Χαριτάτος – Καραμέρος: Η νέα εκπομπή και η επανένωση εννέα χρόνια μετά την τελευταία τους συνεργασία
Media

Χαριτάτος – Καραμέρος: Η νέα εκπομπή και η επανένωση εννέα χρόνια μετά την τελευταία τους συνεργασία

Πρεμιέρα έκανε τη Δευτέρα (16-03) στις 18.00 η νέα ενημερωτική εκπομπή «Οpen Ελλάδα».

Oι δυο δημοσιογράφοι, Σπύρος Χαριτάτος και Γιώργος Καραμέρος, θα αναλύουν καθημερινά μέσα σε 90 λεπτά τα μεγάλα θέματα της κοινωνικής επικαιρότητας.

Μέσω ζωντανών συνδέσεων με όλη την Ελλάδα αλλά και τους ανταποκριτές του καναλιού στο εξωτερικό, όπως και διεισδυτικών ρεπορτάζ, η εκπομπή «Οpen Ελλάδα» θα μεταφέρει στο τηλεοπτικό κοινό όλα όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

Από το νέο απογευματινό μαγκαζίνο του Οpen δεν θα λείπουν τα σχόλια των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και το πώς διαμορφώνονται οι τάσεις σε αυτά και στο Διαδίκτυο.


«Δύο άνθρωποι που γνωρίζουν καλά από τηλεόραση αποφάσισαν να συναντηθούν και πάλι τηλεοπτικά» αναφέρει ο Σπύρος Χαριτάτος και ο Γιώργος Καραμέρος προσθέτει πως «υπάρχει ανάγκη για ενημέρωση των πολιτών. Το Οpen διαθέτει έναν ισχυρό ενημερωτικό τομέα με πολύ καλό, ανθρώπινο δυναμικό. Προστεθήκαμε και εμείς σε αυτό και θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε τη δουλειά όλων των συναδέλφων μπροστά και πίσω από τις κάμερες».


Οι δύο δημοσιογράφοι εξηγούν στο «Τv Εθνος» σε τι θα διαφοροποιηθεί το «Οpen Ελλάδα» σε σχέση με τις άλλες ενημερωτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης.

«Στη διάθεση των παρουσιαστών να αναδείξουν το εξαιρετικό υλικό και τη δυναμική προσπάθεια που γίνεται από τεχνικούς και δημοσιογράφους του Οpen. Επίσης στην εμπειρία που διαθέτουμε αλλά και στην ανάγκη να επικοινωνήσουμε αυτό που οι ίδιοι αισθανόμαστε πως πρέπει να κάνουμε. Ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων αλλά και των προκλήσεων των καιρών μας. Από τον κοροναϊό μέχρι αυτά που συμβαίνουν στα σύνορα μας» λέει ο Σπύρος Χαριτάτος.

«Υπάρχει μια παράλληλη ειδησεογραφική πραγματικότητα που δεν βρίσκει χώρο στην τηλεόραση. Εστιάζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και ούτε καν σε όλα. Υπάρχει ενδιαφέρον για τοπικές ειδήσεις. Δεν θα αντιμετωπίσουμε τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας με φολκλόρ λογική και διάθεση» επισημαίνει ο Γιώργος Καραμέρος, προσθέτοντας πως «υπάρχει ειδησεογραφία, υπάρχουν αγωνίες πολιτών, υπάρχουν καινούργια πράγματα που δεν βρίσκουν τον χώρο τους. Το "Οpen Ελλάδα" ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους Ελληνες».

«Συζητάμε τα πάντα με τη βοήθεια των ειδικών, τη δική μας διάθεση και οπτική στα πράγματα σαν να είμαστε μια παρέα. Οχι στη λογική του κουνάμε το δάχτυλο και κάνουμε μαθήματα επιβίωσης και βελτίωσης της καθημερινότητας από τη θέση των επαγγελματιών δημοσιογράφων. Η εκπομπή είναι ένας ζωντανός οργανισμός, με πνοή, με προβληματισμούς και χιούμορ. Δεν θα μπούμε σε κουτάκια» αναφέρει ο Σπύρος Χαριτάτος.

«Όποιος είναι στις 6.00 το απόγευμα στο σπίτι αξίζει να συντονιστεί στη συχνότητα του Οpen. Θα έχουμε συνδέσεις με όλα τα σημεία του ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και στον κόσμο. Δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω. Και το κάναμε αυτό και στη συνεργασία μας στο παρελθόν με τον Σπύρο», αποκαλύπτει ο Γιώργος Καραμέρος.

«Οταν μιλήσαμε με τη διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Οpen καταλήξαμε στην κοινή διαπίστωση πως υπάρχουν φωνές, υπάρχουν αγωνίες, υπάρχει όμως και ενθουσιασμός σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που δεν φθάνει στα "κεντρικά", όπως συνηθίζουμε να λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα. Θέλουμε λοιπόν να κάνουμε μια προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Πολλές φορές ο τηλεθεατής της περιφέρειας νιώθει πως δεν φτάνουν εκεί οι κάμερες και τα μικρόφωνα» προσθέτει ο Σπύρος Χαριτάτος.


Οι δύο δημοσιογράφοι νιώθουν ευτυχείς για τη νέα τηλεοπτική συνεργασία τους εννέα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤΙ «10 με 1 μαζί».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι ξανά με τον Σπύρο. Ολα αυτά τα χρόνια φυσικά είχαμε διατηρήσει μια πολύ καλή σχέση. Είναι μια δύσκολη εποχή και αναφέρομαι στα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, στον κοροναϊό και στο Μεταναστευτικό, αλλά μπορούν να "ανθίσουν" και πάλι ωραία πράγματα τηλεοπτικά. Είχαμε κλείσει τότε στον ΑΝΤ1 έναν κύκλο, αλλά σίγουρα δεν είχαμε εξαντλήσει όσα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί», είπαν μεταξύ άλλων στο tv έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved