Μιχαλης Κεφαλογιάννης: Συστήνει ψυχραιμία για τον κοροναϊό
Media

Μιχαλης Κεφαλογιάννης: Συστήνει ψυχραιμία για τον κοροναϊό

Μιχαλης Κεφαλογιάννης: Ο παρουσιαστής της εκπομπής του Alpha «Οδηγός καλής ζωής» μιλάει για την επιδημία του κοροναϊού

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης μιλά σε εβδομαδιαίο περιοδικό και συστήνει ψυχραιμία για τον κοροναϊό

Για εσάς, ποιο είναι το πιο σημαντικό μέτρο προστασίας απέναντι στις ιώσεις;
Δεν αποτελεί προσωπική γνώμη, αλλά το πλύσιμο των χεριών είναι μια οδηγία που οι ίδιοι οι επιστήμονες θεωρούν πολύ σημαντική. Ακόμα εκτιμώ πως είναι κοινωνικό καθήκον, όταν κάποιος έχει μια ίωση, να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να μην τη μεταδίδει σε άλλους.

Επίσης, γνωρίζουμε ότι εάν το αμυντικό μας σύστημα είναι ισχυρό, μπορεί να αντιμετωπίσει πιο εύκολα μια ίωση ή ακόμα και να την αποκρούσει. Ακούγεται μονότονο, αλλά απλά πράγματα όπως διατροφή πλούσια σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, άσκηση, καλός ύπνος και διακοπή κακών συνηθειών όπως το κάπνισμα, το υπερβολικό στρες και η στενοχώρια μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην καλή άμυνα του οργανισμού μας

Έχετε διαπιστώσει ότι το κοινό της εκπομπής ανταποκρίνεται περισσότερο στα ιατρικά, στα ψυχολογικά ή στα διατροφικά θέματα;
Διαφορετικό είναι το κοινό για κάθε μία από τις θεματολογίες που αναφέρετε. Σίγουρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη διατροφή, καθώς συχνά ακόμα και οι ίδιοι οι επιστήμονες έχουν αντικρουόμενες απόψεις ή τις αναθεωρούν κάθε χρόνο.

Τα ψυχολογικά θέματα έχω τη αίσθηση ότι οι τηλεθεατές τα βλέπουν για να εξηγήσουν τη συμπεριφορά τους ή και να ακούσουν τρόπους για να τη βελτιώσουν.
Τα ιατρικά είναι τα θέματα που πραγματικά εξακολουθούν να κεντρίζουν πιο πολύ το ενδιαφέρον.
Είτε είναι κάποιο ζήτημα υγείας που αντιμετωπίζει ο ίδιος είτε κάποιος συγγενής ή φίλος, θα το δει με προσοχή, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση.

Τελικά, η υγεία και η καλή ζωή είναι θέματα που δεν εξαντλούνται ποτέ;
Πράγματι. Αφορούν την ύπαρξη μας. Είναι τα ουσιαστικά ζητήματα που συζητούν οι άνθρωποι μεταξύ τους.
Στις παρέες τους, στα οικογενειακά τραπέζια, με το συνάδελφο τους στη δουλειά. Αυτό είχα στο μυαλό μου όταν σχεδίαζα τον «Οδηγό καλής ζωής».

Να δημιουργώ στο στούντιο μια παρέα που όλοι μας αφαιρούμε τον επαγγελματικό μας μανδύα, του επωνύμου, του παρουσιαστή, του ειδικού, εκείνου που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, και κρατώντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας την ιδιότητα μας και τα βιώματα μας, να μιλήσουμε απλά με χιούμορ ή σοβαρότητα για αυτά που μας απασχολούν στην καθημερινότητα μας.

Πηγή: 7ΜέρεςTv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved