«Kitchen Lab»: Όλα όσα θα δούμε σήμερα στην εκπομπή του Άκη Πετρετζίκη
Media

«Kitchen Lab»: Όλα όσα θα δούμε σήμερα στην εκπομπή του Άκη Πετρετζίκη

Συνταγές απλές, νόστιμες  και γρήγορες που θα  μας βγάλουν από την καθημερινή ρουτίνα της κουζίνας  χωρίς να μας ζορίσουν  στην εκτέλεσή τους προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου, στις 16:50.

Την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να έχουμε στο τραπέζι μας ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά σε όλον τον κόσμο, την πίτσα, φτιαγμένη από τα χέρια μας. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε νερό, αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο. Απλώνουμε σιμιγδάλι στον πάγκο εργασίας μας, τοποθετούμε πάνω τη ζύμη και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να έχουμε ένα λεπτό ζυμάρι στις διαστάσεις του ταψιού μας. Απλώνουμε σε ταψί. Στο μεταξύ, σε μπολ ανακατεύουμε τυρί κρέμα με blue cheese, τσένταρ, πιπέρι, τριμμένο σκόρδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Βάζουμε μοτσαρέλα σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτσα, προσθέτουμε θυμάρι και δεντρολίβανο και μεταφέρουμε πάνω σε καυτό ταψί στον φούρνο. Σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια και ελαιόλαδο.

Για επιδόρπιο ο Άκης προτείνει ένα υπέροχο cheesecake. Χτυπάμε τα μπισκότα και το βούτυρο και ψήνουμε σε φόρμα με αποσπώμενη βάση. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα, αναμειγνύοντας στο μίξερ τυρί κρέμα, ζάχαρη, βανίλια, χυμό λεμονιού, κρόκους, αβγά και αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε. Το συνοδεύουμε με γλυκό βύσσινο.

Τα μοσχαρίσια ribs με λαχανικά μαγειρεμένα στη χύτρα ταχύτητας γίνονται ζουμερά και πεντανόστιμα: βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας λαχανικά με κρασί, φασκόμηλο και μπούκοβο και ρίχνουμε το κρέας. Μαγειρεύουμε και κατόπιν τα ψήνουμε στον φούρνο. Κρατάμε το ζουμί από τη σάλτσα και βράζουμε μαζί με κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ρίγανη και πιπέρι.

Η λαχταριστή καρυδόπιτα που έρχεται στο τέλος, είναι αφράτη, πατά στην παράδοση και κρατά την υπέροχη γεύση του καρυδιού. Πρώτα δένουμε το σιρόπι, βράζοντας ζάχαρη, νερό, κανέλα και φλούδες από λεμόνι. Το αφήνουμε να κρυώσει και αμέσως ετοιμάζουμε το κέικ βάζοντας στον κάδο του μίξερ βούτυρο, ζάχαρη, βανίλια, αβγά, ένα μείγμα από καρύδια, γαρίφαλο, κανέλα, αλεύρι, μπέικιν και αλάτι, μαζί με γάλα. Ψήνουμε και περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι και συνοδεύουμε με παγωτό βανίλιας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved