Γιώργος Παπαδάκης: «Οι άσχημες ειδήσεις δημιουργούν έναν κόμπο στον λαιμό και σε εμάς που τις λέμε»
Media

Γιώργος Παπαδάκης: «Οι άσχημες ειδήσεις δημιουργούν έναν κόμπο στον λαιμό και σε εμάς που τις λέμε»

Ο Γιώργος Παπαδάκης μίλησε για τις ειδήσεις και την ιδέα ότι τα κακά νέα φέρνουν νούμερα τηλεθέασης.

Ο παρουσιαστής του «Καλημέρα Ελλάδα» αναφέρθηκε στην πορεία ανά τα χρόνια, ενώ μάλιστα αποκάλυψε αν έχει τύχει να ζητήσει συγγνώμη κι αν επρόκειτο για κάτι εύκολο.

Διανύουμε μια από τις ομορφότερες περιόδους του χρόνου. Πώς αισθάνεστε αυτές τις γιορτινές ημέρες;

Αυτές τις ημέρες γίνομαι κι εγώ παιδί! Σε αυτό με βοηθούν τα δύο μου εγγόνια, τα τρία μου παιδιά και το κοριτσάκι μου, η γυναίκα μου. Είμαι φοβερά παραδοσιακός τύπος. Μου αρέσει να περνάω τις γιορτές σπίτι μου. Δεν μου αρέσει καθόλου να κάνω εκδρομές. Δεν θέλω να μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία να βλέπω την κίνηση, να ταξιδεύω και να ταλαιπωρούμαι. Προτιμώ τη ζεστασιά του σπιτιού. Μου αρέσουν πολύ αυτές οι γιορτές ο στολισμός και το φαγητό.

Κάνετε οικογενειακά τραπέζια;

Βέβαια! Εχω ζήσει και στα παιδικά, μου χρό­νια ανάλογες στιγμές. Το βλέπω σαν μια με­γάλη ευκαιρία να βρισκόμαστε όλα μαζί. Δυστυχώς η ζωή μας δημιουργεί προϋποθέσεις που δεν μας επιτρέπουν να βρισκόμαστε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι.

Πιστεύετε στα θαύματα;

Πιστεύω στους ανθρώπους που κάνουν θαύ­ματα. Πιστεύω σε αυτούςτους ανθρώπους που κάνουν θαύματα με τη συμπεριφορά τους.

Αν μπορούσατε να κάνετε μια ευχή, ήταν να λέτε μόνο ευχάριστες ειδήσεις το 2020;

Από το στόμα σου και στο αυτί εκείνων που κυβερνούν τον πλανήτη! Τι πιο ωραίο από το να κάνεις μια εκπομπή σαν τη δικιά μου και να λες μόνο ευχάριστες ειδήσεις. Οι άσχημες ειδήσεις δημιουργούν έναν κόμπο στον λαιμό και σε εμάς που τις λέμε. Πολλοί πιστεύουν ότι εμείς θέλουμε να λέμε άσχημες ειδήσεις. Δεν ίσχυει - και γιατί ανατρέπουν τον προγραμματισμό μας και τη διάθεση μας. Εχω ξεπεράσει, μετά από τόσα χρόνια την αντίληψη ότι οι κακές ειδήσεις φέρνουν τηλεθέαση. Δεν ισχύει.

Ισως αυτό να συνέβαινε τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης. Κάποτε είχα κι εγώ αυτή την ψευδαίσθηση. Οχι ότι τα έστηνα, αλλά όταν συνέβαιναν χαιρόμουν, γιατί πίστευα ότι θα κάνουμε νούμερα. Δυστυχώς οι άνθρωποι της τηλεόρασης μετατρεπόμαστε σε νούμερα κι αυτό συμβαίνει γιατί από αυτά εξαρτάται η παραμονή μας στην τηλεόραση. Ο εργοδότης έχει για τα ωραία σου τα μάτια. Πρέπει ανταποκρίνεσαι στις δικές του προσδοκίες, στα καλά νούμερα. Δεν έχετε παράπονο; Κανένα. Ειδικά μετά από τόσα χρόνια

Φέτος κλείνετε 30 χρόνια τηλεοπτικής επιτυχίας.

Λέω ότι έχω τρία παιδιά, αλλά έχω τι το «Καλημέρα Ελλάδα» είναι το τέταρτο παιδί μου. Είμαι ο πρώτος-και δεν το λέω με έπαρ­ση- που ξεκίνησε την πρώτη εκπομπή που το περιεχόμενο της αποτέλεσετον μπούσουλα και για τα άλλα κανάλια. Δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας γιατί πρέπει να σου πω ότι πάνω α­πό 200 παιδιά έχουν ξεκινήσει από το «Καλη­μέρα Ελλάδα». Δεν θα πω ονόματα, γιατί θα φανεί η ηλικία τους.

Είστε ένα μεγάλο σχολείο.

Υπάρχουν καλά σχολεία και κακά σχολεία. Νο­μίζω ότι δεν υπήρξαμε σχολείο, καλύτερα να πούμε ότι αυτή η εκπομπή ήταν μια ευκαιρία. Σχολείο που δίδαξε τι είναι καλή ενημέρωση και τι είναι κακή ενημέρωση, δεν το δέχομαι.· Εχω κάνει πάρα πολλά λάθη. Εχω αδικήσει τιά­ρα πολλούς ανθρώπους κατά καιρούς μετά θέματα της καθημερινότητας. Και θεωρώ ότι ήταν απολύτως φυσιολογικό. Οποιος δηλώνει αλάνθαστος δεν έχει αυτογνωσία.

Συγγνώμη έχετε ζητήσει; Ηταν εύκολο για εσάς;

Εχω ζητήσει. Πιστεύω ότι είναι θέμα χαρα­κτήρα. Αν και θα ήθελα να έχει συμβεί και σε εμένα αυτό. Εγώ έχω ζητήσει συγγνώμη και δημόσια και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν έ­χει συμβεί το ίδιο και σε εμένα. Περίμενα α­πό κάποιους να μου ζητήσουν συγγνώμη και δεν το έκαναν.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved