Ράνια Τζίμα: Η επιστροφή στο Mega και οι έμφυλες διακρίσεις… (photos)
Media

Ράνια Τζίμα: Η επιστροφή στο Mega και οι έμφυλες διακρίσεις… (photos)

Ράνια Τζίμα: Η παρουσιάστρια του Mega μιλά για τις έμφυλες διακρίσεις, τη θέση της γυναίκας στην Ελλάδα του 2020 και το φεμινιστικό κίνημα!

Η Ράνια Τζίμα έκανε comeback στο Mega στο οποίο ξεκίνησε πρώτη φορά να εργάζεται το καλοκαίρι του 2012.
Στο Mega, γνώρισε και τον σύζυγό της, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος ήταν το καλοκαίρι του 2014 καλεσμένος στο «Πρωινό Mega».

Η παρουσιάστρια σε προσωπικό επίπεδο δηλώνει στο περιοδικό Downtown εργασιομανής και ανίκανη για διπλωματία. «Έχω γωνίες ως χαρακτήρας, παίρνω φωτιά είμαι "τζόρας"», λέει χαρακτηριστικά.


«Έχω όμως και μια πλευρά πολύ ευαίσθητη και ευάλωτη, που δεν επιτρέπω σε πολλούς να τη δουν από ανασφάλεια.
Μπορώ να γίνω σύμμαχος κάποιου για πάντα και να υπερασπιστώ το δίκιο σου σαν να είναι το δικό μου».

Στο παρελθόν, έχει αναφέρει ότι τον πιο σκληρό ανταγωνισμό στη δουλειά τον έχει δεχτεί από άντρες μιλώντας ακόμα και για «χτυπήματα».
Τώρα, πώς βλέπει τα πράγματα;

Διαβάστε τη συνέχεια στην gallery που ακολουθεί:


«Το σήμα το δίνει ακόμη και η ηγεσία του τόπου. Όταν λέγεται από πολιτικούς η φράση "Εγώ είμαι οπαδός της ανδρικής γραμμής" και από κάτω ακούγονται χειροκροτήματα, αυτό τα λέει όλα. Όταν ακούμε την είδηση του βιασμού μιας γυναίκας και κάποιος εξακολουθεί να ρωτάει "Τι φορούσε; Τί ώρα ήταν; Πού έγινε;", αυτό από μόνο του είναι πρόβλημα. Ή όταν γίνονται καμπάνιες κατά των αμβλώσεων σε δημόσιους χώρους...

Αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να είναι λυμένα το 2020! Για να έρθουμε στα δικά μας, και στον χώρο της δημοσιογραφίας έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε. Εγώ ευτυχώ να εργάζομαι σε ένα Μέσο που έχει εμπιστευτεί σε γυναίκες τρία βασικά Δελτία, και αυτό έχει τη σημασία του». Τελικά, χρειάζεται η εποχή μας φεμινισμό και αν ναι, τι είδους; «Χρειάζεται οι γυναίκες να συνεχίσουμε να στηρίζουμε η μία την άλλη», τονίζει η Ράνια. «Να ανοίγουμε δρόμους η μία για την άλλη. Δυστυχώς, πολλά από τα μηνύματα του φεμινιστικού κινήματος παραμένουν επίκαιρα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved