Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Επειδή έχω μεγαλώσει, θέλω να κάνω καλές δουλειές στην τηλεόραση»
Media

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Επειδή έχω μεγαλώσει, θέλω να κάνω καλές δουλειές στην τηλεόραση»

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ανήκει, πλέον, στο δυναμικό του ΑΝΤ1 και παρουσιάζει την εκπομπή «Food N’ Friends».

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μιλάει για το πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία, γιατί επιλέγει να βρίσκεται στην τηλεόραση, ενώ αποκαλύπτει τι πρόκειται να δούμε αυτή τη σεζόν μέσα από την εκπομπή του.

Η εκπομπή «Food N’ Friends» φέτος βρίσκεται στον ΑΝΤ1. Πώς προέκυψε η συνεργασία;

«Ήταν το κανάλι που ήθελα πολλά χρόνια. Γενικώς, είχαμε κατά καιρούς επαφές και θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο και το καλύτερο κανάλι στην ελληνική τηλεόραση. Ήθελα να είμαι εδώ, απλά δεν καταφέραμε να συνεργαστούμε πέρυσι και έγινε φέτος».

Με ποια κριτήρια επιλέγεις τις συνεργασίες σου;

«Επειδή έχω μεγαλώσει, θέλω να κάνω καλές δουλειές στην τηλεόραση, θέλω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που με καταλαβαίνουν και μπορούν να βγάλουν καλές δουλειές προς τα έξω. Θεωρώ πως ο ΑΝΤ1 πληροί αυτές τις προϋποθέσεις. Δε θέλω να είμαι σε ένα οποιοδήποτε κανάλι, θέλω ο συνεργασίες μου να έχουν νόημα. Ο ΑΝΤ1 μπορεί να πραγματοποιήσει αυτό που έχω φανταστεί αλλά και να το στηρίξει. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι δουλειές πρέπει να γίνονται όπως πρέπει κι όχι απλά για να γίνουν».

Εάν ήσουν σε ένα περιβάλλον που δεν ταίριαζε με όλα όσα προανέφερες, τι θα έκανες;

«Θα έφευγα. Το έχω κάνει και στο παρελθόν, και θα το έκανα και τώρα. Η τηλεόραση είναι η δεύτερη δουλειά μου. Η πρώτη είναι η μαγειρική. Τη μαγειρική δεν την παράτησα ποτέ. Ακόμη και όταν μπήκα στην τηλεόραση, το μέσο που με συντηρούσε ήταν η μαγειρική, και εξακολουθεί να το κάνει. Η τηλεόραση είναι συμπληρωματική. Θέλω να κάνω σε αυτή ωραία πράγματα, με τα οποία να περνάω εγώ καλά και ο κόσμος βλέποντας τα. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να μπορούν να το στηρίξουν όλο αυτό».

Γιατί επιλέγεις να βρίσκεσαι στην τηλεόραση;

«Εκτός από τα προφανή, πως η τηλεόραση σου δίνει μία αναγνωρισιμότητα, είναι καλό για το υπόλοιπο κομμάτι της δουλειάς μου. Επιπλέον, είναι και τα χρήματα στη μέση».

Οι περισσότερες εκπομπές, πλέον, έχουν ενότητα «μαγειρική». Αυτό πιστεύεις πως γίνεται γιατί ο κόσμος αγαπάει το φαγητό ή γιατί εξυπηρετεί την τηλεθέαση;

«Ο κόσμος αγαπούσε πάντα το φαγητό. Είναι κάτι που μας απασχολεί πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας όλους. Το φαγητό εξυπηρετεί πολλά πράγματα: μας τρέφει, μας διασκεδάζει, μας ψυχαγωγεί, μας χαλαρώνει. Τη δεκαετία του '90 η τηλεόραση στο εξωτερικό ξεκίνησε να προβάλλει εκπομπές μαγειρικής και το φαγητό άρχισε να παίρνει τη θέση που του αρμόζει. Όταν είδαν ότι οι τηλεθεατές το προτιμούν, άρχισαν να το προβάλλουν περισσότερο. Υπάρχει μία διεθνής τάση, η οποία αναγνωρίζει το φαγητό και αυτή η τάση ήρθε και στην Ελλάδα. Γι' αυτό προσπαθούν να το εντάξουν όλοι στην εκπομπή τους. Κάπου γίνεται καλά, κάπου όχι και τόσο. Σε εμάς που ασχολούμαστε επαγγελματικά με αυτό, οποιαδήποτε προβολή του φαγητού, όχι του ανθρώπου που το φτιάχνει, είναι καλή γιατί παίρνουμε αξία».

Πώς καταφέρνεις να αποτυπώσεις τη γεύση και τη μυρωδιά ενός φαγητού στην τηλεόραση;

«Είναι πολύ δύσκολο. Τα δύο κύρια στοιχεία του φαγητού είναι η μυρωδιά και η γεύση. Και αυτά τα δύο είναι που λείπουν από την τηλεόραση. Έτσι, προσπαθείς με άλλους τρόπους να τα καλύψεις. Και εκεί μπαίνει το κομμάτι του παρουσιαστή. Πρέπει να το παρουσιάσεις έτσι ούτως ώστε να γίνει ελκυστικό. Η τηλεόραση είναι ψυχαγωγία και αυτό είναι κομμάτι της ψυχαγωγίας».

Για έναν μάγειρα πόσο εύκολο είναι αυτό;

«Σίγουρα πρέπει να είσαι επικοινωνιακός. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις και πιστεύεις πως έτσι θα οφελήσεις το επάγγελμα σου, πρέπει να το κάνεις, να βρεις τρόπους. Σίγουρα, όμως πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο κόνσεπτ για να το στηρίξει και να βγει σωστά».

Τι να περιμένουμε να δούμε αυτή τη σεζόν στο «Food N’ Friends» και ποιος είναι ο στόχος του;

«Έχουμε αλλάξει την κουζίνα, είναι πιο φωτεινή. Παραμένει το χιουμοριστικό κομμάτι γιατί πιστεύω πως το φαγητό πρέπει να βγαίνει χαλαρά και ο κόσμος να περνάει καλά. Μαγειρεύεις γιατί σου αρέσει να μαγειρεύεις. Η μαγειρική σε χαλαρώνει, αλλιώς δεν έχεις λόγο να μαγειρέψεις. Έχουμε κάνει πιο ξεκάθαρο το κομμάτι των συνταγών, για να μπορέσει να αποκομίσει κάτι ο τηλεθεατής».

Μέσω του φαγητού χαλαρώνει και ο καλεσμένος σας;

«Στους καλεσμένους μας, αρέσει το φαγητό και η μαγειρική. Καλούμε ανθρώπους που τους αρέσει το φαγητό και έχουν σχέση με τη μαγειρική. Επίσης, η κουβέντα που κάνουμε μαζί τους περικλείει θέματα μαγειρικής, δεν ρωτάμε τίποτα για την προσωπική τους ζωή. Οπότε, όταν το καταλαβαίνουν, πέφτουν οι άμυνες», είπε στο tv ο ‘ clock.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved