Χρήστος Πλαίνης: Ο ρόλος του Kοινοτάρχη και η μεγάλη επιτυχία της σειράς (Photos)
Media

Χρήστος Πλαίνης: Ο ρόλος του Kοινοτάρχη και η μεγάλη επιτυχία της σειράς (Photos)

Άγριες Μέλισσες: Ο Χρήστος Πλαϊνής φέτος μας συστήνεται ως Περικλής Τόλλιας στη δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1.

Ο κοινοτάρχης του Διαφανίου μίλησε στο «Mytv» για τον ρόλο του αλλά και για το τι τον γοήτευσε στο σενά­ριο από την πρώτη στιγμή.

Τι ήταν αυτό που σας κέντρισε το ενδιαφέρον και παραμερίσατε αυτές τις δυσκολίες;

«Το καταπληκτικό σενάριο της Μελίνας Τσαμπάνπ και το σύνολο των συ­νεργατών. Μου έδειξαν πως θα είναι μία πολύ αξιόλογη δουλειά»

Στο σενάριο τι σας γοήτευσε;

«Η πυκνότητα της δράσης, η οποία δεν είναι εύκολη σε καθημερινές σειρές. Έχει έναν καταπληκτικό ρυθμό εξελίξεων. Ακόμη, όλοι οι ρόλοι, από τον πιο μεγάλο μέχρι τον πιο μικρό, έχουν τη δική τους λεπτομέρεια, δυ­ναμική και υπόσταση. Ακόμη και οι πιο μικροί ρόλοι δεν είναι συμπλη­ρωματικοί απλά για να υπάρχει κόσμος. Ακόμη και αυτοί οι ρόλοι έχουν ουσία κα ρόλο ύπαρξης στην ιστορία και μόνοι τους είναι ωραία δομημένοι. Αυτό, όταν το συναντάς σε ένα τηλεοπτικό σενάριο, είναι μεγάλη ευτυχία και χαρά»

Είναι σπάνιο αυτό για την τηλεόραση;

«Ναι, είναι. Τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση λόγω της κρίσης κινήθη­κε σε ξένα φορμάτ. Σε αυτά τα φορμάτ δεν υπάρχει καλή εξέλιξη ούτε οι ρόλοι είναι τόσο καλά δομημένοι. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ένα ξέ­νο φορμάτ, όμως, δεν έχει τα στοιχεία που πρέπει να έχει»

Και εσάς έχουμε να σας δούμε αρκετά χρόνια στην τηλεόραση. Ήταν δική σας επιλογή;

«Έχω να κάνω τηλεόραση πέντε χρόνια. Δεν ήταν δική μου επιλογή, δεν
είχα κάποια πρόταση για να κάνω κάτι. Αυτά είναι κύκλοι που ανοίγουν
και κλείνουν. Συμβαίνει αυτό. Δεν συνέβη μόνο σε εμένα και δεν έγι­νε πρώτη φορά»


Σας έλειψε η τηλεόραση;

«Μου λείπουν οι καλές δουλειές. Δεν θέλω να κάνω ούτε τηλεόραση ούτε θέατρο έτσι απλά για να κάνω. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα δει κά­τι που να πω, με την καλή έννοια, ότι το ζήλεψα και ήθελα να συμμετά­σχω τα πέντε χρόνια που απείχα, χωρίς, φυσικά, να θέλω να μειώσω κανέναν δημιουργό και συνάδελφο. Κάτι που φαντάζομαι θα το έλεγα φέτος για τις Άγριες Μέλισσες».

Τι είναι αυτό πιστεύετε που αγαπούν οι τηλεθεατές στη σειρά;

«Εν αρχή ην ο λόγος. Κατ' αρχάς το σενάριο, με τη σκηνοθετική ματιά του Λευτέρη Χαρίτου και των συνεργατών του, Σπύρου Μιχαλόπουλου και Σταμάτη Πατρώνη, και τα σκηνικά του Αντώνη Χαλκιά να ακολουθούν. Είναι μία πολύ προσεγμένη δουλειά, με καλό σενάριο και πολύ καλούς ηθοποιούς, κάποιοι εκ των οποίων είναι πρωτοεμφα­νιζόμενοι στην τηλεόραση. Και αυτό αποδεικνύει πως ο κόσμος εί­χε ανάγκη να δει καινούργια πρόσωπα, εκτός από αυτούσια ελληνική μυθοπλασία. Είναι μία σειρά εποχής καλή, μας θυμίζει πράγματα, ειδι­κά όλους μεγαλύτερους»

Αυτή ί επιτυχία που σημειώνει η σειρά τι σημαίνει για εσάς; «Μπορεί να ακουστεί περίεργο αλλά κάτι που μπορεί να έχει απήχηση δεν σημαίνει πως είναι και καλό. Μπορεί να υπάρξει μια σειρά η οποία να σημειώνει καλά νούμερα τηλεθέασης και να αρέσει στον κόσμο αλ­λά να μη νιώθεις καλά κάνοντας τη. Για να καταλήξω, αυτό που νιώ­θω εγώ είναι περηφάνια και χαρά γι' αυτό που κάνω. Γιατί νιώθω καλά σε αυτή τη σειρά», λέει ο ηθοποιός στο Mytv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved