Δώρα Αναγνωστο­πούλου: «Κανένας δεν έγινε άξιος επειδή ήταν άντρας ή γυναίκα» (photos)
Media

Δώρα Αναγνωστο­πούλου: «Κανένας δεν έγινε άξιος επειδή ήταν άντρας ή γυναίκα» (photos)

Δώρα Αναγνωστο­πούλου: Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega μιλάει για το στοίχημα της ενημέρωσης και την θέση της γυναίκας στην Ελλάδα του 2020

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου βρέθηκε από την παρουσίαση του κεντρικού Δελτίου ειδήσεων του One στην παρουσίαση του κεντρικού Δελτίου ειδήσεων του Mega.

«Είναι άλλο να συμμετέχεις στο στήσιμο ενός καναλιού από την αρχή και άλλο να πρέπε να διαχειριστείς ένα brand που ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο στην τηλεόραση με την ενημέρωοη», αναγνωρίζει σήμερα.

«Η δημιουργία ενός καναλιού είναι αναμφίβολα ένα δύσκολο εγχείρημα. Αλλά η επανεκκίνηση του Mega, ενός τηλεοπτικού δικτύου με μεγάλη κληρονομιά, ανεβάζει τον πήχη ακόμη περισσότερο. Ξεκινήσαμε μόλις έναν μαραθώνιο και είμαι βέβαιη πως το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Η συμμετοχή και μόνο αυτή την προσπάθεια είναι μια μεγάλη τύχη», δηλώνει στο περιοδικό Down Town

Η ουσία της δουλειάς της, όπως λέει, παραμένει ίδια:

«Και στο One και στο Mega ο στόχος ήταν ένα Δελτίο που θα κέρδιζε το κοινό για την αξιοπιστία του, την αμεροληψία του, τον σεβασμό στον τηλεθε­ατή. Κάνουμε ένα Δελτίο για τους πολίτες που θέλουν να ξέρουν τι συμβαίνει συνολικά στον κόσμο, χωρίς όμως να παραβλέπουμε πως η καθημερινότητα, με όλα τα προβλήματα της, είναι και αυτή μέρος του κόσμου. Δεν κοιτάζουμε τίποτε αφ' υψηλού. Για αυτό και μέρα με τη μέρα χτίζουμε μια σχέση οικειότη­τας με το κοινό».

Πώς κρίνει το γεγονός ότι η πλειονότητα των Ειδήσεων του καναλιού παρουσιάζεται από γυναίκες. «Θα ήθελα να μη σήμαινε τίποτε», απαντάει και προσθέτει: «Σημαίνει όμως ακόμη πολλά. Είναι μακρύς ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε ως φύλα για να συναντηθούμε σε ένα σημείο ίσων ευκαιριών. Χαίρομαι που στο δικό μας κομμάτι αυτής της διαδρομής έχω συνοδοιπόρους τη Ράνια και τη Μαριλένα. Και βέβαια, έχουμε ένα αγόρι το Σαββατοκύριακο, τον Γιάννη Μούτσο, και στο δελτίο της νοηματικής την Ηλιάνα και τον Νικήτα».

«Ο κόσμος μας παραμένει «κρατούμενος», εκτιμά, «οι διακρίσεις καλά κρατούν. Και αυτό μας θυμίζει αυτή η ημέρα που είναι αφιερωμένη στις γυναίκες. Και λουλούδια λοιπόν, αλλά και ίσες ευκαιρίες».
Οι απαιτήσεις των τελευταίων μηνών τη δίδαξαν περισσότερο από ποτέ πώς μπορεί να επιτευχθεί η ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και στην επαγγελματική ζωή. «Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως η όποια ισορροπία επιτυγχάνεται όταν λειτουργείς κατά περίπτωση στην καθημερινότητα», λέει. «Υπάρχουν φορές που πρέπει να παρατήσεις τα πάντα για να ασχοληθείς με το παιδί σου και άλλες που πρέπει να αφιερωθείς αποκλειστικά στη δουλειά σου, γιατί αυτό απαιτεί η περίσταση. Η άλλη προϋπόθεση ισορροπίας είναι να έχεις κατανόηση και στήριξη από το περιβάλλον σου».

Οι γυναίκες που έχουν αποτελέσει πρότυπα για την ίδια είναι πολλές και έχει ενδιαφέρον σε ποιες επιλέγει να σταθεί τώρα:

Διαβάστε τη συνέχεια στη gallery που ακολουθεί:

«Νομίζω πως, αν πρέπει να σκεφτούμε μια γυναίκα που έδειξε τεράστια δύναμη, εντελώς μόνη και σε ένα εντελώς εχθρικό περιβάλλον, αυτή ήταν η Ρόζα Παρκς, η έγχρωμη μοδίστρα στην Αλαμπάμα του 1955, που αρνήθηκε να δώσει τη θέση της σε έναν λευκό στο λεωφορείο, αντιστεκόμενη στην τότε πολιτική φυλετικού διαχωρισμού.
Θα σου πω ακόμη δύο, που με έκαναν να νιώσω πολύ υπερήφανη για το φύλο μου όταν ήμουν κορίτσι και τις ευγνωμονώ γι' αυτό: η μία ήταν η Άννα Φρανκ. Η άλλη, η μυθιστορηματική Τζο από τις Μικρές Κυρίες, που είδα και πρόσφατα στον κινηματογράφο με χαρά. Και, βέβαια, η Οριάνα Φαλάτσι, όταν άρχισα να αγαπώ τη δημοσιογραφία».

Πώς της φαίνεται που η Ελλάδα εξέλεξε για πρώτη φορά γυναίκα, την Αι­κατερίνη Σακελλαροπούλου, για την Προεδρία της Δημοκρατίας; «Η πρώτη φορά σε οτιδήποτε είναι από μόνη της ένα γεγονός», εκτιμά η Δώρα. «Κατά τα άλλα, είναι τέτοια η αναγνώριση και η αποδοχή στο πρόσωπο της Προέδρου, που μας λέει ακριβώς αυτό: πως το φύλο δεν είναι κριτήριο επάρκειας, ικανότητας, δεξιοτήτων κ.λπ. Υπάρχουν πολλοί άξιοι άν­θρωποι, αλλά κανένας δεν έγινε άξιος επειδή ήταν άντρας ή γυναίκα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved