Τάσος Τρύφωνος: Αποκαλύπτει την συμβουλή που του έδωσε η Έλενα Ακρίτα για τον Αδύναμο Κρίκο
Media

Τάσος Τρύφωνος: Αποκαλύπτει την συμβουλή που του έδωσε η Έλενα Ακρίτα για τον Αδύναμο Κρίκο

Τάσος Τρύφωνος: «Το πρώτο διάστημα που παρουσίαζα τον Αδύναμο Κρίκο ένιωθα άρρωστος»

Πολλοί είναι εκείνοι που θα ζήλευαν τις δημοσιογραφικές συναντήσεις του Τάσου Τρύφωνος καθώς εδώ και οκτώ χρόνια μέσω της δημόσιας τηλεόρασης της Κύπρου και του talk show Τέτ-α-Τετ. καταγράφει μοναδικές στιγμές με ιδιαίτερα αποκαλυπτικές συνεντεύξεις. Όσο για το μυστικό του, ο λόγος στον ίδιο:

«Αφενός η συνέντευξη έχει γίνει πια η "δεύτερη φύση" μου και αφετέρου με τους περισσότερους συνεντευξιαζόμενους τυγχάνει να γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Ανάμεσα μας έχει αναπτυχθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη αλλά και εκτίμηση. Από πολύ μικρός, εξάλλου, είχα την πεποίθηση ότι η σοβαρότητα σε αυτή τη δουλειά είναι μια επένδυση. Η δημοσιογραφία είναι ένα βαρύ φορτίο γι' αυτόν που την επιλεγεί. Πάντα πρέπει να εξελίσσεσαι, να μαθαίνεις. Ποτέ δεν πήγα αδιάβαστος σε μια συνέντευξη. Ο συνδυασμός λοιπόν των προαναφερθέντων έχει φέρει αυτό το αποτέλεσμα στο τηλεοπτικό μου Τετ-α-Τετ, όπου είχα τη χαρά να συναναστραφώ με τόσο σπουδαίες προσωπικότητες».

Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν μερικές από τις εμβληματικές προσωπικότητες που γνώρισε. Τι θυμάται άραγε από αυτούς;
«Είχε μεγάλο ενδιαφέρον η κουβέντα με τον πρώην Βασιλιά των Ελλήνων: Τον ρώτησα πώς γίνεται ένας νεαρός υπέρ-δημοφιλής βασιλιάς, όπως ήταν εκείνος, μέσα σε τρία μόλις χρόνια να χάσει τον θρόνο. Με την απάντηση του, αντιλήφθηκα -πιστεύω ψυχολογώντας τον σωστά- πως ο ίδιος πιάστηκε εξαπίνης, κάτι που δικαιολογείται από το νεαρό της ηλικίας του. Ένα παιδί που μεγάλωσε στη σκιά του Εμφυλίου Πολέμου, είδε κατά τη βασιλεία του να γίνεται το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Επειδή είμαι εραστής της ιστορίας και έχω μελετήσει πολύ, θεωρώ πως το μυστικό είναι να κατανοήσει κάποιος τις συνθήκες και τη νοοτροπία που επικρατούσαν τότε στην ελληνική πολιτική σκηνή και κοινωνία. Όταν έπειτα τον ρώτησα γιατί όρκισε τη Χούντα και δεν έκανε αμέσως το αντικίνημά του, απάντησε ξεκάθαρα: "Ήθελα να αποφύγω έναν ακόμη Εμφύλιο».

Όσον αφορά την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, ο ίδιος εξομολογείται πως είναι ένα απίστευτο μυαλό και μια σπουδαία προσωπικότητα. «Πριν συναντηθούμε διάβασα κάποια από τα βιβλία της και αρκετή από την ιστορία του Βυζαντίου. Αυτή η γυναίκα είναι η προσωποποίηση της θέλησης και του απόλυτου μυαλού. Την εκτιμώ γιατί τολμά να μιλάει ανοικτά για πράγματα που δεν είναι αρεστά, ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους».

Σίγουρα έχει πολλές ακόμα αξέχαστες ιστορίες να διηγηθεί. «Θυμάμαι ακόμα τη στιγμή που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μου είπε χαρακτηριστικά στο τηλέφωνο: "Είχα αποφασίσει να σταματήσω τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, αλλά για σένα θα κάνω μια εξαίρεση". Καθίσαμε για περίπου τρεις ώρες στο γραφείο του στην Αραβαντινού και ήταν απίστευτο το πόσο γλαφυρά θυμόταν περιστατικά και χρονολογίες που έγιναν δεκαετίες πριν» μου λέει ενώ αναρωτιέμαι ποιο πρόσωπο θα ήταν πρόκληση για εκείνον; «Ο Μίκης. Θεοδωράκης. Ο άνθρωπος αυτός είναι ένας γίγαντας του νεοελληνικού πολιτισμού και σίγουρα στο μυαλό του έχει πολλά που μπορούν να χρησιμεύσουν ως "φάρος" στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Όσο για ένα Τετ-α-Τετ που πιστεύω πως θα είχε πολύ ενδιαφέρον και δυστυχώς δεν κατάφερα να πραγματοποιήσω, θα ήταν με την τελευταία Ελληνίδα θεά, τη Μελίνα Μερκούρη. Θυμάμαι ήταν Κυριακή του 1994 όταν πέθανε κι εγώ υπηρετούσα ως αξιωματικός στο στρατό. Στενοχωρήθηκα τόσο πολύ, λες και ήταν δικός μου άνθρωπος» εξομολογείται στο περιοδικό People.

Διάβασε τη συνέχεια στην gallery που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved