Δήμητρα Σιγάλα: Ο ρόλος στο «Κόκκινο ποτάμι» και η συνεργασία με τον Μανουσάκη (photos)
Media

Δήμητρα Σιγάλα: Ο ρόλος στο «Κόκκινο ποτάμι» και η συνεργασία με τον Μανουσάκη (photos)

Η ηθοποιός, που εισβάλλει στη σειρά του Οpen, εξηγεί πώς την επέλεξε ο Μανούσος Μανουσάκης, τι είναι αυτό που τη γοητεύει στο ρόλο της, ενώ μας συστήνει περισσότερο την ηρωίδα της.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με το «Κόκκινο Ποτάμι»;

«Η συνεργασία αυτή ήρθε πολύ ξαφνικά, όταν ο Μανούσος Μανουσάκης -με τον οποίο είμαστε φίλοι- σκέφτηκε εμένα για τον ρόλο της θείας της Ιφιγένειας. Ήθελε μια γυναίκα που να έχει μικρή διαφορά ηλικίας με την Ιφιγένεια...».

Σας γοήτευσε πρώτα το «Κόκκινο Ποτάμι» ως συνολική δουλειά και στη συνέχεια ο ρόλος της θείας Ελένης ή το αντίστροφο;

«Με γοήτευσε ως συνολική δουλειά, γιατί δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο. Όλες αυτές τις ιστορικές στιγμές δεν τις έχουμε ζήσει ποτέ μέσω της μικρής οθόνης και ειδικά με ένα τόσο καλογραμμένο σενάριο όπως είναι αυτό στο «Κόκκινο Ποτάμι». Αλλά και ο ρόλος είναι ιδιαίτερος. Και μόνο που μου είπε ο Μανουσος ότι «αμέσως εσένα σκέφτηκα για τον ρόλο», δεν θα μπορούσα να το αρνηθώ».

Συστήστε μας περισσότερο την Ελένη…

«Η Ελένη είναι μια γυναίκα Πόντια, αστή, που για την εποχή της, το 1910, ήταν μια πολύ πρωτοποριακή γυναίκα, πολύ ανοιχτόμυαλη και φυσικά κοσμοπολίτισσα. Μένει στο Παρίσι και από εκεί παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και βοηθάει με κάθε τρόπο την οικογένεια της».

H Δήμητρα Σιγάλα μπαίνει στο «Κόκκινο ποτάμι».

Τι είναι αυτό που σας έχει γοητεύσει περισσότερο στον συγκεκριμένο ρόλο;

«Ο δυναμισμός αυτής της γυναίκας για εκείνη την εποχή. Γιατί οι γυναίκες τότε στην Κωνσταντινούπολη ήταν υπό τον άνδρα. Αυτή είναι μόνη της, είναι ανεξάρτητη, έχει έναν δυναμισμό που τον μεταλαμπαδεύει και στην ανιψιά της, δηλαδή αυτή είναι πάντα το στήριγμα της».

Πώς εξηγείτε τη μεγάλη αγάπη του κόσμου για τη συγκεκριμένη σειρά;

«Ο ελληνικός λαός -όπως και κάθε λαός- έχει ανάγκη να γνωρίζει κομμάτια της ιστορίας του και η σφαγή των Ποντίων είναι ένα μελανό σημείο στην ιστορία μας που δεν έχει παρουσιαστεί όσο θα έπρεπε. Επομένως, συγκινεί γιατί πάρα πολύ κόσμος έχει ρίζες από εκεί και θέλει να γνωρίζει την ιστορία του. Και οτιδήποτε έχει να κάνει με το παρελθόν και με τις ρίζες μας μάς συγκινεί».

Πώς θα εξελιχθεί η σχέση της Ελένης, της ηρωίδας που υποδύεστε, με την Ιφιγένεια;

«Είμαι ο φύλακας άγγελος της, είμαι το στήριγμα της, είμαι η προστάτιδα της, είμαι ο συμβουλάτοράς της και χάρη σε εμένα προχωρά και κάνει τα σωστά βήματα. Γιατί πολλές φορές απελπίζεται, θέλει να τα παρατήσει, θέλει να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη την ώρα που η κατάσταση είναι τεταμένη και περίπλοκη, αλλά την κρατάω στο Παρίσι. Επίσης, λόγω του ότι είμαστε κοντά ηλικιακά, μου εκμυστηρεύεται όλα της τα μυστικά».

Η Ελένη τι θέση παίρνει για το ειδύλλιο της Ιφιγένειας με τον Μίλτο;

«Θα στηρίξω το ειδύλλιο με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτό μόνο μπορώ να σας πώ...».

Θεατρικά βρίσκεστε στον «Ελληνικό Κόσμο» στην παράσταση «Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη». Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

«Με είδε η κυρία Ντενίση στο προηγούμενο έργο που έπαιζα, στο «Σπασμένο γυαλί» του Άρθουρ Μίλερ, της άρεσα και με επέλεξε για έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο, που στο τέλος εξελίσσεται αρκετά δραματικά», είπε στο tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved