Οδηγός καλής ζωής: Τι θα δούμε αυτή την Κυριακή (9/2);
Media

Οδηγός καλής ζωής: Τι θα δούμε αυτή την Κυριακή (9/2);

Οδηγός καλής ζωής: Στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, την Κυριακή 09 Φεβρουαρίου, στις 09:00, διαλύονται όλοι οι μύθοι και αναδεικνύονται οι αλήθειες για τη «καλή», την «κακή» και την ολική χοληστερίνη.

Καλεσμένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ο ηθοποιός Κώστας Κόκλας, που υπέστη έμφραγμα –πάνω στη σκηνή του θεάτρου- λόγω των πολύ υψηλών τιμών χοληστερίνης που είχε για χρόνια.

«Ήξερα πως ο πατέρας μου είχε υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια. Εγώ είχα 250-300 χοληστερίνη. Μου έλεγε ο γιατρός ότι πρέπει να προσέχω, αλλά επειδή δεν είναι κάτι που έχει συμπτώματα, κάνεις πως δεν το ακούς» λέει ο δημοφιλής ηθοποιός.

Αναφερόμενος στο καρδιακό επεισόδιο που τον οδήγησε στο νοσοκομείο αναφέρει: «Ήμουν τυχερός που μου συνέβη το περιστατικό καρδιάς στο θέατρο και όχι στον ύπνο μου. Ήμουν με τους συναδέλφους μου στο θίασο όταν έγινε το περιστατικό: άλλη με ξεμάτιαζε, άλλη με πείραζε για το τι έφαγα… Δεν καταλαβαίνεις αμέσως τι συμβαίνει, ούτε είναι κοινά τα συμπτώματα με άλλους. Εγώ ένιωσα σαν να έχω πάθει ψύξη. Είχα έλλειψη διάθεσης να ανέβω στη σκηνή, μετά ένιωσα δύσπνοια και αργότερα είχα επίμονο πόνο στο στέρνο. Ήταν τόσο δυνατός που κατάλαβα πως κάτι μου συμβαίνει».

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα αν έχω αλλάξει διατροφή λόγω περιστατικού ή λόγω ηλικίας. Έτρωγα μπέργκερ, σουβλάκια, πλέον μου αρέσουν άλλες γεύσεις. Κατάφερα να ρίξω τη χοληστερίνη με τα φάρμακα» εξηγεί. Και καταλήγει: «Δεν έχω κόψει εντελώς το κάπνισμα, δεν το έχω καταφέρει. Νιώθω άσχημα που καπνίζω».

Στις άλλες ενότητες της εκπομπής, μαθαίνουμε γιατί χασμουριόμαστε, βλέπουμε εύκολους τρόπους για να γυμνάσουμε τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους μύες και μιλάμε για τα φυτά που λειτουργούν ως φυσικά φίλτρα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους.

«Οδηγός καλής ζωής».
Mε τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved