Μιχάλης Κεφαλογιάννης: «Ευζωία σημαίνει καλή ψυχική και σω­ματική υγεία και ειλικρινείς σχέσεις»
Media

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: «Ευζωία σημαίνει καλή ψυχική και σω­ματική υγεία και ειλικρινείς σχέσεις»

Πού αποδίδει την υψηλή τηλεθέαση του «Οδηγού καλής ζωής» και τι του αρέσει να βλέπει στην τηλεόραση; Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης είναι γνωστός και αγαπημένος εδώ και 25 χρόνια, αυτή την εποχή όμως είναι περισσότερο επίκαιρος
από ποτέ!    

Ο ίδιος μιλάει για την εκπομπή με θέματα υγείας που παρουσιάζει αλλά και πώς βλέπει την τηλεόραση στη σημερινή της μορφή.

Τι θεωρείτε «οδηγό καλής ζωής»; Εάν σας ζητούσαν δηλαδή να πείτε ποια θεωρείτε τα 5 πράγματα που οδηγούν στην ευζωία, ποια θα διαλέγατε;

«Είναι τόσο ξεκάθαρος ο τίτλος της εκπομπής μου, που δεν αφήνει περι­θώρια για παρερμηνείες. Είναι ένας οδηγός που προσπαθεί να μας βοη­θήσει να ζήσουμε καλύτερα. Ευζωία για μένα σημαίνει καλή ψυχική και σω­ματική υγεία, ειλικρινείς σχέσεις ζω­ής, ενδιαφέροντα που ανοίγουν το μυαλό και εξελίσσουν την ψυχή, σε­βασμός στο σώμα σου και στον αξιακό σου κώδικα και αυτογνωσία στο ταξίδι της ζωής».

Οι Έλληνες αγαπάμε την πρόληψη ή είμαστε της τελευταίας στιγμής σε ό,τι αφορά και τις εξετάσεις και την υγεία μας;

«Ίσως ήταν παλιότερα έτσι. Πιστεύω ότι αυτό έχει αλλάξει ή έχει αρχίσει να αλλάζει. Βλέπω όλο και περισσό­τερους νέους ανθρώπους να ενδιαφέ­ρονται για την υγεία τους σε προληπτι­κό επίπεδο. Γυμνάζονται, τρέφονται σωστά, κάνουν εξετάσεις. Αυτό είναι πολύ παρήγορο».

Δέχονται εύκολα διάσημοι να έρθουν κοντά σας και να μοιραστούν το πρό­βλημά τους ή στην Ελλάδα είναι λίγο... ταμπού κάτι τέτοιο;

«Οι περισσότεροι δέχονται με μεγάλη χαρά. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν δέχονται, ενώ άλλοι που δεν πιστεύ­αμε ποτέ ότι θα δεχτούν τελικά μας λένε "ναι". Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να μοιραστείς τόσο προσωπι­κά θέματα μπροστά στην κάμερα.

Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί που μετά την προβολή της εκπομπής μου λένε πόσοι άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί τους για να τους συγχαρούν, καθώς ανέδειξαν ένα θέμα που αντιμετωπί­ζουν και οι ίδιοι. Κατά κάποιον τρό­πο, γίνονται πρεσβευτές και βοηθούν πολύ κόσμο να αισθανθεί πιο άνετα με κάτι που του συμβαίνει, χωρίς να ντρέπεται να ζει με αυτό».

Έχετε πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Πού το αποδίδετε;

«Στη σχέση εμπιστοσύνης με τους τηλεθεατές, που μετρά πάνω από 25 αδιάκοπα χρόνια. Η τηλεθέαση είναι συχνά και ζήτημα τυχαιότητας. Δεν πανηγυρίζω, ούτε απογοητεύομαι ανάλογα με τις μετρήσεις. Είναι ένας χρήσιμος δείκτης για τη δουλειά μου, αλ­λά δεν έχω προσαρμόσει ποτέ τη θεματολογία μου με βάση την τηλεθέαση. Υπήρξαν εκπομπές για τις οποίες νιώσαμε περήφανοι αλ­λά δεν πήγαν καλά στα νούμερα και άλλες για τις οποίες δεν είχα­με υψηλές προσδοκίες αλλά δια­ψευστήκαμε».

Εσείς τι αγαπάτε να βλέπετε στην τηλεόραση;

«Θα είμαι ειλικρινής. Είμαι πιο πολύ άνθρωπος του ραδιοφώ­νου, το οποίο όταν είμαι σπίτι είναι μονίμως ανοιχτό. Έχω και ένα απωθημένο με το ραδιόφωνο. Οι φίλοι μου που κάνουν ρα­διόφωνο μου λένε πάντα για το πόσο χαρακτηριστική φωνή έχω και ότι θα έπρεπε να είχα ασχο­ληθεί με αυτό. Για κάποιον λόγο δεν έχει προκύψει ακόμα.

Ποιος ξέρει, ίσως στο μέλλον. Τηλεόρα­ση βλέπω ελάχιστα, γιατί ήδη μέ­σα στην εβδομάδα περνώ πολλές ώρες μπροστά στα μόνιτορ για το μοντάζ της εκπομπής. Όταν γυρίζω σπίτι, το τελευταίο που θέλω είναι να ανοίξω την τηλε­όραση. Βλέπω μόνο αποσπα­σματικά στο κινητό μου κατά τη διάρκεια της ημέρας κυρίως θέματα που σχετίζονται με την ειδησεογραφία».

Πηγή: Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved