«Kitchen Lab»: Απλές, νόστιμες και γρήγορες συνταγές από τον Πετρετζίκη!
Media

«Kitchen Lab»: Απλές, νόστιμες και γρήγορες συνταγές από τον Πετρετζίκη!

Συνταγές απλές, νόστιμες  και γρήγορες που θα  μας βγάλουν από την καθημερινή ρουτίνα της κουζίνας  χωρίς να μας ζορίσουν  στην εκτέλεσή τους προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου, στις 16:50.

Μια κλασική γεύση, παραλλαγή μιας ατομικής σπανακόπιτας, σαΐτια με σπανάκι, είναι η πρώτη συνταγή που μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης για το Σάββατο 30 Νοεμβρίου. Ετοιμάζει τη γέμιση με το σπανάκι, το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξύσμα λεμόνι και τον δυόσμο και την αφήνει να κρυώσει. Στη συνέχεια την τοποθετεί πάνω σε ένα φύλλο σφολιάτας, προσθέτει τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια και καλύπτει με το άλλο φύλλο. Κόβει σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια και τα τηγανίζει σε δόσεις σε καυτό ηλιέλαιο, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Ένα ιδιαίτερο πιάτο, κοτόπουλο λεμονάτο με σαφράν, ακολουθεί. Βάζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και προσθέτουμε κρεμμύδι. Χτυπάμε σε μπλέντερ κουρκουμά, κύμινο, κανέλα, κόλιανδρο, σκόρδο, φλούδες από λεμόνι, τζίντζερ και ελαιόλαδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με ζάχαρη, κρόκο Κοζάνης, βερίκοκα, ελιές, ντομάτα κονκασέ και ζωμό κοτόπουλου. Βράζουμε και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, γιαούρτι, φέτες από λεμόνι, κόλιανδρο, κρόκο Κοζάνης και ελαιόλαδο.

Για επιδόρπιο ο Άκης προτείνει ένα υπέροχο cheesecake. Χτυπάμε τα μπισκότα και το βούτυρο και ψήνουμε σε φόρμα με αποσπώμενη βάση. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα, αναμειγνύοντας στο μίξερ τυρί κρέμα, ζάχαρη, βανίλια, χυμό λεμονιού, κρόκους, αβγά και αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε. Το συνοδεύουμε με γλυκό βύσσινο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved