Κόκκινο Ποτάμι: Γιαννάτου: «Μας φέρνει χαρά η επιτυχία της σειράς»
Media

Κόκκινο Ποτάμι: Γιαννάτου: «Μας φέρνει χαρά η επιτυχία της σειράς»

Φέτος συναντάμε τη Χαρά-Μάτα Γιαννάτου στον ρόλο της Βασιλικής, μιας γενναίας Πόντιας, στη δραματική σειρά εποχής του OPEN «Το Κόκκινο Ποτάμι».

Η ηθοποιός μιλάει για την ηρωίδα που υποδύεται, για το πώς βιώνει την επιτυχία της σειράς αλλά και για τον λόγο που δέχτηκε τον ρόλο.

Tο «Κόκκινο Ποτάμι» αποτελεί μία υψηλών προδιαγραφών παραγωγή που χαίρει άκρας εκτίμησης από το τηλεοπτικό κοινό. Πώς βιώνετε την επιτυχία αυτή;

«Είναι μια δουλειά που από την αρχή την είχα πιστέψει. Είχα βρει το μυθιστόρημα του κ. Χάρη Τσιρκινίδη πολύ ενδιαφέρον και είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στον Μανούσο Μανουσάκη. Οπότε για μένα το ότι έχει ξεκινήσει να προβάλλεται η σειρά και έχει επιτυχία μας φέρνει χαρά, αλλά στη δουλειά μας δεν έχει κάποια διαφορά. Έτσι όπως δουλεύαμε από την αρχή, με την ίδια όρεξη και την ίδια πίστη συνεχίζουμε και τώρα».

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να δεχτείτε τον ρόλο;

«Δεν χρειάστηκε να το πολυσκεφτώ για να πω το ναι. Το ότι αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα και είναι μια ιστορία την οποία την ξέρουμε μεν αλλά δεν την έχουμε μάθει και ακούσει σε βάθος ήταν κάτι που μου κέντρισε το ενδιαφέρον».

Μιλήστε μας λίγο για τη Βασιλική...

«Η Βασιλική είναι μία γυναίκα δυναμική, μία γυναίκα που υποφέρει από πολλά και της συμβαίνουν διάφορα κακά στη ζωή της. Όμως, αντί να λυγίζει, εκείνη γίνεται όλο και πιο δυνατή. Αυτό είναι πολύ γοητευτικό και πολύ αληθινό. Ακόμα και σήμερα, σε διάφορα άλλα γεγονότα, το βλέπουμε σε ανθρώπους γύρω μας, και εγώ το θαυμάζω αυτό το πράγμα».

Κόκκινο Ποτάμι

Πόσο δύσκολο είναι για μία νέα γυναίκα να βιώνει μέσα από έναν ρόλο τόσο σκληρά γεγονότα, που καθόρισαν την τύχη ενός ολόκληρου λαού;

«Το δύσκολο το κάνει να είναι και γοητευτικό ταυτόχρονα. Με γοητεύει πάρα πολύ το ότι μπαίνω σε μια τέτοια διαδικασία να ακούσω αυτή την ιστορία, να σκεφτώ πώς είναι μία γυναίκα σε αυτή την ηλικία να έχει βιώσει τόσα πολλά πράγματα. Βέβαια, βιώνει καταστάσεις και γεγονότα που είναι πολύ μακριά από τους περισσότερους από εμάς. Παρ' όλα αυτά, και μόνο στην αφήγηση και στη σκέψη αυτών των γεγονότων, δεν γίνεται να μη σε επηρεάσει και να μη νιώσεις πράγματα για αυτόν τον χαρακτήρα και να μην τα κάνω κι εγώ μετά μέσα μου κάπως πιο προσωπικά».

Από πού αντλείτε στοιχεία και δυνάμεις για να ενσαρκώσετε την ηρωίδα;

«Η ηρωίδα είναι η ιστορία που έχω να αφηγηθώ και ο άνθρωπος που έχω να ζωντανέψω. Σίγουρα για να ζωντανέψει -πέρα από τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω της-αντλώ από τα δικά μου συναισθήματα, από τη δική μου συγκίνηση, από τον δικό μου τρόπο διαχείρισης καταστάσεων. Δεν έχω, άλλωστε, κάποια ποντιακή καταγωγή. Συνεπώς παίζει ρόλο, εκτός από όλα τα άλλα, και η βοήθεια του ίδιου του μυθιστορήματος καθώς και του Μανούσου Μανουσάκη και των άλλων ηθοποιών γύρω μου. Όλο αυτό είναι κάτι πολύ συλλογικό. Απλά τελικά το πώς θα βγει, το πώς θα κλάψει παραδείγματος χάρη η Βασιλική, πώς θα φωνάξει, είναι πράγματα που βγαίνουν από εμένα προσωπικά, ακούγοντας πάντα την ιστορία. Κάπου εκεί γίνεται μία μείξη αυτών των στοιχείων», είπε στο my tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved