Οδηγός καλής ζωής: Τι θα δούμε αυτό το Σάββατο (8/2);
Media

Οδηγός καλής ζωής: Τι θα δούμε αυτό το Σάββατο (8/2);

Οδηγός καλής ζωής: Με τον ίλιγγο, ένα σύμπτωμα που σχετίζεται το αυτί, το κέντρο ισορροπίας και το κεντρικό νευρικό σύστημα, ασχολείται η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 08 Φεβρουαρίου, στις 09:00.

Οι επιστήμονες μιλούν για τη σχέση του ιλίγγου με το στρες, τις τρομακτικές -όπως τις χαρακτηρίζουν όσοι υποφέρουν- κρίσεις του, αλλά και όλα τα νεώτερα για την αντιμετώπισή του, από τις ασκήσεις στο σπίτι και τους ειδικούς χειρισμούς έως και τα φάρμακα που χορηγούνται.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η Αποστολία Ζώη, η οποία από την ηλικία των 16 ετών υποφέρει από ιλίγγους σε τέτοιο βαθμό που να την καθηλώνουν κυριολεκτικά στο κρεβάτι.

«Η πρώτη και μεγαλύτερη κρίση ήταν στην εφηβεία και κράτησε περίπου δυο εβδομάδες. Ο γιατρός που φέραμε σπίτι δεν το κατάλαβε, επομένως ταλαιπωρήθηκα. Ήταν οι χειρότερες 15 μέρες της ζωής μου» εξομολογείται.

«Στη δεύτερη έξαρση που είχα 10 χρόνια μετά, δούλευα, δεν αισθανόμουν καλά και με πήγαν στο νοσοκομείο. Εκεί διαγνώσθηκα με ίλιγγο. Με λαβύρινθο συγκεκριμένα. Πλέον έχω και εμβοές» τονίζει. Για να προσθέσει ότι: «Όταν άκουσα πως έχω λαβύρινθο σκέφτηκα πως θα φταίει το γεγονός πως έκανα πρωταθλητισμό στις καταδύσεις. Εκεί παθαίναμε πολλές ωτίτιδες».

«Πριν χάσω τη μητέρα μου είχα πολύ στρες και πάθαινα συνεχώς κρίσεις. Ποτέ δε μου κρατάει λιγότερο από 3 μέρες» υπογραμμίζει η Αποστολία Ζώη. «Φτιάχνεις τη ζωή σου γύρω από κάτι το οποίο ίσως σου συμβεί κάθε 3 χρόνια… Όταν έπαιρνα απευθείας τα φάρμακά μου έστω και προληπτικά, δεν πάθαινα κρίση».

Στην εκπομπή παρουσιάζονται τρία ακόμη θέματα: πώς η κλιμακτήριος επηρεάζει την ψυχολογία της γυναίκας, αν υπάρχει κατάλληλη στιγμή μέσα στην ημέρα να φάμε γλυκό και πώς θα απαλλαγούμε από την κακή και ανθυγιεινή συνήθεια να τρώμε τα νύχια μας.

Η χοληστερίνη αρχίζει να εναποτίθεται στα αγγεία από την ηλικία των 8 ετών, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για προβλήματα με την καρδιά στο μέλλον. Πότε οι τιμές της πρέπει να μας ανησυχήσουν; Μπορούμε μόνο με τη διατροφή να ρίξουμε την «κακή» χοληστερίνη; Ποιοι άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές της;


«Οδηγός καλής ζωής».
Mε τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved