Η ώρα της κρίσης για τα κανάλια! Οι αποφάσεις, οι αλλαγές και οι ανατροπές για το β΄ μισό της σεζόν
Media

Η ώρα της κρίσης για τα κανάλια! Οι αποφάσεις, οι αλλαγές και οι ανατροπές για το β΄ μισό της σεζόν

Μετά την έντονη περίοδο «ξηρασίας» και τη μεγάλη κρίση που χτύπησε τη μικρή οθόνη, μπορεί οι παραγωγές να έχουν πάρει τα πάνω τους και οι καναλάρχες να επενδύουν ξανά σε ακριβά πρότζεκτ, ωστόσο ο χρόνος είναι χρήμα και δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο.

Η εξίσωση στη μικρή οθόνη είναι ότι η επιτυχία μετριέται σε τηλεθέαση, με την τελευταία να αφορά και τους διαφημιστές που δίνουν τα λεφτά. Κοινώς, αυτό που μετρά στην τηλεόραση είναι τα υψηλά νούμερα και όταν αυτά δεν επιτυγχάνονται, πρέπει να αλλάζει ριζικά το πρόγραμμα ή να προστίθενται πρότζεκτ που θα φέρουν την... άνοιξη.

Ετσι, ο πρώτος που ξεκίνησε τους «πειραματισμούς» είναι ο ΑLPHA. Εδώ και δύο εβδομάδες, το τηλεπαιχνίδι του Φώτη Σεργουλόπουλου, «Divided», μετακινήθηκε από τις 15.30 στις 16.30, κάνοντας «τράμπα» με τη δραματική σειρά «Αστέρια στην άμμο» που παίζει στις 15.30. Στόχος είναι το πρώτο να μην έρχεται αντιμέτωπο με ομοειδή προϊόντα, όπως το «Ρουκ Ζουκ» του ΑΝΤ1 και φυσικά με το «Καλό μεσημεράκι» με τον Νίκο Μουτσινά του ΣΚΑΪ που σαρώνει στους πίνακες τηλεθέασης.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή στην τηλεθέαση αφού οι βασικοί κυρίαρχοι στη μεσημεριανή ζώνη είναι οι προαναφερθέντες αλλά και το «Shopping Star» του STAR. Αναφορικά με την prime time, η μεγαλύτερη αλλαγή του ΑLPHA αφορά στη σειρά «Ερωτας μετά». Το δραματικό σίριαλ, που έβγαινε στον αέρα από τις 21.50 έως τις 23.40, «παίζεται» πλέον από τη Δευτέρα τέσσερις φορές την εβδομάδα, ωστόσο διαρκεί 40 λεπτά λιγότερο.

Η πολλά υποσχόμενη παραγωγή, που έχει να ανταγωνιστεί τη σαρωτική επιτυχία του «Greece’s Next top model», προσπάθησε να «πάρει τα πάνω της» αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο καθώς ο ανταγωνισμός εκείνης της ώρας είναι τεράστιος. Η προαναφερθείσα αλλαγή, πάντως, προκάλεσε και τη μετακίνηση της εκπομπής της Ελεονώρας Μελέτη, «Μεσάνυχτα», από τις 23.40 στις 24.00, ακριβώς δηλαδή την ώρα που δηλώνει και ο τίτλος της.

Βέβαια, η χρονιά είναι ιδιαιτέρως δύσκολη και για την παρουσιάστρια, καθώς ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και το «The 2night show» του ΑΝΤ1 σαρώνουν. Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2020, το «Πάνω - Κάτω», που προβάλλεται κάθε απόγευμα στις 17.50, θα αποχαιρετήσει το κοινό καθώς η τηλεθέαση που σημειώνει είναι χαμηλή. Σύμφωνα με πληροφορίες του tv kous kous, οι άνθρωποι του καναλιού και ο Χρήστος Φερεντίνος συζητούν για το νέο φορμάτ που θα καλύψει το κενό.

Ο ΣΚΑΪ επενδύει ξανά στα ριάλιτι

Ο ΣΚΑΪ ξανά σε τροχιά... realities!

Οι άνθρωποι του καναλιού του Φαλήρου είχαν πάρει την απόφαση τη φετινή σεζόν να επενδύσουν στο κομμάτι της μυθοπλασίας. «8 λέξεις» του Ανδρέα Γεωργίου και «Λόγω τιμής 20 χρόνια μετά» ήταν δύο μόνο από τις σειρές που θεωρήθηκαν δυνατά χαρτιά. Ωστόσο, η πρώτη συνεχίζει να «παλεύει» με τον σκληρό ανταγωνισμό, η δεύτερη όμως δεν μπόρεσε να πείσει το κοινό με την επιστροφή της. Αντίστοιχα, η μεγάλη επιτυχία που σημειώνει και φέτος το «Voice» οδήγησε τα στελέχη στην απόφαση να ρίξουν βάρος και πάλι σε ριάλιτι σόου.

Ετσι, από τις αρχές του 2020, θα βγει στον αέρα το «Big Brother», επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις στο κοινό, ενώ στο συρτάρι μπήκε το «Αγρότης μόνος ψάχνει» που θα παρουσίαζε η Ελένη Τσολάκη. Οι ιθύνοντες του καναλιού του Φαλήρου δεν επιθυμούν να βγάλουν την ίδια περίοδο δύο ομοειδή προϊόντα, καθώς τόσο το budget όσο και το ρίσκο φαίνονται μεγάλα.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΚΑΪ θα εμπλουτίσει το πρόγραμμα του και με το παλιό γνώριμο «My Style Rocks». Οι ιθύνοντες του καναλιού με τους ανθρώπους του Ατζούν Ιλιτζαλί βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες προσπαθώντας να καταλήξουν σε παρουσιάστρια και κριτική επιτροπή, με τις εκπλήξεις να μη λείπουν. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και η Ευαγγελία Αραβανή, όπως φαίνεται, «αποκλείστηκαν» από τον ρόλο της παρουσιάστριας του πρότζεκτ.

Συγκεκριμένα, ο Ιλιτζαλί ήθελε τη Σπυροπούλου για την οποία όμως άσκησε βέτο ο ΣΚΑΪ. Το αντίστροφο έγινε με την Ευαγγελία Αραβανή, οπότε καμία από τις δύο δεν θα αναλάβει την εν λόγω θέση. Σε συζητήσεις βρίσκεται η λαμπερή Δούκισσα Νομικού, αλλά όλα είναι στον αέρα. Στις θέσεις των κριτών πιθανότατα θα καθίσουν οι Στέλιος Κουδουνάρης, Λάκης Γαβαλάς και Κάτια Ζυγούλη, χωρίς ωστόσο να έχει κλείσει κάτι.

Από τη στιγμή, όμως, που θα επιστρέψει το προαναφερθέν, θα γίνουν μετακινήσεις και στα τηλεπαιχνίδια. Συγκεκριμένα, υπάρχουν σκέψεις το «Guess my age» να πάει στη βραδινή ζώνη, περίπου στις 23.00, τρεις φορές την εβδομάδα και το «Boom» του Σάκη Τανιμανίδη Σαββατοκύριακο. Βέβαια, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν προς το τέλος της χρονιάς, οπότε θα πρέπει να γίνει ο προγραμματισμός του 2020.

Για το τέλος, πληροφορίες θέλουν και το «The masked signer» να βγαίνει στον αέρα με παρουσιαστή τον Σάκη Ρουβά. Το σόου είχε αρχικά προγραμματιστεί για να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και μάλιστα είχαν κάνει και επαφές με κάποιους τραγουδιστές που θα ενδιαφέρονταν να συμμετέχουν σε αυτό το project. Το κόνσεπτ του συγκεκριμένου παιχνιδιού θέλει 16 τραγουδιστές να εμφανίζονται κάθε εβδομάδα, με στολή, ώστε να μην αναγνωρίζονται. Μάλιστα, για την καρέκλα της κριτικής επιτροπής συζητά και ο Νίκος Μουτσινάς, που θα ταιριάζει γάντι με το όλο φορμάτ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved