικό να δω την Ερατώ μου!»

Με τον σύζυγο σας πώς γνωριστήκατε;

«Είμαστε μαζί πολλά χρόνια. Γνωριστήκαμε στις 14 Φεβρουαρίου 1992 - ντρεπόμαστε να το πούμε! Ήταν του Αγίου Βαλεντίνου. Βρεθήκαμε σε μια κοινή παρέα στο Dada»

Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας;

«Υπήρξε χημεία εξαρχής»

Πόσα χρόνια μετά παντρευτήκατε;

«Γύρω στα δυόμισι τρία χρόνια. Τον Ιούνιο του 1995»

Αφήνετε λοιπόν το θέατρο και συνεχίζετε με τη δημοσιογραφία, μετά τη γέννηση της κόρης σας.

«Ναι, γιατί στη δημοσιογραφία είχα ζήτηση και μεγαλύτερη σταθερότητα. Αλλά υπηρέτησα με σθένος τον πολιτισμό και ειδικά το θέατρο - «μεταπήδησα» σχετικά νωρίς από το ελεύθερο στο πολιτιστικό ρεπορτάζ. Δεν το άφησα το θέατρο στην ουσία ποτέ, αλλά το υπηρετούσα, είτε μέσω ενός γραφείου Τύπου είτε με την παρουσίαση θεατρικού ρεπορτάζ στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Όταν γέννησα, όμως, ήθελα κάτι πιο σταθερό για να μπορώ να τα καταφέρω με το μωρό. Και το κυριότερο είναι αυτό που προείπα: στο ένα με ζητούσαν, ενώ στο άλλο έπρεπε εγώ να χτυπάω τις πόρτες»

Η τηλεόραση πότε μπήκε στη ζωή σας και τη δουλειά σας, και με ποιον τρόπο;

«Το 1994. Πήγα στην ΕΡΤ1, όπου κάναμε το πολιτιστικό τηλεοπτικό περιοδικό «ΣΥΝΕΙΚΟΝΕΣ», και έμεινα για επτά ολόκληρα χρόνια. Είχε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα - μουσική, θέατρο, βιβλίο, εικαστικά. Εκεί κυρίως παρουσίαζα το θεατρικό ρεπορτάζ, και μάλιστα γέννησα κατά τη διάρκεια αυτής μου της συνεργασίας. Με βοήθησε πολύ ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καψωμένος, παρότι ήμουν συμβασιούχος, με στήριξε και μου στάθηκε. Έκανα πολλά θέματα μέχρι οκτώ μηνών έγκυος και μετά με κάλυψε, κι έτσι μπόρεσα και συνέχισα. Σημαντικός άνθρωπος και αυτός στη ζωή μου»

Και φτάνουμε στο τώρα, όπου είστε παρουσιάστρια στην ΕΡΤ2, στην πολιτιστική εκπομπή «Η αυλή των χρωμάτων», θέλατε να περάσετε μπροστά από τις κάμερες ή απλώς προέκυψε;

«Πήρα την απόφαση ότι κουράστηκα να δουλεύω για τους άλλους. Και είπα ότι θα ήταν πολύ ωραίο να δουλέψω για μένα. Τότε ήταν η Ιζαμπέλα Σασλόγλου στην ΕΡΤ, πήγα, τη βρήκα, μου είπε το «ναι» -και την ευγνωμονώ γι' αυτό- και βγήκα μπροστά. Η Ιζαμπέλα μου έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία! Αγαπώ πολύ αυτή τη δουλειά. Είμαι αρχισυντάκτρια από το 2003 στην τηλεόραση. Παρουσίαση, αρχισυνταξία ό,τι έρθει... η ψυχαγωγία με ενδιαφέρει πολύ»

Δεν έχετε φύγει ποτέ από τη δημόσια τηλεόραση;

«Έχω φύγει. Είχα μια σύντομη συνεργασία με τον Alter και δύο σεζόν με τον Alpha. Ήμουν αρχισυντάκτρια της Κωνσταντίνος Σπυροπούλου - η έβδομη, νομίζω, κατά σειρά... Πήγα τον Ιανουάριο του 2015, τελείωσα τη σεζόν και έμεινα και την επόμενη. Κανείς δεν έχασε τη δουλειά του όσο ήμουν εγώ αρχισυντάκτρια - να τα λέμε και αυτά» εξήγησε στην espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved