Κόκκινο Ποτάμι: Γιώργης Τσαμπουράκης: «Θα υπάρξουν προβλήματα για τον Αλή»
Media

Κόκκινο Ποτάμι: Γιώργης Τσαμπουράκης: «Θα υπάρξουν προβλήματα για τον Αλή»

Κόκκινο Ποτάμι: Ο Γιώργης Τσαμπουράκης μίλησε για τον ήρωα που ενσαρκώνει.

Ο ηθοποιός, σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφέρθηκε στις απαιτήσεις της σειράς, στον ήρωά του και όσα θα του συνβούν, αλλά και στα κοινά στοιχεία που έχουν.

Το «Κόκκινο Ποτάμι» στα μάτια των τηλεθεατών φαίνεται να είναι μια σειρά πολλών απαιτήσεων...

Είναι πολύ απαιτητική δουλειά. Από το να μάθεις κάποια τούρκικα μέ­χρι το να ιππεύσεις άλογο, να οδηγήσεις κάρο, πράγματα τα οποία δεν ήξερα και έπρεπε να μπω σε μία διαδικασία μαθημάτων. Επί­σης, το καλοκαίρι αρχίσαμε με καύσωνα, τώρα τον χειμώνα συνε­χίσαμε με φοβερό κρύο. Οι συνθήκες είναι αγριευτικές αλλά συνά­μα γοητευτικές.

Πώς βιώνεις την επιτυχία της σειράς;

Δεν τη βιώνω καθόλου. (Γελάει.) Τις ώρες που προβάλλονται τα επει­σόδια, εγώ έχω Θέατρο. Οταν δεν έχω γύρισμα, έχω πρόβες, τώρα βρίσκομαι στα Ιωάννινα για μια συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ. Παράλλη­λα, έχω την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ανώτερης Σχολής Δραματι­κής Τέχνης «Νότος» στο Ηράκλειο Κρήτης, έχω ένα μαγαζί εστίασης, έχω μια οικογένεια, την οποία πού και πού πρέπει να βλέπω, και πάει λέγοντας. Άλλωστε, αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι η διαδι­κασία και έχω χαρά όταν ο κόσμος μου μεταφέρει όμορφα λόγια και συναισθήματα.

Ο ήρωας που υποδύεσαι, ο Αλή, είναι ένας χαρακτήρας με θετι­κό πρόσημο...

Ναι, πολύ σωστά. Και το θεωρώ σημαντικό αυτό. Πάντα μαζί με το κακό πρέπει να υπάρχει το καλό. Ανάμεσα στους Τουρκους θα δεις και τον άνθρωπο που έχει αγάπη, καλοσύνη, όμορφα συναισθήματα, που πληγώνεται με την κακοποίηση ανθρώπων. Αυτό συμβαίνει και με τους 'Ελληνες. Δεν υπήρξαν μόνο οι πονεμένοι, υπήρξαν αγριευτικά πράγματα αντιστοίχως και από εκείνους. Ετσι, πρέπει να δείχνου­με πως δεν υπάρχει μόνο άσπρο - μαύρο. Υπήρξαν και Τούρκοι που πόνεσαν με αυτή την κατάσταση.

Επίσης, είναι και κρυπτοχριστιανός. Πώς θα επηρεάσει το γεγο­νός αυτό τη ζωή του αλλά και τη σχέση του με την Ιφιγένεια;

Θα υπάρξουν προβλήματα για αυτόν. Άλλωστε, εκείνος ήδη έχει ρι­σκάρει. Πήρε μαζί του την Ιφιγένεια, ρίσκαρε τη ζωή του και τη δου­λειά του. Πόσο μάλλον όταν αποκαλυφθεί ότι έχει και άλλα θρησκευ­τικά φρονήματα.

Συναντάς κοινά στοιχεία στην προσωπικότητα του Αλή με τη δι­κή σου;

Είναι ένα κομμάτι της δουλειάς μου αυτό, που με ενδιαφέρει πολύ. Η δουλειά μας έχει εξελικτικότητα, σου δίνει την ευκαιρία να συναντάς χαρακτηριστικά ανθρώπων που δεν είναι κοντά σου. Στην πράγματικότητα, ο άνθρωπος έχει μέσα του τα πάντα, απλά επιλέγει να βγάλει κάποια για συγκεκριμένους λόγους. Έτσι, για μένα είναι ενδιαφέρον να μην είναι κοντά σε εμένα ο ήρωας και να μπω σε μια διαδικασία να συναντηθώ μαζί του. Το θεωρώ βαρετό να μπαινοβγαίνω σε ρόλους περιφέροντας το σαρκίο μου και τον εαυτό μου.

Ποια είναι η βασική δυσκολία που αντιμετωπίζει ένας ηθοποιός όταν καλείται να αποδώσει γενονότα που όντως συνέβησαν;

Πρέπει να είσαι περισσότερο ευαισθητοποιημένος όταν πρόκειται για ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Όλο αυτό κουβαλάει μια βαθιά συγκίνηση, είναι ένα βάρος που δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο. Είναι μια μεγάλη ευθύνη, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ζουν ακόμα που τους διηγήθηκαν όσα έζησαν οι προγονοί τους. Γι’ αυτό, η αντιμετώπιση πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και ευαισθησία και όχι με σοβαροφάνεια.

Πηγή: my tv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved