Γλυκές Αλχημείες: Ο Στέλιος Παρλιάρος υποδέχεται τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο!
Media

Γλυκές Αλχημείες: Ο Στέλιος Παρλιάρος υποδέχεται τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο!

Γλυκές Αλχημείες: Με αφορμή την Τελετή Απονομής των Όσκαρ, η 7η τέχνη συναντά την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και ο Στέλιος Παρλιάρος και η παρέα του ανακαλύπτουν με τον πιο γλυκό τρόπο τη γοητεία του κινηματογράφου.

Ο Στέλιος -που λατρεύει το σινεμά- συναντά τον φίλο του και κριτικό κινηματογράφου Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και συζητούν για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ αλλά και για διαχρονικές ταινίες όπου πρωταγωνιστούν τα γλυκά.

Η Ίρις και ο Κωνσταντίνος αποφασίζουν να επισκεφτούν έναν ιστορικό κινηματογράφο της Αθήνας και να κάνουν μια κουβέντα με την ιδιοκτήτρια. Μαθαίνουν τα πάντα για την πορεία του σινεμά, από το «σάμαλι, παστέλι, κοκ» στη σύγχρονη πραγματικότητα, συζητούν για τις ταινίες-σταθμούς της μεγάλης οθόνης και απολαμβάνουν μια ταινία στην κινηματογραφική αίθουσα.

Πίσω στο στούντιο, ο Στέλιος μεταφέρει τη μαγεία του σινεμά στο πιάτο μας και τρεις αγαπημένες ταινίες αποτελούν την έμπνευση για δυο απολαυστικά γλυκά και ένα μοναδικό ρόφημα.

Η γλυκιά Amelie, στην ομώνυμη ταινία, τρελαίνεται για τον ήχο που κάνει η καραμέλα, στην κρούστα της κρεμ μπρουλέ, όταν σπάει. Ο Στέλιος, με βοηθούς την Ίριδα και τον Κωνσταντίνο, φτιάχνει το γαλλικό γλυκό επιμένοντας στη δημιουργία της χαρακτηριστικής κρούστας.

Ο λιχούδης μπόμπιρας που πασαλείβεται με ένα σοκολατένιο γλυκό στην ταινία «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», είναι η έμπνευση πίσω από το υγρό σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας.

Η Ζιλιέτ Μπινός και ο Τζόνι Ντεπ απολαμβάνουν λαχταριστές σοκολατένιες μπουκιές στη διαχρονική ταινία «Chocolat» και ο Στέλιος αποφασίζει να φέρει λίγη από τη μαγεία της μικρής γαλλικής σοκολατερί στο στούντιο, φτιάχνοντας ένα ρόφημα σοκολάτας με πιπέρι καγιέν.

Γλυκές Αλχημείες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 17.40 στον ΣΚΑΪ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved