Ρογκάκος – Στάθης: Τα έκτακτα περιστατικά στον «αέρα» που δε θα ξεχάσουν ποτέ
Media

Ρογκάκος – Στάθης: Τα έκτακτα περιστατικά στον «αέρα» που δε θα ξεχάσουν ποτέ

Οι «Πρωινοί τύποι» του ΑΝΤ1 Νίκος Ρογκάκος και ο Παναγιώτης Στάθης εξηγούν τι σημαίνει η έγκυρη δημοσιογραφία.

Ακόμη, εξομολογούνται τις ειδήσεις που τους συγκλονίζουν, ενώ αναφέρουν και τι είναι αυτό που τους χαλαρώνει ύστερα από μία δύσκολη μέρα. Πιο αποκαλυπτικοί από ποτέ στην ακόλουθη συνέντευξη...

Τι σημαίνει η έγκυρη δημοσιογραφία;

Ν.Ρ.: «Να λες την αλήθεια στα ρεπορτάζ σου. Αυτό που σου προκύπτει από το ρεπορτάζ να το δίνεις στον τηλεθεατή, στον ακρατή ή στον αναγνώστη, χωρίς φτιασίδια. Να είσαι βέβαιη ότι στο τέλος η αλήθεια έχει τη δύναμη. Και ο κόσμος ξέρει να το ξεχωρίζει καινά το εκτιμά. Αυτό δίνει και διάρκεια στη δουλειά μας, τελικά».

Π.Σ.: «Η ταυτότητα ενός ρεπορτάζ είναι η υπογραφή του. Άρα το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχουμε ως δημοσιογράφοι είναι το ονοματεπώνυμο μας. Για μένα δεν υπάρχει έγκυρη δημοσιογραφία, υπάρχουν έγκυροι και σοβαροί δημοσιογράφοι που συγκροτούν, έγκυρα και σοβαρά ΜΜΕ».

Ποια ήταν η είδηση που σας έχει συγκλονίσει;

Ν.Ρ.: «Οι ειδήσεις που έχουν να κάνουν με παιδεραστία, βιασμούς, κακομεταχείριση παιδιών και ηλικιωμένων με ισοπεδώνουν».

Π.Σ.: «Δε θα σας πω κάποιο παγκόσμιο, τεράστιας σημασίας θέμα, αλλά μια υπόθεση που όσοι βρεθήκαμε μπροστά της, νομίζω στιγματιστήκαμε. Η δολοφονία της μικρής Αννυ από τον πατερά της, όπως κατηγορείται. Οσοι άκουσαν τις περιγραφές της δολοφονίας, νομίζω, θα το κουβαλάμε για πάντα...».

Θυμάστε κάποιο έκτακτο περιστατικό που συνέβη στον «αέρα» μιας εκπομπής;

Ν.Ρ.: «Ναι. Όταν κατά τη διάρκεια εκπομπής, καλεσμένη μου, πολιτικός, έβγαλε το μικρόφωνο και θέλησε να αποχωρήσει. Ήταν ιδιαιτέρως προσβλητική με τον πολιτικό της αντίπαλο και όταν την εγκάλεσα τσαντίστηκε και έφυγε από τον «αέρα». Οι αρχισυντάκτες μου τη μετέπεισαν και επανήλθε μετά το διαφημιστικό διάλειμμα. Όμως φαντάζεστε την παγωμάρα και τις σπόντες που υπήρχαν μέχρι το τέλος της συζήτησης...

Π.Σ.: «Δε θα ξεχάσω ποτέ, το σεισμό του 1999, όταν ενώ είμασταν στον αέρα, μετρούσαμε νεκρούς. Φρίκη».

Οι παρουσιαστές στο τρέιλερ της εκπομπής τους
Οι παρουσιαστές στο τρέιλερ της εκπομπής τους

Το ρεπορτάζ που υπηρετείτε απαιτεί αφοσίωση. Έχετε στερηθεί κάτι για χάρη της δουλειάς σας;

Ν.Ρ.: «Οπωσδήποτε. Προσωπικές στιγμές, ξεκούραση, φίλους, την οικογένεια μου και διακοπές. Δεν μετανιώνω. Οι άνθρωποι μου έχουν τεράστια κατανόηση και τους ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό».

Π.Σ.: «Όλα τα απογεύματα της ενήλικης ζωής μου και πολλές, μα πάρα πολλές ώρες με την οικογένεια μου».

Έπειτα από μία δύσκολη ημέρα στη δουλειά τι είναι αυτό που σας χαλαρώνει;

Ν.Ρ.: «Να μιλήσω με δικούς μου ανθρώπους, πίνοντας ένα ωραίο ποτήρι κρασί και τσιμπώντας έναν μεζέ. Βγάζω και εγώ το δικό μου κρασί στο χωριό μου, τα Κόκκινα Λουριά Λακωνίας. Έχω ένα μικρό αμπελάκι, το οποίο επιμελούνται ο Στέλιος και η Πολύτιμη, τα ξαδέλφια μου. Βγάζουν ένα εύγευστο, ροζέ κρασί, που «γαργαλάει» τον ουρανίσκο. Όταν το πίνουμε μαζί τους και με τον Γιώργο, τον γιο τους, που τους αγαπάμε πολύ, τότε έχει μεγαλύτερη αξία για μένα και την οικογένεια μου».

Π.Σ.: «Να παίζω με την κόρη μου. Με τις ώρες...», είπαν στο my tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved