Οδηγός Καλής Ζωής:Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Βαλάντη για το bullying: «Έχω κλάψει πολλές φορές»
Media

Οδηγός Καλής Ζωής:Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Βαλάντη για το bullying: «Έχω κλάψει πολλές φορές»

Οδηγός Καλής Ζωής: Με το θέμα του εκφοβισμού σε παιδιά και ενήλικες ασχολείται η εκπομπή με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, η οποία προβλήθηκε σήμερα.

Πρόκειται για ένα θέμα που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και εκδηλώνεται όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και στην εργασία, τις κοινωνικές σχέσεις, ακόμη και μέσα στην ίδια μας την οικογένεια.

Καλεσμένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ο γνωστός καλλιτέχνης Βαλάντης Αυγενικός, ο οποίος υπήρξε θύμα bullying στην παιδική ηλικία αλλά και στην αρχή της καριέρας του, λόγω του σωματικού του βάρους. «Έχω κλάψει πολλές φορές πηγαίνοντας στο σχολείο» λέει ο Βαλάντης, οποίος μιλά με ειλικρίνεια για αυτή του την εμπειρία, τον τρόπο που προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αλλά και τα «κατάλοιπα» που του έχει αφήσει το bullying.

«Για να αντιμετωπίσω το bullying έψαχνα να βρω τα αδύνατα σημεία των άλλων. Έκανα κι εγώ bullying, έλεγα την άλλη κοκαλιάρα» αναφέρει στην εκπομπή. Για να προσθέσει: «Ο μεγάλος μου γιος, επειδή ήταν παχύς, δεν ήθελα να περάσει αυτά που πέρασα εγώ. Χαίρομαι σήμερα που ο γιος μου, ενώ ήταν υπέρβαρος, είναι ο μισός από εμένα… Τον είπαν σίγουρα χοντρό, όπως είπαν κι εμένα, είδε ότι τα κορίτσια τον απέφευγαν, όπως έγινε και με εμένα. Έκανα την πρώτη μου σχέση όταν αδυνάτισα».

Ειδικοί επιστήμονες από την πλευρά τους αναφέρονται στα σημάδια που πρέπει να προβληματίσουν τους γονείς, εξηγούν γιατί δίνουν πλέον βαρύτητα και στον θύτη και δίνουν λύσεις για τον εκφοβισμό σε παιδιά και ενήλικες.

Στη εκπομπή, επίσης, ειδικοί απαντούν σε τρία ερωτήματα: γιατί το σεξ χάνεται στις μακροχρόνιες σχέσεις, πώς θα προσαρμοστούμε στο γυμναστήριο και ποιες είναι οι υγιεινές λύσεις για τη λιγούρα πριν την περίοδο;

Επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι αλλαγές στο κλίμα είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 100 ασθένειες σχετίζονται με τη ρύπανση ενώ το 92% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν αναπνέει καθαρό αέρα.

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στην υγεία και κατ’ επέκταση στην ζωή μας που ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται και στην χώρα μας, απασχολούν την εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Καλεσμένη στο στούντιο είναι μια γυναίκα που βίωσε τις πλημμύρες στη Μάνδρα και που σώθηκε την τελευταία στιγμή, σαν από θαύμα. Με συγκλονιστικά λόγια περιγράφει τις σωματικές αλλά και ψυχικές επιπτώσεις που της προκλήθηκαν εξ΄αιτίας αυτών. «Δυο χρόνια ακολούθησα ψυχολογική υποστήριξη, εμφάνισα στομαχικές διαταραχές, άγχος και φοβίες. Κοιμόμουν και άκουγα ότι έβρεχε, ενώ δεν έβρεχε» εξομολογείται.

Ανατρέχοντας σε εκείνες τις στιγμές, θυμάται: «Μου χτύπησε η κόρη μου την πόρτα και άκουσα ένα θόρυβο σαν ερπύστρια. Είδα ανθρώπους και αυτοκίνητα στο δρόμο να τους έχει παρασύρει το ποτάμι… Ανεβήκαμε στον πάνω όροφο και σωθήκαμε, όταν το ποτάμι μπήκε στο σπίτι μας. Νομίζαμε ότι βλέπαμε ταινία, ακούγαμε παντού ουρλιαχτά».

Ακόμη, στην εκπομπή μαθαίνουμε για τις αιτίες της φαγούρας αλλά και για το τι είναι η Καλλισθενική γυμναστική, ενώ επισημαίνονται τα λάθη που κάνουμε όταν μετράμε την πίεσή μας στο σπίτι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved