Άκης Πετρετζίκης: Θα ξετρελαθείς με τις συνταγές που προτείνει σήμερα στο Kitchen Lab
Media

Άκης Πετρετζίκης: Θα ξετρελαθείς με τις συνταγές που προτείνει σήμερα στο Kitchen Lab

Συνταγές  ελληνικές, μέσα από τη δημιουργική φαντασία και την έμπνευση του Άκη Πετρετζίκη, προτείνει ο σεφ στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 16:50.

Για το σφουγγάτο με κιμά, ο Άκης μας δείχνει την πιο νόστιμη εκδοχή ενός κλασικού φαγητού που η κάθε περιοχή της Ελλάδας το φτιάχνει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Ξεκινάει τη διαδικασία ψιλοκόβοντας κρεμμύδι και σκόρδο. Τα σοτάρει για 2 με 3 λεπτά σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο και προσθέτει δεντρολίβανο, κιμά, αλάτι και πιπέρι.

Ψιλοκόβει μαρούλι, το βάζει στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και σιγομαγειρεύει σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαραθεί, ενώ προσθέτει και ψιλοκομμένο άνηθο και ρίγανη. Στη συνέχεια τοποθετεί το μείγμα μέσα σε πυρίμαχο σκεύος, στο οποίο έχει απλώσει ελαιόλαδο, φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι, ενώ από πάνω ρίχνει τριμμένη φέτα. Περιχύνει με μείγμα από αβγά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύει. Προσθέτει ρίγανη, ελαιόλαδο και φρυγανιά, ψήνει στους 180 βαθμούς και σερβίρει με ρίγανη, παραδίδοντας ένα πεντανόστιμο ορεκτικό.

Ένα ξεχωριστό πιάτο με ανατολίτικες καταβολές, το Γκιούλμπασι, έρχεται ως κυρίως πιάτο. Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια βάζουμε το κρέας σε γάστρα σε δυνατή φωτιά, σοτάροντας καλά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Κόβουμε κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριές και τα ρίχνει στη γάστρα. Προσθέτει κρασί, χυμό λεμονιού, ντομάτες, νερό και ζωμό λαχανικών, κομμάτια κεφαλοτύρι, ρίγανη και μέλι. Ψήνει για 2,5 με 3 ώρες και σερβίρει με ψωμί.

Για επιδόρπιο, ο Άκης προτείνει μια διαφορετική κανελόπιτα, ιδανική για όλες τις ώρες. Ξεκινάει με τη βάση, απλώνοντας σε βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση το ένα φύλλο και πασπαλίζοντας με βούτυρο και ζάχαρη. Ακολουθεί την ίδια διαδικασία για όλα τα υπόλοιπα φύλλα και γυρίζει τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Πασπαλίζει με βούτυρο και ζάχαρη, απλώνει μεμβράνη, βάζει βάρος και ψήνει για 15 λεπτά.

Αφαιρεί το βάρος, ψήνει για επιπλέον 15 λεπτά και αφήνει στην άκρη να κρυώσει. Για τη γέμιση, στον κάδο του μίξερ βάζει τυρί κρέμα και ζάχαρη και χτυπάει με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτει αβγά, κανέλα, βανίλια, μπέικιν πάουντερ, μοσχοκάρυδο και αλάτι και χτυπάει καλά για 1 με 2 λεπτά. Μεταφέρει στη βάση και ψήνει για 40 λεπτά. Στο τέλος, απλώνει σαντιγί και πασπαλίζει με κανέλα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved