Akis’ Food Tour: Το νέο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη
Media

Akis’ Food Tour: Το νέο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη

«AkisFood Tour», το νέο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται στον Alpha την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, στις 20:00. Τρίτος σταθμός  το Πήλιο.

Ξεκινώντας από το πιο διάσημο μπαλκόνι της Ελλάδας, τη γραφική Μακρυνίτσα, ο Άκης Πετρετζίκης, στο τρίτο επεισόδιο της νέας του εκπομπής μας ταξιδεύει στο πανέμορφο Πήλιο. Στο συναρπαστικό αυτό ταξίδι, ο αγαπημένος chef μας ξεναγεί στην πλούσια γαστρονομία και τη μοναδική φιλοξενία της περιοχής, αποδεικνύοντας πως το Πήλιο έχει πολλές περισσότερες γεύσεις από το πασίγνωστο σπεντζοφάι!

Πρώτος σταθμός στο ταξίδι του, το αγρόκτημα της Ελένης Καραΐσκου στην Πορταριά. Ένα αγρόκτημα που τροφοδοτεί με όλες τις πρώτες ύλες το εστιατόριο και τον ξενώνα της οικογένειας, κάνοντας ουσιαστικά πράξη τη γαστρονομική τάση «farm to table». Επόμενη στάση του, ο ορεινός ελαιώνας του Αντώνη Ανδρινού, ο οποίος, όπως όλοι οι ντόπιοι τις ημέρες εκείνες που τον επισκέφθηκε ο Άκης, αφήνει στην άκρη κάθε άλλη εργασία, για να ασχοληθεί με το μάζεμα της ελιάς. Εκεί παρακολουθούμε ολόκληρη τη διαδικασία, από το μάζεμα της ελιάς μέχρι την εξαγωγή του πρώτου λαδιού στο ελαιοτριβείο της περιοχής.

Στη συνέχεια ο Άκης ανηφορίζει προς ένα από τα πιο όμορφα και διάσημα χωριά του Πηλίου, τον γραφικό Άγιο Λαυρέντιο. Τον εντυπωσιάζουν η βαθειά γεύση των παραδοσιακών πιάτων του chef Δημήτρη Μαχαίρα αλλά και η πέτρινη αρχιτεκτονική του χωριού. Ένας είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να ανακαλύψει κανείς τις ομορφιές αυτού του πετρόκτιστου χωριού: η ιππασία. Με οδηγό του τον έμπειρο οδηγό ιππασίας βουνού Παντελή Σπίνα, κατευθύνεται σε ένα εντυπωσιακό ξέφωτο,

όπου όλα τα χρώματα της φύσης απλώνονται σε μια μοναδική παλέτα και το μάτι φτάνει μέχρι τη θάλασσα του Παγασητικού. Από τον Άγιο Λαυρέντιο δεν λείπει η μουσική. Το ταξίδι του Άκη ολοκληρώνεται με μια στάση στο rock’n’roll συνεργείο του μηχανικού μοτοσυκλετών Dee, όπου τον περιμένει μία παρέα και ένα… roast beef!

Με φόντο τις πιο εντυπωσιακές εικόνες της Μαγνησίας, οι πρωτότυπες συνταγές του Άκη για μία ακόμη φορά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο επεισόδιο θα τον απολαύσουμε να ψήνει μήλα με αλμυρή γέμιση σε ξυλόφουρνο, να κερνάει ένα νοσταλγικό γλυκό σνακ τους επιβάτες του Μουτζούρη και φυσικά, να μας δείχνει τη δική του εκδοχή για σπεντζοφάι!

Στο μουσικό σήμα της εκπομπής ο Σάκης Ρουβάς ερμηνεύει το τραγούδι «Το ταξίδι», σε μουσική Γιάννη Σκούταρη και στίχους Παντελή Κυραμαργιού.

Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Το πιο γευστικό tour συνεχίζεται στον Alpha!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved