Kitchen Lab: Εύκολα και μυρωδάτα πιάτα μας σερβίρει σήμερα ο Άκης
Media

Kitchen Lab: Εύκολα και μυρωδάτα πιάτα μας σερβίρει σήμερα ο Άκης

Ζεστά πιάτα και ιδιαίτερες γεύσεις έρχονται την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο Kitchen Lab, με την σφραγίδα του Άκη Πετρετζίκη.

Ξεκινάει με σούπα μινεστρόνε, μια κλασική ιταλική σούπα, πολύ υγιεινή, πολύ εύκολη στην παρασκευή της και πολύ νόστιμη. Η διαδικασία ξεκινάει με τον Άκη να κόβει κρεμμύδι και σκόρδο.


Τα τοποθετεί στη συνέχεια σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο και ετοιμάζει τα υπόλοιπα λαχανικά, κόβοντας πράσο, σέλερι, κολοκυθάκι, καρότα και πατάτα, προσθέτει φύλλα δάφνης, σβήνει με κρασί και αφήνει να εξατμιστεί. Βάζει θυμάρι, ντομάτα κονκασέ, ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτει κοφτό μακαρονάκι και βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφαιρεί από τη φωτιά, προσθέτει ελαιόλαδο, πιπέρι, φασόλια και σερβίρει με μαϊντανό, ελαιόλαδο, πιπέρι, ψωμί, φέτα και ρίγανη.

Για κυρίως, ο Άκης προτείνει παϊδάκια με κακάο, αποδεικνύοντας πόσο ταιριάζει το κακάο με τα μοσχαρίσια ribs και πόσο βοηθάει στο να γίνουν πιο ζουμερά και πιο λαχταριστά. Ξεκινάει φτιάχνοντας μια μαρινάδα με κακάο, καστανή ζάχαρη, κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ και μουστάρδα σε σκόνη, κανέλα, ρίγανη και αλατοπίπερο. Βάζει το κρέας στη μαρινάδα και μεταφέρει σε ταψί. Καλύπτει με μεμβράνη και αφήνει στο ψυγείο για 8-12 ώρες. Μεταφέρει τα παϊδάκια σε ταψί με σχάρα για 2 ½ με 3 ώρες. Στο μεταξύ, κόβει γλυκοπατάτες και τις τοποθετεί σε ταψί. Προσθέτει σκόρδο, δεντρολίβανο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ψήνει για 40 με 60 λεπτά. Αφαιρεί και σερβίρει μαζί με τα παϊδάκια.

Για γλυκό, ο Άκης μας δείχνει πώς τα φτιάξουμε τα πιο υπέροχα μηλοπιτάκια μέσα σε σφολιάτα. Ξεφλουδίζει τα μήλα, αφαιρεί τον πυρήνα, τα κόβει σε μικρά κυβάκια και τα βάζει σε τηγάνι με δυνατή φωτιά. Προσθέτει ζάχαρη, κονιάκ, γαρίφαλο, τζίντζερ, κανέλα και αλάτι και αφήνει να σιγοβράζουν σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια τα αφήνει στην άκρη για να κρυώσουν. Ανοίγει ένα φύλλο σφολιάτας και το περνάει απαλά με έναν πλάστη για να ισιώσει. Χωρίζει σε 12 τετράγωνα και μοιράζει τη γέμιση, απλώνοντας περιμετρικά τον αραιωμένο κρόκο. Ψήνει στους 190 βαθμούς και σερβίρει με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved