Κεφαλογιάννης: «Είναι γενναία πράξη να βγεις στην τηλεόραση και να μιλήσεις για κάτι πολύ προσωπικό»
Media

Κεφαλογιάννης: «Είναι γενναία πράξη να βγεις στην τηλεόραση και να μιλήσεις για κάτι πολύ προσωπικό»

Για μία ακόμη χρονιά, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης διαφυλάττει το αγαθό της υγείας μέσα από την εκπομπή «Οδηγός καλής ζωής».

Ο δημοσιογράφος σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε πως προέκυψε να προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα και πόσο εύκολο είναι ένας άνθρωπος να μιλά δημόσια για ένα πρόβλημα υγείας.

Για μία ακόμη σεζόν στον αέρα του Αlpha και μάλιστα δύο φορές την εβδομάδα. Πώς προέκυψε αυτό;

«Την απόφαση την πήρε ο Αlpha. Μου το πρότειναν, το συζητήσαμε και συναποφασίσαμε να προχωρήσουμε. Φαντάζομαι ότι ήταν το φυσικό επακόλουθο της επιτυχημένης πορείας της εκπομπής την περσινή χρονιά, αλλά και της ανάγκης να υπάρξει ένας ενιαίος προγραμματισμός για το Σαββατοκύριακο».

Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Μιχάλης Κεφαλογιάννης

Και οι δύο εκπομπές θα ακολουθούν την ίδια δομή;

«Η δομή στην εκπομπή της Κυριακής θα είναι κάπως διαφορετική. Παραμένει το βασικό θέμα με καλεσμένο που μιλά για την εμπειρία του σε σχέση με το θέμα που συζητάμε με τη συμμετοχή ειδικού. Όμως το τρίτο μέρος της εκπομπής θα είναι διαφορετικό. Το Σάββατο έχουμε τρεις ενότητες: την ψυχολογία, τη διατροφή και ένα βίντεο από το κανάλι μου στο Youtube και το προσωπικό μου blog. Την Κυριακή οι νέες ενότητες θα είναι το σύμπτωμα, οι πρακτικές συμβουλές και το «Κάν' το αλλιώς» - μια ενότητα με εναλλακτικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που σχετίζονται όχι μόνο με την υγεία, άλλο συνολικά με τη ζωή μας».

Οι εξομολογήσεις ήταν ένα κομμάτι που ενέπνευσε και άλλες εκπομπές. Πόσο εύκολο είναι ένας άνθρωπος να μιλά δημόσια για ένα πρόβλημα υγείας;

«Για να μιλήσει κάποιος για ένα τόσο προσωπικό θέμα θα πρέπει να σε εμπιστευτεί. Ολα αυτά τα χρόνια που σχεδιάζω με τους συνεργάτες μου εκπομπές για την υγεία, ποτέ δεν προδώσαμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, αναγνωρίσιμων ή μη. Ο στόχος μας, αλλά και ο στόχος τελικά όλων όσοι βγαίνουν να μιλήσουν ανοιχτά για ένα πρόβλημα που τους απασχόλησε ή τους απασχολεί, είναι να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους με το ίδιο πρόβλημα. Είναι γενναία πράξη να βγεις στην τηλεόραση και να μιλήσεις για κάτι πολύ προσωπικό. Δεν είναι πάντα εύκολο να τους πείσουμε. Αλλά αξίζει τον κόπο. Οι ίδιοι πολλές φορές μπορεί να μην το γνωρίζουν ζουν, αλλά έχουν βοηθήσει άλλους να πάνε στον γιατρό, να κόψουν μια ανθυγιεινή συνήθεια, ακόμη και να σώσουν τη ζωή τους», είπε στη real.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved