Ζέτα Δούκα: «Μόνο για τον εαυτό μας είμαστε υπεύθυνοι σε όλη μας τη ζωή»
Media

Ζέτα Δούκα: «Μόνο για τον εαυτό μας είμαστε υπεύθυνοι σε όλη μας τη ζωή»

H Ζέτα Δούκα έχει αγαπηθεί μέσα από τους πολυάριθμους ρόλους που έχει ενσαρκώσει, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Πλέον αποφάσισε να δοκιμαστεί σε κάτι νέο.

Η ηθοποιός παρουσιάζει στον ΑΝΤ1 την εκπομπή «Τhrive » και ξανασυστήνεται στο κοινό, αυτή τη φορά ως... ο εαυτός της. Σε πρόσφατη συνέντευξή της αναφέρθηκε στο νέο της… ρόλο, στο πως ξεκλειδώνει τόσο εύκολα τους καλεσμένους της και στον λόγο που είπε «ναι» στην παρουσίαση.

Πώς ξεκλειδώνετε με τόση άνεση τους καλεσμένους σας;

«Δεν ξέρω να σας πω. Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσετε τον καθέναν. Από την πλευρά μου υπάρχει ειλικρινής επιθυμία να τους ακούσω. Νομίζω ότι αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας για οποιαδήποτε σχέση στηρίζεται στην ανταλλαγή σκέψεων και συναισθημάτων. Δηλαδή να υπάρχει από αυτόν που ρωτά πραγματική επιθυμία να μάθει τι θέλει να πει ο άλλος».

Σας δημιουργούν έντονα συναισθήματα που φαίνονται κάθε φορά στο πρόσωπο σας.

«Τους περισσότερους καλεσμένους είτε τους γνωρίζω προσωπικά, οπότε θέλω να αναδείξω την ιστορία της ζωής τους, είτε δεν τους γνωρίζω, αλλά θέλω πολύ να τους μάθω. Υπάρχουν και προτάσεις προσώπων από τα κανάλια, ή από το «Τhrive», τον οργανισμό που έχει και το Site, αλλά πάλι κάνω την ερευνά μου και βλέπω ότι είναι άνθρωποι που εν δυνάμει θέλω να τους γνωρίσω».

Θα συγκινηθείτε, θα γελάσετε... Εκφράζεστε ελεύθερα.

«Εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος. Δεν ξέρω πώς γίνεται μια δημοσιογραφική συζήτηση. Εχω σπουδάσει ηθοποιός ασκώ αυτό το επάγγελμα εδώ και κάποια χρόνια και παράλληλα προσπαθώ να αυτοβελτιώνομαι. Υπό αυτό το πρίσμα καταλαβαίνω ότι όσο πιο ανοιχτός και άνετος είσαι απέναντι στον άλλον, τόσο αυτός θα σου δείξει από την πρώτη στιγμή τι είναι και τι έχει να σου πει. Οσο πιο αληθινός είσαι εσύ, τόσο πιο αληθινός θα είναι και ο άλλος. Και πραγματικά αισθάνομαι μεγάλη χαρά που συνεργάζομαι με ένα κανάλι, με μια συντακτική ομάδα, με μια παραγωγή και με μια σκηνοθεσία που με αφήνουν να είμαι ο εαυτός μου».

Ζέτα Δούκα

Ποιος είναι ο στόχος της εκπομπής;

«Θέλουμε να παρακινήσουμε τον θεατή να σκέφτεται, να αισθάνεται, να εντρυφήσει στον εαυτό του, στα θέλω και στα μπορώ του, να μπει σε έναν αυτογνωσιακά δρόμο, που θα του επιτρέψει να έχει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Μόνο για τον εαυτό μας είμαστε υπεύθυνοι σε όλη μας τη ζωή, για κανέναν άλλον. Κι αν δεν βελτιώσουμε εμείς αυτό που έχουμε, δεν μπορεί κανείς να το κάνει. Και είναι κρίμα να έχει περάσει μια ολόκληρη ζωή και να μην έχεις κάνει ένα βήμα προς το μέσα σου».

Αυτός είναι ο λόγος που σας έκανε να πείτε «ναι» στην παρουσίαση;

«Ναι, εντελώς. Αυτή η ιδέα της ουσιαστικής αυτοβελτίωσης όχι μέσα από συμβουλές είναι σαν να διαβάστηκε μέσα στο μυαλό μου. Ο δρόμος προς την καλυτέρευση της ζωής μας ξεκινά από τις μικρές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα μας. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε τη ζωή μας και να δούμε τον εαυτό μας σε πέντε χρόνια από τώρα να είναι στην καλύτερη εκδοχή του, χωρίς να ξεκινήσουμε να τρεφόμαστε σωστότερα, να ασκούμαστε καλύτερα, να κοιμόμαστε πιο ωραία. Αρα πρέπει να παίρνουμε χρόνο για τα πράγμα-" τα που έχουν αξία. Η αυτοβελτίωση δεν θα μας πέσει από τον ουρανό. Εμείς με μικρές καθημερινές παρεμβάσεις τα κάνουμε και το χτίζουμε βήμα-βήμα. Στην εκπομπή αυτό γίνεται μέσα από τις ιστορίες ζωής ανθρώπων που είναι σε αυτόν τον φωτεινό δρόμο».

Εσείς πότε αρχίσατε να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας;

«Αυτή τη γνώση την είχα πάντοτε, αλλά δεν μπορούσα να την εφαρμόσω σε μικρότερη ηλικία. Ολοι έχουμε την τάση να βελτιωνόμαστε, ο βασικός μας στόχος είναι να εξελιχθούμε, να πάμε παρακάτω. Ακόμα δηλαδή κι αν δεν μας βγαίνει, π σκέψη όλων μας είναι προς τα κει. Είναι στη φύση μας. Εγώ νομίζω πως ξεκίνησα να πηγαίνω προς τον δρόμο που μου ταιριάζει μετά τα 30 και πολύ πολύ καλά μετά τα 40. Ό,τι έχουμε μεγαλώνει μαζί μας, αν είναι καλό γίνεται καλύτερο, αν είναι κακό γίνεται χειρότερο», είπε στη Real.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved