Γιώργος Παπαδάκης: «Εγώ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου γι’ αυτό που είμαι»
Media

Γιώργος Παπαδάκης: «Εγώ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου γι’ αυτό που είμαι»

Ο Γιώργος Παπαδάκης επί 30 χρόνια τερματίζει πρώτος στην πρωινή ενημερωτική ζώνη.

Φέτος, ο Γιώργος Παπαδάκης, κλείνει 30 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας στον ΑΝΤ1 και αναπολεί τα πρώτα του χρόνια στον σταθμό.

30 χρόνια ΑΝΤ1 φέτος και 30 χρόνια Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1... Πώς ήταν αυτή η διαδρομή;

«Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τον ΑΝΤ1. Είναι ένα κομμάτι από την οικογένεια μου. Σχεδόν τα μισά χρόνια της ζωής μου τα έχω περάσει στον ΑΝΤ1. Έχω κάνει έναν γάμο, άλλα δύο παιδιά, δύο εγγόνια, πέντε κουμπαριές, χιλιάδες φίλους, έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες συναδέλφους μας, πολλά παιδιά ξεκίνησαν τη δουλειά δίπλα μου. Είναι ευλογία. Αυτά τα χρόνια ήταν δύσκολα αλλά δεν θα τα άλλαζα με τίποτα».

Γιατί ήταν δύσκολα;

«Πάντα υπάρχουν δυσκολίες στη δουλειά μας αλλά αυτή είναι και η ομορφιά της. Εγώ δεν είμαι συνηθισμένος στα εύκολα. Μου αρέσουν τα δύσκολα, και από αυτά εξαρτάται και η διάρκεια και η ζωή μίας εκπομπής καθώς και των ανθρώπων που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου. Αν θυμηθώ τα πρώτα χρόνια της τηλεόρασης σε σχέση με το πώς εξελίχθηκε, έγιναν πράγματα που ούτε μπορούσα να τα φανταστώ. Ξεκίνησα χωρίς να έχω κινητό τηλέφωνο και υπολογιστή. Και, πλέον, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Αρχίσαμε προσπαθώντας να μηδενίσουμε την απόσταση από την είδηση. Ξεκίνησαν δύο κανάλια και στη συνέχεια έγιναν 52, με μεγάλο ανταγωνισμό. Όλα αυτά έχουν τη δυσκολία τους, τη μαγεία τους αλλά και την ομορφιά τους».

Θα μπορούσατε να συγκρίνετε τα πρώτα χρόνια με το σήμερα;

«Αναπολώ τα πρώτα χρόνια, ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα, ήταν τα χρόνια της αθωότητας της ιδιωτικής τηλεόρασης. Δεν υπήρχε η κακή εικόνα της ανθρωποφαγίας της τηλεόρασης των τελευταίων ετών. Τότε οι εκπομπές επικοινωνούσαμε και μεταξύ μας. Δεν φταίει η εξέλιξη της τηλεόρασης. Ίσως φταίμε και εμείς. Αυτό το κυνήγι της τηλεόρασης μερικές φορές σε κάνει να ξεφεύγεις, να κάνεις λάθη. Με το πέρασμα του χρόνου και την εμπειρία, προσπαθείς να ελαχιστοποιήσεις αυτές τις στιγμές».

Όταν ξεκινήσατε πιστεύατε πως θα είστε για 30 συναπτά έτη στην ίδια εκπομπή, την ίδια ώρα, στον ίδιο σταθμό;

«Εγώ το πίστευα αλλά περισσότερο από εμένα το πίστευε ο Μίνωας Κυριακού. Όταν τελικά μου έδωσε το πράσινο φως ύστερα από επιμονή δική μου, μου είπε: «Γιώργη, μάλλον θα εγκαταλείψεις την τηλεόραση με αυτή την εκπομπή». Και δικαιώθηκε. Όταν ξεκινήσαμε εμείς, δεν υπήρχε ανταγωνισμός στην πρωινή ζώνη. Όταν μετά ξεκίνησαν όλα τα κανάλια αυτή τη ζώνη, κατάλαβα πόσο αναγκαία ήταν και πόσο καλή σκέψη ήταν να τη δημιουργήσουμε. Πίστευα στη διάρκεια αυτής της εκπομπής και εξακολουθώ να το πιστεύω. Ο χρόνος, εκτός από τη φυσική αλλοίωση, εμένα με έχει αφήσει αναλλοίωτο. Όταν τα χρόνια περνούν, οι άνθρωποι μεγαλώνουν, εγώ μικραίνω εσωτερικά. Παραμένω με τον ίδιο νεανικό ενθουσιασμό, και ίσως αυτό με συντηρεί.

Σκεφτήκατε κάποια στιγμή πως ίσως ήταν η τελευταία χρονιά της εκπομπής;

«Όχι, δεν με φοβίζει αυτό. Κάποτε θα έρθει. Αν όχι για την εκπομπή, για εμένα, και είναι πολύ φυσιολογικό. Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που η τηλεόραση είναι η δουλειά μου, δεν είναι π ζωή μου. Η ζωή μου είναι έξω, η οικογένεια μου, οι φίλοι μου. Αγαπάω την τηλεόραση, αγαπάω την εκπομπή αλλά δεν προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο ζω. Όταν τελειώνω τη δουλειά μου, είμαι εγώ όπως μου αρέσει να είμαι, με τις απόψεις μου, με τα ενδιαφέροντα μου. Γι' αυτόν ιόν λόγο ποτέ δεν επεδίωξα να κάνω το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι που αποφασίζουν να ασχοληθούν με την τηλεόραση. Δεν πίστεψα ποτέ ότι ο κόσμος κινείται γύρω μου».

Την έπαρση εννοείτε;

«Είναι από τις αρρώστιες της τηλεόρασης. Εγώ έχω ήσυχη τη συνείδηση μου γι’ αυτό που είμαι. Δεν πιστεύω πως είμαι ένα σημαντικό πρόσωπο, προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο και ότι είμαι αναντικατάστατος. Είμαι ένας από τους πολλούς που δουλεύουν σε αυτό το μέσο».

Δεν νομίζω, βέβαια, να ξαναβγεί Γιώργος Παπαδάκης...

«Εγώ δεν έκρυψα ποτέ ποιος είμαι. Με τις αντιδράσεις μου, με τον αυθορμητισμό μου, με το χιούμορ μου, και αυτό είναι παρεξηγήσιμο σε πολλές περιπτώσεις και έχει σχολιαστεί. Ακούω πολλές φορές από ανθρώπους οι οποίοι υποτίθεται πως γνωρίζουν από τηλεόραση να δίνουν συμβουλές σε κάποιους άλλους και να τους λένε «Να είσαι ο εαυτός σου». Η τηλεόραση σε ξεγυμνώνει. Εγώ δεν μπορώ να υποδυθώ κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είμαι. Ποτέ δεν έκανα προσπάθεια να έχω μία άλλη τηλεοπτική εικόνα. Κάνοντας, λοιπόν, την αυτοκριτική μου, θεωρώ ότι είμαι ένας από τους περισσότερο αντιτηλεοπτικούς τύπους. Δεν πειθαρχώ σε τηλεοπτικούς κανόνες. Είμαι υπερβολικός στις αντιδράσεις μου, όπως στην καθημερινότητα μου», είπε στο tv o ‘ clock.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved