Χριστόφορος Πέσκιας: «Συμμετέχω στο "Top Chef" για οικονομικούς λόγους»
Media

Χριστόφορος Πέσκιας: «Συμμετέχω στο "Top Chef" για οικονομικούς λόγους»

Ο Χριστόφορος Πέσκιας ένας από τους καλύτερους chef στην Ελλάδα μιλάει για την συμμετοχή του ως κριτής στο νέο πρόγραμμα μαγειρικής του ΑΝΤ1 το “Top Chef” και μας αποκαλύπτει όσα δεν γνωρίζουμε για εκείνον.

 


Από παιδί θέλατε να ασχοληθείτε με τη μαγειρική;

«Όχι. Ξεκίνησα να μαγειρεύω από τα 24 μου, πιο πριν εργαζόμουν σε ξενοδοχεία σαν ρεσεψιονίστ, σε οικοδομές, έκανα ακόμα και το λαντζέρη. Θυμάμαι μάλιστα ότι έλεγα στους γονείς μου ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός. Στα 20 μου πήγα στη Βοστόνη για να σπουδάσω διοίκηση επιχειρήσεων και εκεί ανακάλυψα το πάθος μου με την μαγειρική. Ήταν σαν να γνώρισα έναν άλλο κόσμο, ο οποίος με είχε συναρπάσει. Μαγείρευα συνέχεια και μου άρεσε».
Ποια ήταν τα πρώτα φαγητά που φτιάξατε;
«Ριζότο, φασολάκια λαδερά, καρμπονάρα, απλά πράγματα. Όταν πια επέστρεψα στην Αθήνα, το 1992, στα 28 μου χρόνια, ξεκίνησα να εργάζομαι στο Dush στην Κηφισιά σαν μάγειρας».
Τι θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια;
«Μεγάλωσα στο Βαρώσι της Κύπρου. Είχα ήσυχα παιδικά χρόνια, ήμουν καλός μαθητής, αλλά σε σχέση με τα αδέρφια μου, οι οποίοι ήταν αριστούχοι, εγώ ήμουν κατώτερος από τις δικές τους επιδόσεις. Στο σπίτι μας μαγείρευε πολύ η μητέρα μου, μας έφτιαχνε κουπέπια, αφέλια, αυτές είναι οι βασικές γευστικές μου αναμνήσεις».
Είστε αυστηρός με τους συνεργάτες σας στα εστιατόρια όπου εργάζεστε;
«Πολύ. Εκνευρίζομαι, γκρινιάζω αλλά μου λένε ότι είμαι τελειομανής και γι’ αυτό γίνονται όλα αυτά. Πιστεύω πως αυτό συμβαίνει σε όλες τις δουλειές, ότι δεν γίνεται να κάνεις καλή δουλειά χωρίς να κοπιάσεις».
Με την τηλεόραση γιατί ασχοληθήκατε; Γιατί συμμετέχετε στο “Top Chef”;
«Για οικονομικούς λόγους, γιατί μέσα από την τηλεόραση διαφημίζω και την δουλειά μου, γιατί μ’ αρέσει να κάνω διαφορετικά πράγματα στη ζωή μου».
Η διασημότητα που θα έρθει σας φοβίζει;
«Αυτό είναι το μόνο που με φοβίζει, γιατί η ανωνυμία είναι πολύ ωραίο πράγμα. Δεν θέλω να χάσω ούτε ένα κομμάτι από τη χαλαρότητα που απολάμβανα μέχρι τώρα. Ελπίζω να μην χάσω την ανεμελιά του να παίζω με την κόρη μου και να μην σκέφτομαι ποιος με βλέπει τώρα;»
Πώς σας φάνηκε το πρώτο επεισόδιο του “Top Chef”;
«Μια χαρά ήταν. Σε σχέση με μένα όμως, δεν μπορώ να βλέπω τον εαυτό μου, δεν γίνεται να παρακολουθώ τον εαυτό μου ως κριτή, αισθάνομαι άβολα, είναι κάτι πολύ περίεργο για μένα. Γενιά πάντως ,μου είναι πολύ δύσκολο να κρίνω».
Είστε παντρεμένος; Έχετε παιδιά;
«Είμαι παντρεμένος και έχω μία κόρη 7 χρονών, η οποία θέλει να γίνει μπαλαρίνα το πρωί και μαγείρισσα το βράδυ».
Πηγή:DOWNTOWN

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved