Ευγενία Σαμαρά: «Υπάρχουν εξαιρετικοί ηθοποιοί που δεν έχουν σπουδάσει ποτέ» (photos)
Media

Ευγενία Σαμαρά: «Υπάρχουν εξαιρετικοί ηθοποιοί που δεν έχουν σπουδάσει ποτέ» (photos)

Η Ευγενία Σαμαρά έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από το «Ράδιο Αρβύλα» που εκείνη την περίοδο προβαλλόταν στον ΑΝΤ1, ωστόσο την κέρδισε η υποκριτική.

Η ίδια τότε σπούδαζε παράλληλα υποκριτική και μέχρι σήμερα έχει πάρει μέρος σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές αλλά και σε αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις.

Ποιες ήταν οι δικές σου σπουδές πάνω στην υποκριτική και πόσο απαραίτητες τις θεωρείς σε μια εποχή που οι ευκαιριακοί τηλεαστέρες βαφτίζονται «ηθοποιοί» εν μία νυκτί;

«Σπούδασα στη Θεσσαλονίκη στην ανώτερη δραματική σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου και συνέχισα στην ανώτερη σχολή του Ανδρέα Βουτσινά και από εκεί έδωσα και τις τελικές μου εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού. Θεωρώ ότι η σχολή δίνει τις βάσεις, τα εργαλεία, τους τρόπους και από εκεί ο καθένας ακολουθεί αυτό που του ταιριάζει περισσότερο.

Είναι κάτι που είναι πολύ χρήσιμο αλλά δε θεωρώ ότι είναι απαραίτητο. Υπάρχουν εξαιρετικοί ηθοποιοί που δεν έχουν σπουδάσει ποτέ. Πιστεύω στο ταλέντο, στη φυσική ροπή. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι αν αυτοί οι άνθρωποι σπούδαζαν θα τους στερούσε κάτι από το απεριόριστο ταλέντο και τη λάμψη τους, ίσα ίσα. Θεωρώ ότι οι σπουδές είναι χρήσιμες και πιθανόν να σου μάθουν κάτι που μόνο με την εμπειρία ίσως πάρει περισσότερο χρόνο».

Θέλεις να μας θυμίσεις τις τηλεοπτικές συμμετοχές σου;

«Ξεκίνησα με τη σειρά «Εκδρομή» στον ΑΝΤ1, μετά για δυο χρόνια ήμουν στο Star στους «9 μήνες», ξαναγύρισα στον ΑΝΤ1 για την «Παρθένα Ζωή» και πέρσι ήμουν στον ΣΚΑΪ, στο «Όσο έχω εσένα».

Ευγενία Σαμαρά
Ευγενία Σαμαρά

Ποιες ήταν οι θεατρικές παραστάσεις που πιστεύεις ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία σου;

«Η πρώτη μου παράσταση στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Αλλη μια ασήμαντη ιστορία» το έγραψα, το σκηνοθέτησα, έκανα παραγωγή και έπαιζα. Όλα αυτά παρέα με έναν φίλο και ήταν μεγάλο σχολείο όλο αυτό. Μετά το «Grease» γιατί ήταν η πρώτη μου δουλειά θεατρικά στην Αθήνα οπότε συστήθηκα στο θεατρικό κοινό εδώ. Η παράσταση «ΜΑΜΑ» γιατί μπήκα σε νερά που δεν είχα ξαναμπεί και δοκιμάστηκα εγώ σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Και τώρα «Το δικό μας σινεμά» όπου είναι η μεγαλύτερη παραγωγή στην οποία έχω συμμετάσχει με μια ομάδα ανθρώπων που ο καθένας είναι τοπ στο είδος του», είπε στο Χάι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved