Άκης Πετρετζίκης: «Θα πάω όπου με πηγαίνουν τα υλικά και η φαντασία μου»
Media

Άκης Πετρετζίκης: «Θα πάω όπου με πηγαίνουν τα υλικά και η φαντασία μου»

Ο Άκης Πετρετζίκης υπόσχεται γευστικά και ασφαλή ταξίδια ανά την Ελλάδα, μέσα από τη νέα εκπομπή του, «Αkis’ Food Tour» που προβάλλεται κάθε Κυριακή, στις 20.00, στον ALPHA.

Ο Άκης Πετρετζίκης σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε τα γερά χαρτιά της εκπομπής του που θα κάνουν τη διαφορά, ενώ ανέφερε αν η μαγειρική λειτουργεί ως αγχολυτικό.

-Τα γερά χαρτιά της εκπομπής που θα κάνουν τη διαφορά;

«Φαντασία, δημιουργικότητα, παράδοση και αγνές πρώτες ύλες, με φόντο κάποια από τα ομορφότερα σημεία της Ελλάδας. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;», είπε ο Άκης Πετρετζίκης.

-Θα φτάσετε σε γαστριμαργικές... ακρότητες;

«Θα πάω όπου με πηγαίνουν τα υλικά και η φαντασία μου. Τώρα, το αν θα φτάσω σε γαστριμαργικές ακρότητες... μπορεί. Όλα είναι θέμα γούστου. Ένα είναι το σίγουρο: Έχουμε πολλές γεύσεις να δοκιμάσουμε παρέα!».

-Με απλά και φρέσκα υλικά μπορείς να φτιάξεις υπέροχες συνταγές για όλη την οικογένεια;

«Ακριβώς! Η ομορφιά βρίσκεται στα απλά πράγματα. Τώρα, αν υπάρχει διάθεση για πειραματισμούς και με κάποια πιο ασυνήθιστα υλικά, γιατί όχι; Άλλωστε, ο στόχος είναι να εξερευνούμε νέες γεύσεις και να ανακαλύπτουμε νέους τρόπους για να απολαμβάνουμε ακόμα και τα πιο απλά φαγητά».

- Το να δημιουργείτε στην κουζίνα, λειτουργεί και ως αγχολυτικό;

«Φυσικά! Με το που ξεκινάω να μαγειρεύω, ξεχνάω τα πάντα! Τα πάντα, εκτός από τις συνταγές. Αυτές τις έχω συνέχεια στο μυαλό μου!».

- Πώς θα χαρακτηρίζατε την ελληνική μαγειρική;

«Ασύγκριτη. Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα δεν συγκρίνεται με καμία άλλη στον κόσμο. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι σε κάθε γωνιά της Γης δεν μπορεί κανείς να βρει συνταγές που αξίζει -δίχως δεύτερη σκέψη- να δοκιμάσει και -γιατί όχι;- να εξελίξει».

- Αξιοζήλευτη και πολυπράγμων η Ελληνίδα μαγείρισσα;

«Αξιοζήλευτη σίγουρα, επειδή έχει στα χέρια της μοναδικές πρώτες ύλες για να δημιουργήσει όλες αυτές τις παραδοσιακές (και μη) συνταγές. Αξιοζήλευτοι, όμως, είναι και όλοι όσοι βρίσκονται γύρω της που τις δοκιμάζουν».

Ποιες είναι οι πρώτες οικογενειακές αναμνήσεις σας γύρω από το τραπέζι;

«Το σπίτι μου συχνά πλημμύριζε από μυρωδιές σπιτικών γλυκών και φαγητών, τα οποία απολαμβάναμε όλοι γύρω από το τραπέζι -συνήθως τις Κυριακές. Δεν ξεχνώ καμία από αυτές, ιδίως το τσουρέκι της γιαγιάς μου και το παστίτσιο της μαμάς μου».

- Τι μουσική σας εμπνέει όταν δημιουργείτε γαστρονομικές πανδαισίες;

«Η μουσική που γεννιέται κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης μιας συνταγής! Το τσιγάρισμα των υλικών, το τηγάνισμα, το βράσιμο... Ο ήχος που κάνει το κρασί όταν "σβήνει" ένα φαγητό στην κατσαρόλα ή το τηγάνι. Το τραγανό φύλλο μιας σπιτικής πίτας τη στιγμή που θα κόψω το πρώτο κομμάτι... Αυτή είναι για εμένα η καλύτερη "μουσική"», είπε ο Άκης Πετρετζίκης στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved