Μιχαλης Κεφαλογιάννης για κοροναϊό: «Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε κάτι εντελώς καινούργιο»
Media

Μιχαλης Κεφαλογιάννης για κοροναϊό: «Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε κάτι εντελώς καινούργιο»

Μιχαλης Κεφαλογιάννης: Ο παρουσιαστής της εκπομπής του Alpha «Οδηγός καλής ζωής» μιλάει για την επιδημία του κοροναϊού και τον Η1Ν1

Για το θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τον κοροναϊό, αλλά και για την εκπομπή του στον Alpha μίλησε σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό ο παρουσιαστής της εκπομπής «Οδηγός καλής ζωής», Μιχάλης Κεφαλογιάννης

Ειδικά φέτος τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει η εκπομπή είναι εξαιρετικά. Πιστεύετε ότι μέσα στα χρόνια έχετε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνη με τον κόσμο που επιβραβεύεται με αυτόν τον τρόπο;
Οι υψηλές τηλεθεάσεις είναι επιβράβευση για όλη την ομάδα που εργάζεται για τον «Οδηγό καλής ζωής». Εδώ και χρόνια η εκπομπή έχει σταθερό κοινό, το οποίο φέτος διευρύνεται. Δεν γνωρίζω αν είναι τυχαίο γεγονός ή αν νέοι τηλεθεατές είδαν κάτι διαφορετικό, ίσως πιο ουσιαστικό και χρήσιμο στην τηλεόραση τους. Ο «Οδηγός καλής ζωής» έχει γίνει πλέον η πρωινή συνήθεια τους, κάθε Σαββατοκύριακο. Η σχέση εμπιστοσύνης, για την οποία λέτε, έχει χτιστεί για περισσότερα από 20 χρόνια που η εκπομπή, με διαφορετικούς τίτλους, είναι παρούσα στην ελληνική τηλεόραση με συνέπεια και σοβαρότητα.

Πώς ερμηνεύετε εσείς τη φράση «καλή ζωή»;
Απαραίτητη προϋπόθεση για καλή ζωή είναι η υγεία. Ξεκινάω από αυτό. Μετά θα βάλω όλα τα άλλα. Καλή ζωή σημαίνει να ζω τη ζωή με τις μικρές καθημερινές χαρές και λύπες. Να μαθαίνω από τις δυσκολίες και να εξελίσσομαι ως άνθρωπος. Να σέβομαι το σώμα και την ψυχή μου και μέσα από την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση να συμφιλιωθώ και να αγαπήσω τον εαυτό μου και τους άλλους. Δεν είναι εύκολο ταξίδι. Όμως, αξίζει την προσπάθεια.

Με ποια κριτήρια επιλέγετε τη θεματολογία κάθε εκπομπής;
Φέτος και μέσω του instagram είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους τηλεθεατές. Πολλά από τα θέματα που προβάλλονται στην εκπομπή είναι προτάσεις τους. Τα κριτήρια που επιλέγουμε τα θέματα είναι πολλά. Το πόσο ενδιαφέρει τον καθένα, πόσο καινούργιο είναι, πόσο λίγα πράγματα έχουμε ακούσει για αυτό, η επικαιρότητα του και κυρίως πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί στον τηλεθεατή. Στόχος μας είναι, κυρίως, να προτείνουμε λύσεις και όχι μόνο να μένουμε σε διαπιστώσεις.

Ειδικά, φέτος, η υγεία βρίσκεται καθημερινά στην επικαιρότητα, μία με την εξάπλωση του Η1Ν1 και πλέον με τον κορονοϊό. Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος των ΜΜΕ σε τέτοιες περιπτώσεις;
Ο ρόλος τους εκτιμώ ότι θα πρέπει να είναι αυστηρά ενημερωτικός. Να μένουν στις επισημάνσεις των ειδικών, να καταγράφουν τα δεδομένα και να τοποθετούν το θέμα στην πραγματική του διάσταση, χωρίς διάθεση πανικού και δημιουργία ανησυχίας, ιδίως όταν δεν υπάρχουν δεδομένα που να την δικαιολογούν. Χρόνια στο ιατρικό ρεπορτάζ έχω μάθει να αντιμετωπίζω αυτά τα ζητήματα με μεγάλη ψυχραιμία. Το ίδιο εκτιμώ ότι πρέπει να κάνει και ο κόσμος.



Ο κόσμος στην Ελλάδα έχει θορυβηθεί από την επιδημία του κορονοϊού ή βλέπετε ότι δεν μας έχει αγγίξει ακόμη;
Υπάρχει κάποια ανησυχία, αν και πιστεύω ότι η πιο σωστή λέξη είναι προβληματισμός. Λογικό, καθώς η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε κάτι εντελώς καινούργιο, για το οποίο γνωρίζουμε ελάχιστα. Κανείς δεν μπορεί να πει πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία, ούτε οι ίδιοι οι επιστήμονες.
Μπορεί τον Μάιο να μη μιλάει κανείς γι' αυτό, μπορεί να βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας πανδημίας.
Ο χρόνος είναι καθοριστικός κριτής και αυτό το ξέρουν καλά οι επιδημιολόγοι. Πρόκειται για ένα ιό που μεταδίδεται πολύ εύκολα, αλλά έχει ήδη αρχίσει να μελετάται εντατικά.
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακούμε με προσοχή τους ειδικούς που ασχολούνται με το θέμα.

Ο κόσμος στο δρόμο σας ζητάει συμβουλές;
Όχι μόνο μου ζητάει συμβουλές, αλλά μου κάνει και παρατηρήσεις, ιδίως, στο σούπερ μάρκετ. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, δέχομαι κριτική για προϊόντα που αγοράζω.
Το ίδιο έχει συμβεί και σε εστιατόρια για αυτά που παραγγέλνω.
Όλα αυτά τα αντιμετωπίζω με χιούμορ και συνήθως ο διάλογος που ακολουθεί είναι εποικοδομητικός. Συμβουλές αποφεύγω να δίνω, καθώς δεν είμαι ειδικός και δεν θα μπορούσαν να μπω στη θέση αυτή. Θα ήταν ανεύθυνο από τη μεριά μου.

Πηγή: 7ΜέρεςTv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved