Οδηγός για Reality shows: Αν σκοπεύεις να συμμετάσχεις πάρε μαθήματα από τους masters - Αυτοί ξέρουν
Media

Οδηγός για Reality shows: Αν σκοπεύεις να συμμετάσχεις πάρε μαθήματα από τους masters - Αυτοί ξέρουν

Τα reality shows έχουν μπει στη ζωή μας εδώ και αρκετά χρόνια και μας έχουν συστήσει ανθρώπους, οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους έκαναν γκελ.

Το πρώτο reality show που προβλήθηκε στην Ελλάδα ήταν το Big Brother, το οποίο προβλήθηκε μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1 το 2001.

Εκεί λοιπόν μαζεύτηκαν ένα κάρο άνθρωποι, οι οποίοι ουδεμία σχέση είχαν μεταξύ τους, και κλήθηκαν να συμβιώσουν σε μια villa. Καημένοι έγκλειστοι (!) Στο εν λόγω λοιπόν reality show, το τηλεοπτικό κοινό παρακολουθούσε 24 ώρες το 24ωρο την καθημερινότητα των παικτών, τους διαλόγους και… μονολόγους τους, τα πάνω και τα κάτω τους και φυσικά τις εντάσεις που μας χάριζαν απλόχερα.

Αν λοιπόν πρέπει να ξεχωρίσουμε έναν συμμετέχοντα είναι ο Πρόδρομος Καθηνιώτης.

Πρόδρομος Καθηνιώτης

Ο Σκοπελίτης παίκτης είχε κάνει όλο το πανελλήνιο να μιλά για εκείνον και το κοινό είχε για κάποιο λόγο ταυτιστεί μαζί του. Μάλιστα, ο τελικός του εν λόγω reality show είχε φτάσει στο 80%, καθώς εκείνος και ο κολλητός του Γιώργος Τσάκας ήταν οι δύο finalists που έκαναν τους Έλληνες να καθηλωθούν στην τηλεόραση, παραμονή Πρωτοχρονιάς, και να υποδεχτούν το 2002 με εκείνους να αγωνιούν ποιος θα βγει νικητής.

Ο Πρόδρομος ξεχώρισε αρχικά για την εμφάνισή του και την αρρενωπότητά του, όμως κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού ξεδίπλωσε κι άλλα χαρακτηριστικά του.

Αστείος, ετοιμόλογος, τσαμπουκαλής όταν πρέπει και πάντα με διάθεση για φλερτ -ποιος θα ξεχάσει το φλερτ του με την σεξοβόμβα συμπαίκτριά του Μαίρη Σκόρδου;- τον έκαναν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες παίκτες.

Φυσικά, η ντοπιολαλιά του ήταν ακόμη ένα όπλο στην φαρέτρα του και η ατάκα του προς τη σκυλίτσα του σπιτιού, Λευκή, ηχεί ακόμη στα αυτιά μας. Ποια ατάκα;

«Λευκή κατς κατ» της είχε πει και την επόμενη ημέρα η ατάκα είχε γίνει viral.

To 2003 το κανάλι του Αμαρουσίου αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμά του το reality εγκλεισμού The Wall. Και αν μας ρωτάτε ορθώς έπραξε! Γιατί; Τι ερωτήσεις είναι αυτές. Εκεί γνωρίσαμε τη μία και μοναδική, την ανυπέρβλητη, μια από τις πιο καλτ tv περσόνες ever…

Ladies and Gentlemen Ρούλα Βροχοπούλου

Ρούλα Βροχοπούλου

Η Ρούλα ήταν και παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς παίκτριες, παραδέξου το!

Έντονη, με guts, φωνακλού και ευαίσθητη παράλληλα -και πάντα αισθαντική- απασχόλησε κοινό και media για καιρό. Αλλά ένα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της. Κλάμα! Πολύ κλάμα βρε αδερφέ!

Τόσο κλάμα που σίγουρα η παραγωγή του εν λόγω τηλεοπτικού project θα δαπάνησε αρκετά χρήματα σε χαρτομάντηλα. Αν δεν είχαν κάνει deal για τοποθέτηση προϊόντος κακό του κεφαλιού τους.

Η Ρούλα Βροχοπούλου είχε σκιρτίσματα έρωτα μέσα στο σπίτι του The Wall, αφού ο συμπαίκτης της Κλεάνθης της ξύπνησε συναισθήματα και πάθος, αλλά η επικοινωνία τους δεν ήταν και η καλύτερη!

Μετά τη λήξη του show η Ρούλα βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε εκπομπές και μέσα λόγω… έρωτα.

Η Ρούλα ερωτεύτηκε τον Φραν κι έτσι απολαύσαμε ένα τηλεοπτικό μυθιστόρημα μα εκτυλίσσεται στις οθόνες μας με μια Ελληνίδα που ερωτεύτηκε έναν νεότερο Αλβανό.

Το ειδύλλιο που θα μπορούσε να γίνει σήριαλ του Μανουσάκη τα είχε όλα. Έρωτα, πάθος, ζήλια, κόντρες και κλάμα, μην ξεχνιόμαστε. Η συνέχεια γνωστή, και αν δεν την ξέρεις κι έχεις καημό να την μάθεις σέρφαρε κάποιο ανιαρό βράδυ σου και δεν θα χάσεις.

Ένας ακόμη παίκτης που ξεχώρισε και απέκτησε fan club από την πρώτη κιόλας μέρα είναι ο Σελίμ Σελτζούκ.

Ο Κούρδος παίκτης του MaterChef 2018 αγαπήθηκε από το κοινό και τους κριτές του διαγωνισμού, αφού οι ατάκες και η ευχάριστη διάθεσή του δεν μπορούσαν να μείνουν απαρατήρητες.

Σελίμ Σελτζούκ

Η ασυνεννοησία με την κριτική επιτροπή μας χάρισε μοναδικές στιγμές, καθώς η λέξη «επαναπροσδιορισμός» που χρησιμοποίησε ο Πάνος Ιωαννίδης του έκαψε κάθε εγκεφαλικό κύτταρο. Μη θυμηθούμε το βλέμμα του όταν σε μια δοκιμασία αποχώρησης έπρεπε να μαγειρέψει φρικασέ. Εκεί κι αν σάστισε κι αν έγινε το απόλυτο trend.

Από τα highlights του η επιθυμία του να μην βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με κοπέλες γιατί ήθελε να… αερίζεται με ελευθερία.

Ας αφήσουμε τώρα τους εγκλεισμούς και την κουζίνα και ας μεταφερθούμε σε πιο fashion καταστάσεις. Γυναίκες… μόνο γυναίκες που πασχίσουν για το έπαθλο και την αναγνώριση. Καταλαβαίνεις ότι το πράγμα έχει ζουμί.

Η παίκτρια που αν θέλεις να συμμετάσχεις σε κάποιο reality show και καλό είναι να τσεκάρεις πριν, είναι η Ραμόνα Βλαντή.

Η πιο εκρηκτική παίκτρια του My Style rocks ήρθε κι έμεινε κι εμείς… μείναμε!

Ραμόνα Βλαντή

Η μονίμως τσαντισμένη παίκτρια του εν λόγω project ήταν η απόλυτη star της εκπομπής. Αρχικά, η αγάπη της για τη μόδα φάνηκε να είναι αληθινή, όπως και οι απολαυστικές της εκρήξεις.

Δεν κρυβόταν, δεν προσποιείτο, δεν μασούσε τα λόγια της –ευτυχώς για εμάς- και απολάμβανε όσο τίποτα να κάνει συμπαίκτριες και κριτική επιτροπή «τούρμπο».

Φυσικά, η εμμονή της με τη μελαχρινή συμπαίκτριά της Γεωργία Μάλλιου και η ατάκα που έμεινε στην τηλεοπτική ιστορία «αχ μωρέ γκατούλα» μας έκανε να απορήσουμε μεν αλλά πιο πολύ να ευθυμήσουμε. Εύγε Queen Ραμόνα!

Σε άλλη τηλεοπτική πασαρέλα και συγκεκριμένα σε αυτήν του GNTM από το star channel γνωρίσαμε ένα από τα πιο love to hate πρόσωπα της tv, τη Μέγκι Ντρίο.

Μέγκι Ντρίο

Η για πολλούς υπό αμφισβήτηση δικηγόρος μπήκε στο σπίτι του Greece’s next top model και από την πρώτη ημέρα άρχισε να γίνεται viral. To κορίτσι αυτό είχε τόση αγάπη για τη μόδα που αυτό την έκανε ασυγκράτητη. Ήταν η leader της γνωστής σε όλους «Τριάδας της Φωτιάς» μαζί με την Μικαέλα και την Εύη.

Το κοίταγμα της όταν άλλες συμπαίκτριές της έπαιρναν θετικά σχόλια, οι ατάκες «καρφιά» που ξεστόμιζε δίχως φόβο και πάθος, αλλά και ο περίεργος τρόπος που απέδιδε στις φωτογραφίσεις δεν ξεχνιούνται εύκολα. Μέχρι που ούρλιαζε για να χαρίσει στον φωτογράφο το καλύτερο «κλικ». Πάντως το κορίτσι αυτό κατάφερε να μας διασκεδάσει με την σουρεάλ της συμπεριφορά…

Μετά τις πασαρέλες ας πάμε στη λάσπη. Το πρώτο Survivor του ΣΚΑΙ είναι γεγονός , όπως και η φρενίτιδα που επικράτησε στο τηλεοπτικό κοινό. Οι στίβοι μάχης, οι διαφορετικές περσόνες, οι όμορφες θηλυκές παρουσίες και οι κοιλιακοί των αγοριών έκαναν το κοινό να καθηλώνεται μπροστά από την μικρή οθόνη.

Ενός όμως οι κοιλιακοί ήταν αυτοί που έκαναν το Survivor την αγαπημένη τηλεοπτική συνήθεια του κοινού για το 2017. Έλα τώρα που δεν ξέρεις.

Ντάνος!

Γιώργος Αγγελόπουλος

Ο Σκιαθίτης παίκτης του reality επιβίωσης επί τη εμφανίσει του έγινε το απόλυτο talk of the town. Κάτι οι κοιλιακοί του, κάτι ο τσαμπουκάς του, κάτι η πίστη του στον Θεό (κομποσκοίνι στο full) έγινε ένας σύγχρονο Νίκος Ξανθόπουλος, το απόλυτο παιδί του λαού.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ξεδίπλωσε τον εαυτό του στις παραλίες της Δομινικανής Δημοκρατίας και το κοινό ταυτίστηκε μαζί του. Οι αντιδράσεις του, οι προβληματισμοί του, η εξωτερίκευση των συναισθημάτων του τον έχρισαν νικητή και έναν από τους πιο επιτυχημένους παίκτες reality show.

Η συνέχεια γνωστή. Εξώφυλλα, συνεντεύξεις, προτάσεις για τηλεόραση και πρωταγωνιστικός ρόλος στη σειρά «Τατουάζ», αλλά και τώρα κινηματογράφος είναι η απόδειξη ότι ο Ντάνος απασχολεί.

Αν όμως σκοπεύεις να δηλώσεις συμμετοχή σε κάποιο reality, τότε μια περσόνα πρέπει οπωσδήποτε να μελετήσεις. Μία είναι εκείνη που κρατά τα σκήπτρα της πιο πολυσυζητημένης παίκτριας όλων και δύσκολα θα την εκθρονίσει κανείς από τον θρόνο της Reality Queen.

ΑΣΠΑ ΤΣΙΝΑ

Άσπα

Το μακρινό 2002 ο ΑΝΤ1 ενέταξε στο πρόγραμμά του το Fame Story και το ταξίδι στον χώρο του τραγουδιού και της μουσικής ξεκίνησε για παίκτες και τηλεθεατές.

Αμ δε!

Το ταξίδι στο απόλυτο fun ξεκίνησε! Η Άσπα Τσίνα ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους για να παρακολουθήσει κάποιος το show. Όχι ότι δεν ήταν καλό το concept της εκπομπής, μην παρεξηγηθούμε, αλλά η Άσπα το έκανε ακόμη καλύτερο!

Έντονη, εκρηκτική, αποστομωτική, χωρίς να δειλιάζει για τίποτα τα έβαζε με συμπαίκτες και κριτές no matter what.

Ποιος θα ξεχάσει τους ομηρικούς καυγάδες με τη συμπαίκτριά της Φωτεινή Τσιτσίγκου και την Ελεάννα Παπαϊωάννου. Όταν εκείνες έβγαιναν εκτός εαυτού με τη συμπεριφορά και τον καυστικό χαρακτήρα της Άσπας, εκείνη κρατώντας το τσιγάρο της και με ύφος ντίβας παρέμενε ατάραχη και μας χάρισε την καλύτερη ατάκα που λέγεται ακόμη και σήμερα:

«Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου»

Μέχρι και με την Κατερίνα Κούκα τα είχε βάλει, σε μια κόντρα που το κοινό λάτρεψε αλλά και δίχασε!

Τα realities shows απασχολούν μεγάλη μερίδα τηλεθεατών, καλώς ή κακώς αυτό ας το κρίνει ο καθένας μόνος του. Όμως, σε μια πιο light και σουρεαλιστική διάσταση μας έχουν προσφέρει στιγμές που μας έκαναν να ξεφύγουμε από την κανονικότητα. Η αίτηση και το τηλεκοντρόλ άλλωστε είναι στο δικό σου χέρι σου…

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved