Παναγιώτης Στάθης: «Με ενδιαφέρει να σπάσει ο φαύλος κύκλος της μιζέριας στην ελληνι¬κή τηλεόραση»
Media

Παναγιώτης Στάθης: «Με ενδιαφέρει να σπάσει ο φαύλος κύκλος της μιζέριας στην ελληνι¬κή τηλεόραση»

Παναγιώτης Στάθης παρουσιάζει με τον Νίκο Ρογκάκο τους «Πρωινούς τύπους» στον ΑΝΤ1 και μίλησε χωρίς φραγμούς.

Μετά την καλοκαιρινή περίοδο, περιμένατε ότι η εκπομπή θα συνεχιζόταν;

Είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις επειδή ήταν πολύ καλή η χημεία με τον Νίκο Ρογκάκο και καλά τα αποτελέσματα. Κατά συνέπεια, ο σταθμός έκανε αυτή την επιλογή. Η ζώνη του Σαββατοκύριακου δεν ήταν ενεργή τα τελευταία χρόνια. Σας δυσκόλεψε; Αυτό έχει να κάνει με τη δυσκολία της συνήθειας. Πράγματι, ο ΑΝΤ1 είχε μια ζώνη που ήταν κλειστή για πολλά χρόνια και επέλεξε να επενδύσει πάνω μας και να την ανοίξει πάλι. Είναι δύσκολο, γιατί, όπως ξέρουμε όλοι, η ενημέρωση είναι μαραθώνιος και η πρωινή είναι μια σκληρή ζώνη.

Τι διαφορετικό έχει η δική σας εκπομπή;

Νομίζω ότι εμείς έχουμε ακολουθήσει ένα μοτίβο, όπου βλέπουμε την επικαιρότητα με άλλο μάτι. Δηλαδή προσπαθούμε να αποφύγουμε την πολλή μαυρίλα και τη μιζέρια, Προσπαθούμε να δείξουμε ότι υπάρχει και η άλλη διάσταση. Είμαστε και οι δύο πιο χαλαροί, παρότι είμαστε ενημερωτικοί. θεωρώ ότι αυτό που λείπει από την τηλεό­ραση δεν είναι η σοβαρότητα. Η τηλεόρα­ση έχει πήξει από σοβαροφάνεια. Εμείς εί­μαστε σοβαροί, αλλά όχι σοβαροφανείς.

Ε­πίσης, κοιτάμε πάρα πολύ τους τρόπους με τους οποίους θα δοθεί μια ελπίδα στους νέους. Μας ενδιαφέρει πολύ το ότι κόβεται η σύνταξη του συνταξιούχου και το πώς θα αποκατασταθούν οι αδικίες σε βάρος του. Μας ενδιαφέρει, όμως περισσότερο να δεί­ξουμε τρόπους για να βρουν δουλειά οι νέ­οι μας με συγκεκριμένα προγράμματα, με συγκεκριμένες δράσεις και δραστηριότητες. Ψάχνουμε περισσότερο το τι θέλουν οι νέοι.

Ποιο είναι το κοινό σας;

Το νεανικό κυρίως. Οι μεγαλύτεροι σε ηλι­κία έχουν φυσικά τον σεβασμό μας. Το μέλλον, όμως της χώρας είναι οι νέοι. Εκεί πρέ­πει να στοχεύσουμε όχι μόνο για την τηλεθέαση, αλλά και για τη χώρα την ίδια. Και θα σου πω κάτι και ως τηλεθεατής όχι μόνο ως δημοσιογράφος: Με ενδιαφέρει να σπάσει ο φαύλος κύκλος της μιζέριας στην ελληνι­κή τηλεόραση.

Η ενημέρωση δεν «τρέφεται» με δυσάρε­στες ειδήσεις;

Το σημαντικό στις ενημερωτικές εκπομπές εί­ναι η άποψη .και η κριτική απέναντι στην εξουσία. Αν η επικαιρότητα σε οδηγεί να κά­νεις σκληρή κριτική, θα την κάνεις. Αν υπάρχουν ψήγματα ελπίδας θα τα τονίσεις. Δεν είναι όλα μαύρα, δεν είναι όλα κακά. Πρέ­πει να βρούμε μια κανονικότητα και στην τηλεόραση. Θέλω να κάνουμε, μια εκπομπή
κοινής λογικής.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved