Άκης Πετρετζίκης: Ανάλαφρα και υγιεινά πιάτα στην εκπομπή Kitchen Lab
Media

Άκης Πετρετζίκης: Ανάλαφρα και υγιεινά πιάτα στην εκπομπή Kitchen Lab

Ανάλαφρα και υγιεινά πιάτα, παντός καιρού, φιλοξενεί το τραπέζι του Kitchen Lab και του Άκη Πετρετζίκη την Κυριακή 26 Ιανουαρίου.

Με ένα θρεπτικό, νοστιμότατο και πολύ υγιεινό porridge ξεκινάει το πρωϊνό της Κυριακής. Ανακατεύουμε βρόμη και γάλα σε κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το γάλα. Προσθέτουμε γάλα σε δόσεις, αλάτι, βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 4 με 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά η βρόμη. Αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε μέλι, κανέλα και τζίντζερ. Σερβίρουμε με φρούτα, μέλι και δυόσμο.

Μια πολύ ιδιαίτερη δροσερή σαλάτα με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς ακολουθεί. Ο Άκης φτιάχνει ένα πεντανόστιμο crumble, βάζοντας σε μπλέντερ αμύγδαλα, θυμάρι, μπούκοβο και χτυπάει καλά μέχρι να διαλυθούν τα αμύγδαλα. Προσθέτει παρμεζάνα, βούτυρο σε κυβάκια, αλεύρι και χτυπάει μέχρι να γίνουν μια σφιχτή ζύμη. Κόβει σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια και μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνει για 10 με 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει τραγανό και αφήνει να κρυώσει. Συνεχίζει με το dressing, βάζοντας σε ένα μπολ χυμό και ξύσμα από λάιμ, μουστάρδα, μέλι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτει σπορέλαιο και αφήνει στην άκρη. Για την ολοκλήρωση της σαλάτας, βάζει στο μπολ με το dressing ντοματίνια, ανάμεικτη σαλάτα, σολομό, τυρί κρέμα, το crumble, ξύσμα από λάιμ, δυόσμο ψιλοκομμένο και σερβίρει.

Σπιτικά νιόκι με κόκκινη σάλτσα φτιάχνει ο Άκης για κυρίως πιάτο, δίνοντας τη δική του εκδοχή σε μια κλασική ιταλική συνταγή. Κόβει τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τα βράζει για 15 λεπτά σε κατσαρόλα με νερό κι αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνει και αφήνει να αφυδατωθούν καλά. Μεταφέρει σε μπολ και πιέζει μέχρι να σπάσουν. Προσθέτει κρόκους, πιπέρι, παρμεζάνα, αλεύρι και ανακατεύει μέχρι να γίνει ζύμη. Μεταφέρει σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, απλώνει μια λωρίδα από το μείγμα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβει νιόκι ενός εκατοστού. Βάζει τα νιόκι σε δόσεις σε κατσαρόλα με νερό που βράζει.

Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Αφαιρεί με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρει σε νερό με πάγο. Για τη σάλτσα ντομάτας, ψιλοκόβει κρεμμύδι και σκόρδο και τα βάζει σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο. Τρίβει ντομάτες στον τρίφτη και τις βάζει στο τηγάνι. Προσθέτει νερό, πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά. Σε άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο βάζει τα νιόκι και σοτάρει για 1 με 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μεταφέρει στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτει βασιλικό, πιπέρι και ανακατεύει. Σερβίρει με ελαιόλαδο, πιπέρι και βασιλικό.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved